Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πάτησε Αρμάνι και πάει για πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός!

22 Μαρτίου 2017 07:16
Πάτησε Αρμάνι και πάει για πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός!

Χαμηλό, όπως αναμενόταν, αποδείχθηκε το εμπόδιο της Αρμάνι Μιλάνο για τον… επαγγελματία Παναθηναϊκό. Επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά του, το τριφύλλι επικράτησε άνετα κι ωραία των Ιταλών με σκορ 74-61 και ανέβηκε στο 16-11.

Σε συνδυασμό, λοιπόν, με την ήττα-σοκ της Φενέρ (17-10) από τη Μακάμπι, «αχνοφαίνεται» ξανά το πλεονέκτημα έδρας για τους πράσινους, δίχως βέβαια να ορίζουν οι ίδιοι τη τύχη τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η τρέλα που έχει κατακτήσει και την Αθήνα! Τα 5 πιο δημοφιλή "δωμάτια απόδρασης" στην πρωτεύουσα

Στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές, η ελληνική ομάδα θέλει δύο περισσότερες νίκες από αυτή του Ζοτς, αρχής γενομένης από τον «τελικό» της Πέμπτης με την ισόβαθμη Μπασκόνια (16-11), η οποία εξίσου παίζει «δυνατά» για τετράδα. Οι παίκτες του Πασκουάλ έχουν να αντιμετωπίσουν τους Βάσκους (εκτός), την ΤΣΣΚΑ (εντός) και την Μακάμπι (εκτός), την ώρα που οι Τούρκοι παίζουν με Εφές (εκτός), Ρεάλ (εκτός) και Μπαρτσελόνα (εντός). Όχι εύκολος στόχος, αλλά ρεαλιστικός και εφικτός...

Το αποψινό ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Η μετριότητα της Αρμάνι… παρέσυρε και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος χαλαρά και δίχως να φορτσάρει (προφανώς και με το… βλέμμα στο κομβικό παιχνίδι στην Βιτόρια) έφτασε στο ροζ φύλλο αγώνα. Ξέσπασε στην πρώτη περίοδο «πυροβολώντας» από τα 6,75 κι εν συνεχεία σιγά-σιγά διατηρούσε άνετα τα ηνία. Από 13 πόντους είχαν οι Καλάθης-Τζέιμς, 10 έβαλαν οι Παππάς-Ρίβερς. Από πλευράς ηττημένων, 15 πόντους σημείωσε ο Αμπάς, 12 ο Μάτσβαν και 11 ο Τσιντσαρίνι.

Τα... πάντα όλα το ματς με την Μπασκόνια σε δύο βράδια. Σε πιθανό διπλό ο Παναθηναϊκός θα είναι αγκαλιά με την πέμπτη θέση και θα διεκδικεί στα ίσα την τέταρτη. Σε περίπτωση ήττας χάνει, ουσιαστικά, και την πέμπτη λόγω του ότι οι Βάσκοι θα προσπεραρούν και... λογικά θα υπερτερούν σε τυχόν ισοβαθμία (είχε νικήσει με έναν πόντο στο ΟΑΚΑ το τριφύλλι), άρα θα είναι δύο νίκες πάνω.

Το ματς

«Κοιμισμένος» μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός, με κακές επιλογές στην επίθεση και… ανοιχτή άμυνα που επέτρεψε στην Αρμάνι να προηγηθεί με 2-10 στο πρώτο τρίλεπτο! Εξέλιξη που… εξόργισε τον Πασκουάλ, ο οποίος κάλεσε τάιμ-άουτ και προκάλεσε την… αφιονισμένη «επανεκκίνηση» των παικτών του. Πώς; Με εκκωφαντικό σερί 16-2(!), το οποίο ξεσήκωσε τον κόσμο που υπήρχε στο ΟΑΚΑ και έχρισε για τα καλά αφεντικό τον Εξάστερο. Η άμυνα από ατσάλι και ο βομβαρδισμός από τα 6,75 (δύο του Καλάθη και συνολικά πέντε) αποτέλεσαν τα «κλειδιά» με τα οποία η ελληνική ομάδα πέρασε μπροστά και προηγήθηκε 18-12 στο 7’. Το ροτέισον άνοιξε για το τριφύλλι, που ολίγον τι… τσαλάκωσε το παιχνίδι του στο νήμα της πρώτης περιόδου, παρόλα αυτά βέβαια συνέχισε να είναι καβάλα στ’ άλογο, με το υπέρ του 21-15.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το παράκανε: Η προκλητική ανάρτηση της Ελένης του Survivor που προκάλεσε αντιδράσεις! (photo)

