Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

6+1 κορυφαία διακοσμητικά trends για το 2020!

Τα λατρέψαμε!

1 Φεβρουαρίου 2020 19:54
6+1 κορυφαία διακοσμητικά trends για το 2020!

Μετά τα must χρώματα που θα "φορεθούν" τη νέα σεζόν, μάλλον ήρθε η ώρα να σου δείξουμε και τα διακοσμητικά trends που θα κυριαρχήσουν αυτό το χειμώνα!

Οι διακοσμητές μας έδωσαν τα φώτα τους και εμείς είμαστε εδώ για να σας μεταφέρουμε όλα όσα προτείνουν.

Το terrazzo είναι τάση

Το μεγαλύτερο διακοσμητικό trend του 2020 είναι αυτό. Πρόκειται για τα πλακάκια που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία και θυμίζουν μωσαϊκό. Φέτος θα τα δείτε ακόμα και σε μικροέπιπλα όπως coffee tables και side tables αλλά και σε χαλιά και ταπετσαρίες.

Κλασική κουζίνα

Το κλασικό επιστρέφει. Κλειστά ντουλάπια κουζίνας (πάνε τα ανοιχτά ράφια), καθαρές επιφάνειες, ξύλο, πέτρα και μάρμαρο.. όλα αυτά επιστρέφουν και δεν έχουν σκοπό να πάνε πουθενά.

Στρογγυλεμένα έπιπλα

Τα έπιπλα με καμπύλες είναι μεγάλη τάση το 2020 που επιστρέφει από τη δεκαετία του 1970. Καρέκλες, καναπέδες, πολυθρόνες και τραπεζάκια με καμπύλες μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Ποικιλία υφών

Συνδυάστε στο σπίτι σας το βελούδο με τη γούνα, το ξύλο, το σίδερο, το μέταλλο και ό,τι άλλο σας έρθει στο μυαλό. Αν το αποτέλεσμα δείχνει όμορφο, κρατήστε το.

Το πράσινο είναι μόδα

Είναι το χρώμα του 2020 και μας φέρνει πιο κοντά στη φύση. Το πράσινο είναι από τα χρώματα που προσδίδουν μια ηρεμία στον χώρο. Βάλτε το στους τοίχους σας ή και σε κάποια έπιπλά σας.

Πολύ έντονα χρώματα

Όλο και περισσότερος κόσμος φέτος θα φύγει από τη σιγουριά των γήινων αποχρώσεων και θα βάλει περισσότερο χρώμα στο σπίτι του. Τολμήστε το έντονο ροζ, το μπλε, το πράσινο και την πολυχρωμία. Θέλετε ένα σπίτι που θα σας φτιάχνει τη διάθεση.

Σχέδια, σχέδια, σχέδια

Ξεχάστε την μονοχρωμία και βάλτε στο σπίτι σας διακοσμητικά με έντονα σχέδια. Τα animal print, οι ρίγες, τα γεωμετρικά σχήματα μπορούν να συνδυαστούν αρκεί να έχετε φαντασία.

Το μικρό μυστικό που θα μετατρέψει το μπάνιο σου σε υπερπολυτελές spa!

Το μπάνιο είναι από τους πιο παραμελημένους χώρους του σπιτιού κι αυτό γιατί θεωρούμε πως είναι ένα καθαρά λειτουργικό δωμάτιο κι έτσι δεν δίνουμε και ιδιαίτερη βάση στη διακόσμησή του. Λάθος!

Σίγουρα θέλεις να δώσεις βάση και να δημιουργήσεις μια χαλαρωτική διάθεση στην κρεβατοκάμαρα αλλά για σκέψου το λίγο καλύτερα. Πριν πας να ξαπλώσεις δεν θέλεις να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο για να "βγάλεις" από πάνω σου την κούραση όλης της μέρας; Υπάρχει ένα και μοναδικό κόλπο που θα κάνει το μπάνιο σου να μοιάζει με το πιο πολυτελές spa και είναι τόσο οικονομικό που σίγουρα θα το κάνεις άμεσα!

Αν λοιπόν έχεις μία πλαστική κουρτίνα μπάνιου, άλλαξε την με ένα ζευγάρι υφασμάτινες κουρτίνες.

Δύο κουρτίνες μπάνιου είναι καλύτερες από μία, καθώς μαλακώνουν το λουκ ενός μπάνιου με πλακάκια. Κάνουν το μπάνιο να μοιάζει πιο συμμετρικό και special.


