Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020

Παίρνει ολόκληρες ντομάτες και τις τρίβει στον τρίφτη - Δεν θα πιστεύετε τι θα συμβεί

Θα σας διευκολύνει

3 Ιουλίου 2020 08:23
Παίρνει ολόκληρες ντομάτες και τις τρίβει στον τρίφτη - Δεν θα πιστεύετε τι θα συμβεί
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Μπορεί κάποιοι από εσάς να μην χρησιμοποιείτε τον τρίφτη για τις ντομάτες, ωστόσο υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο πρέπει να ξεκινήσετε να το κάνετε από σήμερα κιόλας. Θα σας διευκολύνει απίστευτα!

Φτιάξτε μια γρήγορη και φρέσκια σπιτική σάλτσα ντομάτας για τα ζυμαρικά σας, χρησιμοποιώντας ένα απλό τρίφτη. Κόψτε τις ντομάτες στη μέση και τρίψτε με την σαρκώδη πλευρά.

Η φλούδα της ντομάτας θα μείνει ολόκληρη στα χέρια σας, συμπληρώστε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ότι αλλά μπαχαρικά επιθυμείτε. Αν συνδυάζετε ντομάτες με ελαιόλαδο συγκεκριμένα, μπορεί να συμβεί κάτι σοκαριστικό στο σώμα σας, όπως θα διαβάσετε εδώ.

Μπορείτε κατευθείαν να ρίξετε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά σας ή να τη βράσετε για πέντε λεπτά. Καλή σας όρεξη!

Βάζετε τη σάλτσα ντομάτας στο φούρνο μικροκυμάτων; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Η αλήθεια είναι πως ο φούρνος μικροκυμάτων είναι από τις πιο χρήσιμες ηλεκτρικές συσκευές που υπάρχουν σε κάθε σπίτι αφού μας χαρίζει μια ευκολία στο να ζεστάνουμε το φαγητό μας ή ακόμη και να μαγειρέψουμε πολλά φαγητά εκεί. Όμως είναι μερικά υλικά και τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στα μικροκύματα, όπως για παράδειγμα τα αυγά, δείτε εδώ το λόγο.

Ένα ακόμη υλικό που είναι απαγορευτικό για το φούρνο μικροκυμάτων είναι η ντομάτα και συγκεκριμένα η σάλτσα ντομάτας. Αναρωτιέστε γιατί; Να η απάντηση.

Βάζοντας κόκκινη σάλτσα σε ένα πιάτο και μετά στο φούρνο μικροκυμάτων, το πιθανότερο είναι η σάλτσα –ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος αυτής- να καταλήξει στα τοιχώματα του φούρνου.

σάλτσα ντομάτας μικροκύματα

3+1 περιπτώσεις που η ντομάτα μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την υγεία

Μπορεί η ντομάτα να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά - κυρίως για το καλοκαίρι - και να μπαίνει σε πολλά φαγητά, αλλά και φυσικά στην αγαπημένη μας χωριάτικη, όμως ορισμένες φορές μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Ωστόσο, φάτε ντομάτα για πρωινό και χαρίστε στον οργανισμό σας κάτι μοναδικό!

Δείτε παρακάτω τις 4 περιπτώσεις:

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS)

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) εντέρου είναι μια πάθηση που αποδίδεται σε διαταραχές της λειτουργίας του εντέρου. Πρόκειται για μία καλοήθη δυσλειτουργία που δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, τα συμπτώματά της όμως επηρεάζουν την ποιότητα ζωής όσων πάσχουν από αυτήν. Η περίσσεια του λυκοπενίου στο σώμα μπορεί να σας προκαλέσει κράμπες στο στομάχι, διάρροια / δυσκοιλιότητα, ναυτία και φούσκωμα που είναι συμπτώματα του IBS. Η σοβαρότητα ποικίλει μεταξύ των ατόμων.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ντομάτας μπορεί να προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, που χαρακτηρίζεται από μια ασταθής αίσθηση καψίματος στην περιοχή του θώρακα. Η κατανάλωση πικάντικων, λιπαρών τροφίμων προκαλεί επίσης παλινδρόμηση. Αν έχετε καούρα ή παλινδρόμηση οξέος για περισσότερο από μία εβδομάδα ή δύο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Αλλεργικές αντιδράσεις

Σε μερικούς ανθρώπους, η κατανάλωση ντομάτας είναι γνωστό ότι προκαλεί αλλεργικές δερματικές αντιδράσεις. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα, φλύκταινες, φυσαλιδώδες έκζεμα με ερεθισμό του δέρματος και σοβαρό κνησμό.

Επιδείνωση της ημικρανίας

Εάν έχετε προβλήματα οξείας ή χρόνιας ημικρανίας, οι ντομάτες είναι ένα μεγάλο "ΟΧΙ" για εσάς. Ακόμη και εδώ ο ένοχος είναι το υπερβολικό λυκοπένιο. Συνιστάται μετριοπάθεια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share