Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μέσα σε ένα μπολ έβαλε μαγειρική σόδα και το τοποθέτησε στο ψυγείο - Αν μάθετε τον λόγο θα τρέξετε να το κάνετε τώρα

Τρομερό!

4 Μαΐου 2020 11:46
Μέσα σε ένα μπολ έβαλε μαγειρική σόδα  και το τοποθέτησε στο ψυγείο  - Αν μάθετε τον λόγο θα τρέξετε να το κάνετε τώρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

'Eβάλε σε ένα μπολ έβαλε μαγειρική σόδα και το τοποθέτησε στο ψυγείο - Αν μάθετε τον λόγο θα τρέξετε να το κάνετε τώρα!

Η μαγειρική σόδα έχει περισσότερες ιδιότητες από ότι νομίζετε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά μέρη του σπιτιού σαν καθαριστικό, όπως για παράδειγμα στον καναπές σας. Ειδικά αν δεν είστε θαυμαστές των χημικών ουσιών, τότε το συγκεκριμένο προϊόν θα σας λύσει τα χέρια.

Με αυτόν τον τρόπο θα φύγουν βρομιές και άσχημες μυρωδιές και θα καθαρίσει τελείως και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα πλέον αφού θα βγαίνουν από μέσα όμορφα αρώματα που δεν θα σε ενοχλούν.

Σπίτι και καθαριότητα:

Βελτιώνουμε τη μυρωδιά στα πιατόπανα μας με “εμβάπτισή” τους σε μαγειρική σόδα και νερό.

Χρησιμοποιούμε σόδα για να μη μυρίζει το ψυγείο: 6 κουταλιές γλυκού σ’ ένα μπολάκι που το βάζουμε στο ψυγείο. Το αδειάζουμε κάθε 3 μήνες και το ξαναγεμίζουμε.

Για την απόψυξη στο ψυγείο και την κατάψυξη: διαλύουμε μια κουταλιά σόδα σε ένα ποτήρι νερό και περνάμε το εσωτερικό του. Ό,τι μυρωδιά από τρόφιμα είχε μείνει, θα εξαφανιστεί αμέσως.

Η σόδα εξαφανίζει τα καμμένα και τα λίπη από τα τηγάνια, κατσαρόλες κτλ.: Βάζουμε μια κουταλιά γλυκού σόδα, με λίγο νερό στο σκεύος που έχει καμμένα και λίπη και αφήνουμε να μουλιάσει. Περιμένουμε λίγα λεπτά και μετά τρίβουμε απαλά και ξεβγάζουμε.

Αν χυθούν υγρά ή φαγητά όσον ο φούρνος είναι ακόμα ζεστός, απλώνουμε ένα στρώμα αλάτι και σόδα μαγειρικής, επάνω τους. Αν έχουν ξεραθεί τα βρέχουμε λίγο πριν. Όταν κρυώσει ο φούρνος ξύνουμε τα σημεία εκείνα και τα πλένουμε μετά.

Για τα καμμένα τρόφιμα στα μαγειρικά σκεύη, ρίχνουμε σόδα, προσθέτουμε ζεστό νερό και αφήνουμε να ενεργήσει όλη νύχτα.

Συνδυάζουμε με ζεστό νερό για τον καθαρισμό μπιμπερό.

Για τον καθαρισμών λευκών συσκευών κουζίνας διαλύουμε 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε 3 φλυτζάνια ζεστό νερό και πλένουμε την επιφάνεια. Αυτό θα αφαιρέσει τις κιτρινίλες και τη βρωμιά και θα επαναφέρει το λευκό των συσκευών μας στην αρχική του κατάσταση.

Για τον καθαρισμό του εσωτερικού του φούρνου μικροκυμάτων:

Προσθέτουμε 4 κ.γλ. σόδα σε 1/4 φλιτζάνια ζεστό νερό. Εναλλακτικά, ρίχνουμε μερικές κουταλιές σόδας σε νερό και το βράζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 3-4 λεπτά, έπειτα σκουπίζουμε το εσωτερικό του με χαρτί ή μαλακό πανί. Έτσι θα εξαλειφθούν και οι όποιες οσμές ενδεχομένως υπάρχουν.

Για το πλυντήριο πιάτων ρίχνουμε μέσα 1 φλιτζάνι σόδα και το λειτουργούμε μέχρι το ξέβγαλμα. Αυτό απομακρύνει στίγματα και μυρωδιές. Εναλλακτικά, ρίχνουμε σόδα πάνω στα πιάτα πριν την πλύση, φροντίζοντας να πέσει αρκετή και στον πάτο του πλυντηρίου. Μ’ αυτόν τον τρόπο, η σόδα θα λειτουργήσει ως απορρυπαντικό κατά τον πρώτο κύκλο της πλύσης, επιτρέποντας να χρησιμοποιήσουμε απορρυπαντικό κατά τον δεύτερο.

Για την εξάλειψη άσχημων οσμών από μπολ φύλαξης τροφίμων, ξεπλένουμε με ζεστό νερό και σόδα. Εάν η μυρωδιά επιμείνει, αφήνουμε το διάλυμα σόδας-νερού μέσα στο σκεύος για αρκετές ώρες.

Στον κάδο σκουπιδιών: ρίχνουμε στον πάτο του σόδα, αρκετή ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια και εφαρμόζουμε κατόπιν τη σακούλα σκουπιδιών. Επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που αλλάζουμε σακούλα.

Για τον απορροφητήρα – το μεταλλικό κομμάτι – τη σχάρα του φούρνου, του γκριλ, του μπάρμπεκιου: θα χρειαστούμε 2 κουταλάκια γλυκού ανά χλιαρό λίτρο νερό.

Η σόδα εξαφανίζει τα άλατα από τις τσαγιέρες, τις καφετιέρες κτλ: Βάζουμε 2 κουταλάκια γλυκού για κάθε λίτρο χλιαρό νερό και αφήνουμε να δράσει 3 ώρες.

Μήπως έχεις και ποντίκια; Σου έχουμε και πάλι την λύση. Με μαγειρική σόδα θα τα εξαφανίσεις μια και καλή.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share