«Κρέμασα στο μπάνιο μου δύο κουρτίνες, που κάνω συνέχεια από τότε. Η κίνηση του να χωρίσεις τις δύο κουρτίνες για να μπεις στο μπάνιο μοιάζει old-fashioned, σαν να μπαίνεις σε ιδιωτικό δωμάτιο», αναφέρει γνωστή διακοσμήτρια.

H Σόφι Ντόνελσον επέλεξε λευκές και μπεζ κουρτίνες με pom pom. Μπορείς να διαλέξεις ό,τι θέλεις από χρώμα και σχέδιο ώστε να κάνεις το μπάνιο σου να μοιάζει με πολυτελές spa.

Αν έχεις παράθυρο στο μπάνιο σου, μπορείς να βάλεις κουρτίνα με λεπτό ύφασμα σαν γάζα, που θα επιτρέπει το φως του ήλιου να μπαίνει στον χώρο.

Ακόμη, μπορείς να δημιουργήσεις μόνη σου δύο φύλλα κόβοντας μια μεγάλη κουρτίνα στη μέση. Αντί για ελαστικές κουρτίνες, η ειδικός προτείνει μαλακές και συνθετικές, που κρατά τη συνολική εικόνα του μπάνιου στην ίδια υφή.

Για να αποφύγεις τη μούχλα, πρέπει να τις πλένεις συχνά και να τις αφήνεις να στεγνώνουν.

Το απλό και εύκολο αυτό τρικ θα κάνει το μπάνιο σου να μοιάζει πιο ακριβό και πολυτελές.

Το κορυφαίο φωτιστικό της σεζόν που θα απογειώσει το στιλ της κρεβατοκάμαρας σου!

Κάθε σεζόν κυκλοφορούν και νέα κομμάτια διακόσμησης και νέα στιλ, αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να τα υιοθετήσεις και κάθε σεζόν να κάνεις μεγάλες αλλαγές στο σπίτι σου. Το Athensmagazine.gr πρόσφατα σου έδειξε 8 υπέροχες γωνίες διαβάσματος που μπορείς να φτιάξεις σπίτι σου. Σήμερα επιστρέψαμε για να σου προτείνουμε κάτι ακόμα για τη διακόσμηση σου!

Ενα στοιχείο που καθορίζει την ατμόσφαιρα του σπιτιού είναι το φως. Τα παράθυρα είναι κι αυτά «φωτιστικά»: μόνο που η φύση είναι αυτή που αποφασίζει την ένταση του φωτός που θα εισβάλλει στο χώρο μέσα από αυτά.

Τα φωτιστικά, όμως, που φωτίζουν τον χώρο μας τις ώρες που το φυσικό φως χάνεται, δεν θα πρέπει να είναι τυχαία επιλεγμένα.

Σε αυτό το άρθρο, εστιάζουμε στα φωτιστικά που βλέπουμε συνεχώς στα μοντέρνα διαμερίσματα του εξωτερικού και δεν καταλαμβάνουν χώρο στο πάτωμα ή πάνω σε κάποιο έπιπλο. Τα επιτοίχια φωτιστικά είναι η αγαπημένη τάση των interior designers στο φωτισμό και ό,τι πιο λειτουργικό για μια μικρή κρεβατοκάμαρα.

Αν η κρεβατοκάμαρά σας είναι τόσο μικρή που δεν επιτρέπει κομοδίνο (που και αυτό πλέον δεν είναι απαραίτητο ως έπιπλο μιας και υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις, αν θέλετε μόνο ένα μέρος για να ακουμπάτε τα απαραίτητα για τον ύπνο), τότε αυτά τα φωτιστικά θα δώσουν άλλη διάσταση στον φωτισμό του δωματίου, δημιουργώντας αίσθηση πολυτέλειας.

Αν το design τους είναι μίνιμαλ και μοντέρνο, τότε το αισθητικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντυπωσιακό.

Τα 5+1 must χρώματα για τη διακόσμηση του σπιτιού σου το 2020!

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι, νέα όνειρα... Μήπως ήρθε η ώρα και για μια μικρή αλλαγούλα; Στο χώρο μας ας πούμε και συγκεκριμένα στο σπίτι μας.