Όπως «ράθυμα» ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο, έτσι μπήκε και στη δεύτερη ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έδειξε να έχει χάσει τη συγκέντρωσή του στην επίθεση, με αποτέλεσμα η Αρμάνι να παραμένει… κολλιτσίδα, 23-21 στο 13’. Ο Καλάθης πήγε στον πάγκο γιατί έδειχνε ξεζουμισμένος από τη συνεχόμενη συμμετοχή του στο ματς, όμως σιγά-σιγά πήραν τη σκυτάλη οι υπόλοιποι. Δια χειρός Γκάμπριελ και –κυρίως- Παππά, το τριφύλλι άφησε για τα καλά… σκόνη πίσω του, προηγούμενο για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά, 33-23. Η ελληνική ομάδα ήταν φανερό πως είχε παρασυρθεί από την μετριότητα της αντιπάλου του, η οποία δεν μπορούσε με τίποτα να προκαλέσει άγχος στο ΟΑΚΑ. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το τριφύλλι να «κολλήσει» στην επίθεση, να χαλάσει αρκετά τα ποσοστά του, αλλά να πάει… άνετο στα αποδυτήρια με το συμβολικό +13, 38-25.

Μετά από ένα «μπερδεμένο» πρώτο δίλεπτο στην επανάληψη, ο Καλάθης… κουβάλησε τον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμα και με συνεχόμενους πόντους «έγραψε» το άνετο 45-27 απέναντι σε μία ομάδα… καφενείο! Είπαμε και νωρίτερα, η εν γένει εικόνα των Ιταλών –και το γεγονός πως σε δύο μέρες ακολουθούσε «τελικός» στη Μπασκόνια- είχε… παρασύρει το μυαλό των παικτών του Πασκουάλ, που είδαν τη διαφορά να μειώνεται στους 12, 48-36, με τους γκαρντ των φιλοξενούμενων να προσπαθούν να σώσουν ό,τι σωζόταν. Τζέιμς και Φελντέιν –στην γενικότερη μετριότητα- πήραν τη… σκυτάλη επιθετικά για το τριφύλλι και με buzzer beater του πρώτου, «υπεγράφη» το 57-40 στο 30’, σκορ που επιβεβαίωνε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Νεκρός βρέθηκε 27χρονος ποδοσφαιριστής! (photos)

Το τρίποντο του Τζέιμς ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +20 (60-40), προτού ένα… μίνι ξέσπασμα από πλευράς Αρμάνι, διαμορφώσει το 62-48. Οι παίκτες του Πασκουάλ είδαν τη διαφορά να πέφτει και… αγρίεψαν, με τους Νίκολς και Τζέιμς να ξαναστέλνουν την ελληνική ομάδα στο +19, 69-50. Τυπική διαδικασία το παιχνίδι εδώ και ώρα και φυσικά αυτό δεν άλλαξε ούτε στα εναπομείναντα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την πράσινη χαλάρωση και περιόρισαν τη «ζημιά» (71-58), με τον Σίνγκλετον να χάνει κάρφωμα(!), όπως νωρίτερα είχε κάνει δις ο Γκάμπριελ και τον Πασκουάλ να καλεί τάιμ-άουτ για να «σώσει» τη διαφορά. Το τελευταίο τρίλεπτο κύλησε… ήρεμα στο ΟΑΚΑ, με τους Ρίβερς-Μάτσβαν να βάζουν τις δικές τους πινελιές για το τελικό 74-61.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 38-25, 57-40, 74-61

Πηγή: sport-fm.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share