Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ αυγά στο φούρνο μικροκυμάτων

Προσοχή!

30 Ιουνίου 2020 15:17
Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ αυγά στο φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί ίσως την πιο γρήγορη και βολική λύση για να ξεπαγώσετε, να ζεστάνετε, ακόμη και να μαγειρέψετε κάτι.

Παρ’ όλα αυτά, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια οικιακή συσκευή που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις για τη λειτουργία της, ενώ έχει οδηγήσει σε μελέτες, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις της στον ανθρώπινο οργανισμό.

Oι επιστήμονες, πάντως, είναι σαφείς: Aν ακολουθείτε τις οδηγίες λειτουργίας και επιβλέπετε τα παιδιά σας, οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι ακίνδυνοι. Η χρήση τους όμως απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς η τοποθέτηση κάποιων τροφών σε αυτούς μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία. Δεν είναι όμως μόνο τα τρόφιμα που πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε αλουμινόχαρτο στο φούρνο μικροκυμάτων.

Ένα από τα τρόφιμα που απαγορεύεται ρητά να τοποθετηθεί στο φούρνο μικροκυμάτων είναι και τα αυγά. προσπαθήσετε να βράσετε τα αβγά σας στο φούρνο μικροκυμάτων, θα καταλήξετε ή με την κουζίνα άνω-κάτω ή με καμέναδάχτυλα. Η απότομη ζέστη που δημιουργείται στο φούρνο μικροκυμάτων δημιουργεί πολύ ατμό στο αβγό, ο οποίος δεν έχει από πού να απελευθερωθεί με την έκρηξη να παραμονεύει.

Τρώτε αυγά μαζί με ψωμί; Αυτό πρέπει να προσέξετε

Πρέπει να ξέρετε τι περιέχουν οι τροφές, ποιες συνδυάζονται μεταξύ τους, και το πότε ο οργανισμός σας αφομοιώνει στο μεγαλύτερο βαθμό τα συστατικά που χρειάζεται. Μπορεί πολλοί να συνδυάζεται τα αυγά με το ψωμί, αλλά δεν είναι ο απόλυτος συνδυασμός.

Συνδυασμός τροφών σε μικρές ποσότητες

Μικρή ποσότητα θεωρείται ότι είναι ίσο με την παλάμη (χωρίς τα δάχτυλα) για τις πρωτεΐνες, και ό,τι χωράει στη χούφτα ή μέχρι ένα φλιτζάνι για τα υπόλοιπα. Έτσι πρέπει να συνδυάζετε τα αυγά με το ψωμί ή τις πίτες (αλεύρι ολικής αλέσεως). Αντιθέτως μπορείτε να συνδυάσετε άφοβα τα αβγά με το αγγούρι, το λάχανο και την ντομάτα. Επιλέξτε για ψωμί, αυτό εδώ, που θεωρείται ότι είναι το πιο υγιεινό.

Τι πρέπει να αποφύγετε στους συνδυασμούς

Επεξεργασμένων υδατανθράκων ή και υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μεταξύ τους (π.χ. πατάτες με μακαρόνια ή λευκό ψωμί με άσπρο ρύζι, ή βρασμένο καλαμπόκι με φρυγανιά), επειδή αυξάνεται απότομα το σάκχαρο του αίματος και οι απαιτήσεις σε ινσουλίνη.

Το μυστικό της γιαγιάς για να γεννάνε ασταμάτητα οι κότες σας αυγά - Εγγυημένα αποτελέσματα

Ένα από τα μεγάλα μυστικά της γιαγιάς για να γεννάνε οι κότες σας ασταμάτητα αυγά...Μόλις το δοκιμάσετε θα το κάνετε συνέχεια.

