Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκοψε ένα μανταρίνι στη μέση και έβαλε μέσα λάδι... Αυτό που έγινε είναι απίστευτο!

Θα τρέξετε να το δοκιμάσετε!

28 Νοεμβρίου 2019 18:46
Έκοψε ένα μανταρίνι στη μέση και έβαλε μέσα λάδι... Αυτό που έγινε είναι απίστευτο!

Ήξερες ότι μπορείς να μεταμορφώσεις την φλούδα ενός μανταρινιού σε ένα όμορφο κεράκι για το σπίτι σου, απλά και μόνο κόβωντας το μανταρίνι στη μέση και προσθέτοντας λάδι; Δείτε το κόλπο και θα εκπλαγείτε!

Διαβάστε επίσης: Βάλτε τις φλούδες από το μανταρίνι πάνω στο καλοριφέρ... Θα τρελαθείτε από το αποτέλεσμα!

Θα χρειαστείτε:

– ένα μανταρίνι
– μαχαίρι
– στυλό
– ελαιόλαδο
– αναπτήρα ή σπίρτα

Πώς λειτουργεί:

Με το στυλό χαράξτε μια γραμμή γύρω από την μέση του μανταρινιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βιβλίο με το σωστό πάχος για να ακουμπά το στυλό και να γίνει ίσια η γραμμή.

Τώρα κόψτε προσεκτικά την φλούδα κατά μήκος αυτής της γραμμής.


Ξεφλουδίστε το μανταρίνι προσεκτικά έτσι ώστε η φλούδα να μείνει ανέπαφη. Μπορεί να χρειαστείτε ένα κουτάλι σε περίπτωση που η φλούδα είναι πολύ σφιχτή.

Γεμίστε το μισό μανταρίνι με ελαιόλαδο και βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει τις ίνες του μανταρινιού, γιατί θα λειτουργήσουν σαν φιτίλι.

Τώρα σχηματίστε ένα αστέρι στο πάνω μέρος για να φεύγει ο αέρας. Αυτό θα κρατήσει την φλόγα αναμμένη και επίσης δείχνει όμορφο

Το μόνο που μένει είναι να ανάψετε το φιτίλι.

Ένα μικρό φαναράκι για το σπίτι!

Μπορείτε να δείτε την διαδικασία αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Ανοίγει ένα πορτοκάλι και του βάζει φωτιά! Θα σοκαριστείτε με το τι θα συμβεί!

Πολλά μπορείς να κάνει με ένα μόνο πορτοκάλι. Είχες σκεφτεί ποτέ ότι μπορείς να αρωματίσεις εύκολα τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σου, απλά βάζοντας φωτιά σε ένα πορτοκάλι; Και όμως είναι αλήθεια, και αποτελεί το καλύτερο φυσικό αρωματικό χώρου!

Δείτε επίσης: Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε τι θα συμβεί αν βάλετε ένα πορτοκάλι στο ψυγείο!

Ο τρόπος είναι απλός. Απλά ξεφλουδίστε το από τη μέση και πάνω και άφηστε την «ψίχα» του φρούτου ολόκληρη, και αφαίρεσε την με ένα κουτάλι, χωρίς να την τεμαχίσεις. Οι ίνες της φλούδας που μένουν στο κέντρο του αποτελούν και το φιτίλι του αρωματικού πορτοκαλιού!

Τέλος πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο τόσο όσο χρειάζεται για να καλύψει μέχρι τη μέση την ίνα του φιτιλιού.

Αν θέλετε πιο έντονη μυρωδιά, μπορείτε να ρίξετε και λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι ή μανταρίνι!

Ένα πορτοκάλι θα σε σώσει απ' τη δυσοσμία του ψυγείου!

Τώρα μπορείς! Εξαφάνισε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές από το ψυγείο σου με ένα πορτοκάλι!

Το πορτοκάλι είναι ένα αγαπημένο φρούτο. Το τρώμε σκέτο, φτιάχνουμε χυμό ενώ το χρησιμοποιούμε στο φαγητό και τις σαλάτες.

