Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Basketball Champions League: Το Περιστέρι έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό κόντρα στη Νίζνι! (Video)

Τον "σκότωσαν" οι δύο Μπράουν!

5 Νοεμβρίου 2019 22:02
Basketball Champions League: Το Περιστέρι έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό κόντρα στη Νίζνι! (Video)

Το Περιστέρι έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό κόντρα στη Νίζνι για το Basketball Champions League!

Basketball Champions League: Η ΑΕΚ επικράτησε της Άντβερπ!

Ένας Σμιθ δεν αρκούσε για να νικήσει το Περιστέρι την καλύτερη ομάδα του ομίλου. Η Νίζνι, που μπήκε από την αρχή πιο δυνατά στο ματς, έφυγε νικήτρια με 74-71, παρότι οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» είχαν τη δυνατότητα να στείλουν το ματς στην παράταση, όμως το τρίποντο που επιχείρησε ο Χάτσερ δεν βρήκε στόχο.

Το Περιστέρι βρέθηκε από νωρίς να κυνηγά στο σκορ. Το αρχικό 0-8 έγινε 2-12 και κάπου εκεί, με μπροστάρη τον Αγραβάνη οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και μείωσαν σε 11-14, για να ισοφαρίσουν (δις) σε 21-21 και 24-24. Κάπου εκεί οι… μηχανές έσβησαν το σκορ έγινε 24-35 κι οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία.

Basketball Champions League: Πρώτη ήττα φέτος για το Περιστέρι!

Το πάλεψε η παρέα του Ηλία Ζούρου, μείωσε σε 60-62, αλλά διαρκώς έχανε στις… λεπτομέρειες. Αρκετές χαμένες βολές, για τα δεδομένα ενός κλειστού αγώνα, χαμένα ριμπάουντ που κόστισαν, αλλά και πολλά δικαιολογητικά.

Όπως και να ‘χει, τίποτα δεν κρίθηκε από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα κι αυτό είναι το καλό, από την άλλη ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα (δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ και μία στο πρωτάθλημα) κι αυτό είναι κακό. Πλέον το Περιστέρι πρέπει να βγάλει αντίδραση, αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική του υποχρέωση.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 32-40, 52-58, 71-74.

Basketball Champions League: "Κακή" μέρα για τον ΠΑΟΚ!

Basketball Champions League: Ακόμα μια "κακή μέρα στο γραφείο" για τον ΠΑΟΚ που κατάφερε μόνο στην δεύτερη περίοδο να κοντράρει στα ίσια τη Νεπτούνας.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Ρόπαλα, τσεκούρια, βέργες βρέθηκαν σε συνδέσμους Άρη και ΠΑΟΚ!

Οι Λιθουανοί ήταν εξαιρετικοί και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη μέσα στη Θεσσαλονίκη με 22 πόντους διαφορά, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του BCL.

Euroleague: "Συντριβή" για τον Παναθηναϊκό στη Μόσχα!

Euroleague: Όσο και να ήθελε ο Παναθηναϊκός τη νίκη στη Μόσχα, όσο και αν έδειχνε ότι μπορούσε να την πάρει στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ήταν... πολύ δύσκολο να τα καταφέρει από τη στιγμή που οι παίκτες της Χίμκι πυροβολούσαν ακατάπαυστα το καλάθι της ελληνικής ομάδας.

Τα 15/29 τρίποντα των Ρώσων ουσιαστικά «υπέγραψαν» την... ιστορία του ματς, ενώ το σημείο που έκρινε το ματς ήταν τα τελευταία 12 λεπτά, όταν το επιμέρους σκορ ήταν 33-16 υπέρ των γηπεδούχων. Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Στηρίζει Δώνη ο Αλαφούζος!

Το άσχημο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι δεν κατάφερε να κρατήσει την διαφορά σε λογικά πλαίσια ώστε να μην... τρέχει και να μην φτάνει σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αν μη τι άλλο το -17 δεν αποτυπώνει την εικόνα του αγώνα ενώ δεν αποκλείεται να το βρει μπροστά του στο τέλος της σεζόν. Ο Αλεξέι Σβεντ ήταν και πάλι εκείνος που έκανε την διαφορά για την Χίμκι σημειώνοντας και το «high» του κόντρα στους «πράσινους» αφού είχε 26 πόντους με 7/8 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 6/6 βολές, 7 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 3 λάθη σε 32 λεπτά.

Ο Γιάνις Τίμα τον ακολούθησε έχοντας άλλους 16 πόντους με 4/7 τρίποντα, 8 ριμπάουντ και 6 τελικές πάσες, ενώ σημαντικές βοήθειες πρόσφεραν οι Γερέμπκο και Μπούκερ.

Από πλευράς Παναθηναϊκού, όσο μπόρεσε να μείνει μέσα στο παιχνίδι και να παίξει... κανονικό μπάσκετ, οι Καλάθης, Ουάιλι, Παπαπέτρου και Φριντέτ ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν. Να σημειωθεί ότι ο αρχηγός των «πρασίνων» είχε 8 ασίστ στο καλό πρώτο ημίχρονο της ομάδας του, ενώ μόλις 3 στο δεύτερο.