Σήμερα θα πούμε κόλπα εμπειρικά, για να αυξήσουμε στις κότες την αυγοπαραγωγή. Ένας φίλος μου ο οποίος εκτρέφει κότες ελευθέρας βοσκής, ταίζει μόνο καλαμπόκι και κριθάρι και οι κότες γεννάνε ασταμάτητα χειμώνα καλοκαίρι. Ωστόσο όταν τον ρώτησα αν κάνει κάποιο μυστικό μου είπε ότι όταν κόβουν λίγο να γεννάνε, τους δίνει λίγο μπούκοβο καφτερό μέσα στη τροφή. Πραγματικά οι φωλιές του είναι πάντα γεμάτες αυγά, τι καλύτερο πράγμα; Γιατί οι πιο παραγωγικές κότες είναι αυτές που τρέφονται σωστά!

Για το μπούκοβο είχα πρωτοακούσει πριν πολλά χρόνια, όταν μια γιαγιά μου είπε ότι με αυτό το μυστικό παίρνει περισσότερα αυγά. Μόλις δείτε και πώς ζουν σε ορνιθοτροφεία οι κότες, θα "μείνετε".

Όταν εκείνη η γιαγιά μου είχε πει για το μπούκοβο στις κότες, δεν το πολύ πιστέψα. Όμως τελικά όταν δοκίμασα και έβαλα μπούκοβο στις κότες, τρελάθηκα με τα αποτελέσματα. Και δεν είμαι μόνο εγώ που έχω αυτή την εμπειρία. Πριν κάποιο διάστημα μίλαγα με ένα φίλο μου, ο οποίος έχει κότες και δεν γένναγαν καθόλου αυγά. Μου είπε επί λέξη «Μόλις έδωσα μπούκοβο μέσα στη τροφή, γένναγαν 8-10 αυγά τη μέρα από 10 κότες. Μιλάμε για αποτελέσματα που όλοι θα ήθελαν για τις κότες τους». Όσοι δεν το πιστεύετε δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε. Πάρτε πάπρικα ή μπούκοβο, κόκκινο πιπέρι, ό,τι βρείτε και ρίξτε ένα μικρό φακελάκι σε ένα κιλό τροφή. Περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας.

Ένα ακόμη μυστικό είναι το σκέτο καλαμπόκι. Έχει μεγάλο αποτέλεσμα όταν ταίζουμε τις κότες ποικιλία. Ένας καλός συνδιασμός είναι να ταίζουμε εναλλάξ. Πχ το πρωί καλαμπόκι, το μεσημέρι λίγο σιτάρι. Και το βράδυ κριθάρι μαζί με καλαμπόκι. Μην ξεχνάμε ότι το βράδυ είναι το πιο σημαντικό ταίσμα. Το βράδυ δημιουργούνται τα αυγά στη κοιλιά της κότας, και πρέπει να είναι καλοταισμένη έτσι ώστε να μην ζορίζεται ο οργανισμός της. Όσο πιο ποιοτική τροφή τρώει, τόσο πιο πολύ διεγείρετε για να γεννήσει περισσότερα αυγά!

Οι κότες που βοσκάνε ελεύθερες σε χωράφι, μπορούν να τρέφονται και με πιο φτωχή τροφή, πχ μόνο με καλαμπόκι. Κότες που βοσκάνε μπορούν να φάνε κυριολεκτικά τα πάντα, εκεί έξω! Δεν έχουν καμία έλλειψη στη διατροφή τους. Μα οι διαφορές είναι και στο αυγό! Κότες που είναι περιφραγμένες κάνουν αυγά με μαλακό τσόφλι, και ανοιχτόχρωμο κίτρινο κρόκο. Ενώ κότες ελεύθερες καλοταισμένες έχουν σκληρό τσόφλι και πορτοκαλί κρόκο. Πιο ποιοτικά αυγά λοιπόν και κρέας. Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι κότες που ζούν ελευθέρας μπορούν να φτάσουν μέγιστη αυγοπαραγωγή, δίχως να κάνουμε πολλά έξοδα και να κοπιάσουμε! Ακόμη και αν ταίζουμε μόνο καλαμπόκι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share