To Athensmagazine.gr πριν λίγο καιρό είχε βρει και σας είχε δείξει τα στυλ διακόσμησης που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας το 2020, σήμερα λοιπόν ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά και στα χρώματα.

Classic Blue

Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα το Classic Blue, το χρώμα της χρονιάς σύμφωνα με τη Pantone, το οποίο σίγουρα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των φανατικών interior design lovers.


Η διάσημη αμερικανική εταιρία τονίζει ότι πρόκειται για μια απόχρωση που εκπροσωπεί τη σταθερότητα και την αρμονία στη ζωή μας, αποπνέει κάτι οικείο και γνώριμο. Ό,τι πρέπει για το σαλόνι μας, ώστε να αισθάνονται άνετα οι καλεσμένοι μας στο σπίτι.

White magic

Ο διάσημος interior designer Breeze Giannasio τονίζει ότι το λευκό θα αποτελέσει ένα από τα πιο δυνατά trends για το 2020 στην εσωτερική διακόσμηση. Αν και στο παρελθόν ίσως να είχε συνδεθεί με κάτι βαρετό και καθόλου πρωτότυπο, πλέον θεωρείται ό,τι πιο chic και διακριτικό μπορεί να προτιμήσει κανείς για κάποιο από τα δωμάτια του σπιτιού του.


Ο ίδιος συμβουλεύει στο Good Housekeeping να προτιμήσουμε διάφορες αποχρώσεις του (φωτεινό λευκό, off-white κ.ά.) και να κάνουμε layering στη διακόσμηση.

Burnt orange

Στα ελληνικά μεταφράζεται καμένο πορτοκαλί. Είναι πιο σκούρο από το κλασικό πορτοκαλί, σίγουρα πιο στιλάτο και λιγότερο βαρετό, και θυμίζει την απόχρωση της σκουριάς. «Το burnt orange και οι αποχρώσεις της σκουριάς προσθέτουν μια πινελιά χρώματος σε κάθε χώρο -απλά φροντίστε να τα χρησιμοποιείται με φειδώ».


«Μπορείτε να το περιορίσετε σε κάτι πιο συγκεκριμένο, όπως την εξώπορτα του σπιτιού σας ή το δεύτερο μπάνιο σας. Ένα μέρος με το οποίο δεν έχετε συχνή οπτική επαφή όταν είστε σπίτι» υπογραμμίζει ξανά ο Breeze Giannasio.

Minty Fresh

Η Pantone δεν είναι η μοναδική εταιρία που προτείνει το χρώμα της χρονιάς. Πολλά brands χαρίζουν τον συγκεκριμένο τίτλο στις αποχρώσεις που οι ίδιοι πιστεύουν ότι θα κυριαρχήσουν στις τάσεις τις διακόσμησης.


Για παράδειγμα η αμερικανική εταιρία χρωμάτων Dunn-Edwards διάλεξε το Minty Fresh -το απολαυστικό χρώμα της μέντας, που αποπνέει παράλληλα φρεσκάδα, ηρεμία, αισιοδοξία και τη γαλήνη της φύσης. Ό,τι πρέπει για το υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι. Like!

Down to earth

Μιλώντας στο elledecor.com, η διακεκριμένη interior designer Marika Meyer προβλέπει ότι οι αποχρώσεις της γης θα μας απασχολήσουν έντονα αυτή τη χρονιά, ενώ πολλοί θα είναι εκείνοι που θα τις προτιμήσουν για τους προσωπικούς (ή και επαγγελματικούς) χώρους τους.

«Πείτε αντίο στους ψυχρούς τόνους που κυριάρχησαν τόσα χρόνια. Αποχρώσεις της σοκολάτας, του κρασιού, του πράσινου της ελιάς και της ώχρας κερδίζουν έδαφος» υπογραμμίζει η ίδια.

Between green and yellow

Κάπου ανάμεσα στο πράσινο και το κίτρινο κινείται η απόχρωση chartreuse, την οποία διάλεξε το διάσημο e-shop ως χρώμα της χρονιάς. Το όνομα και το χρώμα του παραπέμπει στο περίφημο, ομώνυμο γαλλικό λικέρ.

Παραπέμπει στα neon χρώματα των 80s, τα οποία κάνουν δυναμικό comeback, ενώ είναι τολμηρό και statement. Οπότε, προτιμήστε το σε κάποια μικρή επιφάνεια ή έναν μόνο τοίχο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share