Το ματς

Ήταν ολοφάνερο ότι και οι δύο ομάδες έδωσαν περισσότερο έμφαση στην επίθεση και λιγότερη στην άμυνα, με αποτέλεσμα το σκορ να... ανέβει από πολύ νωρίς! Ο Παναθηναϊκός είχε εστιάσει σε μεγάλο βαθμό στο μαρκάρισμα του Αλεξέι Σβεντ, τον οποίο και υποχρέωνε σε πολλές βεβιασμένες επιθέσεις. Βέβαια, τα τρίποντα αποτέλεσαν τον μεγαλύτερο τρόπο απειλής της Χίμκι τα οποία και έβρισκε δια χειρός Μπέρτανς και Μπούκερ. Ακόμα και έτσι, οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκαν, αλλά συνέχισαν να παίζουν ορθολογικό μπάσκετ στην επίθεση, με υπομονή και σωστές επιλογές.

Αν δεν υπήρχε και η «τρύπα» στην περιφερειακή άμυνα, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν κυλήσει καλύτερα για την ελληνική ομάδα. Η είσοδος των Ράις και Ουάιλι τη στιγμή που η Χίμκι είχε προηγηθεί με 13-8 άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα. Καλάθης και Ράις «δημιουργούσαν» και ο Ουάιλι «κάρφωνε» τη μπάλα στο καλάθι της ρωσικής ομάδας με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να προηγηθεί για πρώτη φορά με 23-24 και να κλείσει το α' δεκάλεπτο στο +4 (25-29) έχοντας εξαιρετικά ποσοστά (11/15 δίποντα, 2/3 τρίποντα) και... κανένα λάθος!

Σημαντικές ήταν και οι βοήθειες που πρόσφερε ο Ουέσλι Τζόνσον, ο οποίος ανέλαβε με επιτυχία το μαρκάρισμα του Σβεντ στην δεύτερη περίοδο, ενώ σημείωσε και έξι σημαντικούς πόντους. Το «τριφύλλι» βρέθηκε στο +5 (28-33) στο 12' και παρά το γρήγορο 8-2 της Χίμκι (36-35 στο 14') μπόρεσε να ελέγξει το ματς. Αυτό το όφειλε σε μεγάλο βαθμό στο διάστημα 15'-20' του Τζίμερ Φριντέτ, ο οποίος είχε 5 πόντους και 2 ασίστ σε αυτό το διάστημα «ανοίγοντας» την άμυνα της Χίμκι. Αποτέλεσμα; Basketball Champions League: Πρόκληση στην Ισπανία για το Περιστέρι, για την πρώτη νίκη ο ΠΑΟΚ!

Ο Παναθηναϊκός να προηγηθεί στο ημίχρονο με 55-50 (!) έχοντας 18/27 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 7/12 βολές, 11 ριμπάουντ, 17 ασίστ (σ.σ. 8 ο Καλάθης, 5 ο Ράις) και μόλις 2 λάθη. Αντίστοιχα η Χίμκι μέτρησε στο ίδιο διάστημα 8/14 δίποντα, 7/18 τρίποντα, 13/14 βολές, 16 ριμπάουντ, 13 ασίστ και 6 λάθη. Ουάιλι (8π.), Φριντέτ (7π.), Παπαπέτρου (7π.) και ο Μήτογλου (6π.) οδηγούσαν τον Παναθηναϊκό σκοράρισμα, ενώ ο Νικ Καλάθης ήταν εκείνος που δεν σταμάτησε να... ταΐζει όλους τους συμπαίκτες του.

Βέβαια το 3ο δεκάλεπτο δεν είχε την ίδια ακριβώς μορφή. Το ξεκίνημα και το τελείωμα της περιόδου δεν ήταν αυτά που θα ήθελε ο Αργύρης Πεδουλάκης και αυτό διότι είδε την διαφορά των πέντε πόντων από το ημίχρονο να εξανεμίζεται σε χρόνο «μηδέν» και την Χίμκι να παίρνει προβάδισμα με 64-61 ύστερα από επιμέρους 14-6! Μπορεί οι «πράσινοι» να αντέδρασαν και να ισοφάρισαν σε 70-70, αλλά με ένα σερί 7-0 οι γηπεδούχοι πήραν αέρα επτά πόντων (77-70) λίγο πριν ολοκληρωθεί το 3ο δεκάλεπτο (77-73).

Στην τελευταία περίοδο το σερί της Χίμκι συνεχίστηκε, ενώ οι «πράσινοι» σταμάτησαν να έχουν καθαρό μυαλό με αποτέλεσμα να αδικήσουν τους ίδιους τους, τους εαυτούς. Το επιμέρους 26-13 της τελευταίας περιόδου αποτυπώνει τα όσα συνέβησαν στο ρωσικό παρκέ, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να γνωρίσει την 3η του ήττα σε πέντε ματς.

Τα δεκάλεπτα: 25-29, 50-55, 77-73, 103-86

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share