Δείτε επίσης: Εσύ γνωρίζεις γιατί βάζουμε τα πορτοκάλια σε κόκκινο διχτάκι;

Από ότι φαίνεται όμως το πορτοκάλι δεν είναι ένα απλό φρούτο, αλλά μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα.

Είναι κάτι που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στην κουζίνα με διαφορετικούς τρόπους.

Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο βρήκαμε μια απίστευτη χρήση του πορτοκαλιού.

Τι θα συμβεί λοιπόν αν βάλουμε ένα πορτοκάλι στο ψυγείο;

Πρώτα απ’ όλα, κόψε ένα πορτοκάλι στη μέση και βγάλε τη σάρκα του. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε τις φλούδες του ως μπολάκι.

Γέμισε τη μισή φλούδα με αλάτι και τοποθέτησέ τη μέσα στο ψυγείο, στο πίσω μέρος.

Άφησε το πορτοκάλι με το αλάτι μέσα στο ψυγείο μέχρι να δες το αλάτι να υγροποιείται. Μόλις το αλάτι γίνει διαφανές, πέταξε το πορτοκάλι και τοποθέτησε νέα φλούδα με αλάτι.

Τι αποδεικνύουμε με αυτό το τρικ;

Βάζοντας αλάτι με πορτοκάλι στο ψυγείο, οι άσχημες μυρωδιές θα φύγουν από το εσωτερικό του ψυγείου και ο χώρος θα μυρίζει υπέροχα.

Το τρικ είναι ιδανικό σε περίπτωση που έχεις ξεχάσει μέσα στο ψυγείο φαγητό που χάλασε.

Έτσι, θα διώξεις τις ανεπιθύμητες μυρωδιές μέσα από το ψυγείο και θα το κάνεις να μοσχοβολά φρεσκάδα.

Tips για όλες τις νοικοκυρές: Πώς να μην μαυρίζουν τα κομμένα φρούτα!

Σας έχει τύχει να φτιάχνεται μια φρουτοσαλάτα και τα φρούτα σας να έχουν μαυρίσει πριν καν την ετοιμάσετε; Το μαύρισμα των φρούτων μπορεί να καταστρέψει την παρουσίαση του πιάτου αλλά και τη γεύση του!

Πολλοί χρησιμοποιούν λεμόνι για να κρατήσουν τα φρούτα τους μακριά από το μαύρισμα αλλά και για να τα κρατήσουν φρέσκα και τραγανά για περισσότερο.

Το κακό με αυτό το κόλπο είναι πως το λεμόνι αλλοιώνει τη γεύση των φρούτων. Δείτε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε ένα νέο κόλπο, με το οποίο θα κρατήσετε τα φρούτα σας φρέσκα για περισσότερο, χωρίς μαύρισμα και αλλοίωση της γεύσης τους!

Ποιο είναι το μυστικό; Ένα από τα πιο μαγικά προϊόντα της φύσης, το μέλι! Το μέλι ως γνωστόν χάρη στις χημικές του ιδιότητες, έχει την ικανότητα να διατηρείτε για απίστευτα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χαλάσει, αν αποθηκευτεί κατάλληλα

Το μαύρισμα στα φρούτα και τα λαχανικά συμβαίνει εξαιτίας των πολυφαινολών οξείδασης, και το μέλι περιλαμβάνει μια ένωση που εξουδετερώνει το ένζυμο αυτό και σταματάει το μαύρισμα.

Τα πιο κοινά φρούτα στο μαύρισμα είναι τα μήλα και τα αχλάδια, όμως δεν είναι και τα μοναδικά. Στα λαχανικά, οι πατάτες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στο μαύρισμα, και το κόλπο αυτό δουλεύει και σε αυτές επίσης! Δείτε το χρήσιμο αυτό κόλπο παρακάτω. Και μην ξεχνάτε να κοινοποιείτε ό,τι σας αρέσει!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share