Τρίτη, 28 Μαΐου 2024

Δέχτηκε 55 σφαίρες και έμεινε αλώβητη: Συγκλονίζει το θαύμα της Παναγίας στην Ημαθία με την σπάνια μορφή της Μεγαλόχαρης που μαγνητίζει

Όλη η εικόνα έχει σημάδια από τις σφαίρες εκτός από το πρόσωπο της Θεοτόκου

11 Απριλίου 2024 22:22
Δέχτηκε 55 σφαίρες και έμεινε αλώβητη: Συγκλονίζει το θαύμα της Παναγίας στην Ημαθία με την σπάνια μορφή της Μεγαλόχαρης που μαγνητίζει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παναγία Μελικιώτισσα: Η σπάνια μορφή της Παναγίας, που μαγνητίζει όποιον την αντικρίζει για πρώτη φορά, είναι το δεύτερο χαρακτηριστικό που κάνει την εικόνα ξεχωριστή.

Με την ευκαιρία, δείτε την άγνωστη ιστορία της Παναγίας με τα Επτά Σπαθιά.

Το πρώτο που θα δει κανείς κι αυτό που οι κάτοικοι της Μελίκης Ημαθίας αποκαλούν θαύμα, είναι οι 55 σφαίρες που φέρει παντού η εικόνα, εκτός από το πρόσωπό της, που παρέμεινε αλώβητο.

Ήταν 17 Μαρτίου του 1947. Ο εμφύλιος είχε αιματοκυλίσει την περιοχή. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, μερικές δεκάδες στρατιώτες-ορισμένοι μιλούν για 55 ψυχές μαζί με παιδιά και γυναίκες αναζήτησαν καταφύγιο για να προστατευτούν από τη μανία του πολέμου.

Κάποιος τους πρόδωσε. Πριν φτάσει το χάραμα, ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Είχε προηγηθεί η προσπάθεια των ανταρτών να σπάσουν την ξύλινη πόρτα της παλιάς εκκλησίας. Στάθηκε αδύνατο. Τότε άρχισαν να πυροβολούν κατά ριπάς. Όταν άδειασαν τα όπλα τους, μπήκαν στον ρημαγμένο ναό και έμειναν άφωνοι με όσα αντίκρισαν. Κανείς από τους στρατιώτες και όσους βρίσκονταν μέσα δεν έπαθε το παραμικρό.

Δέχτηκε 55 σφαίρες και έμεινε αλώβητη: Συγκλονίζει το θαύμα της Παναγίας στην Ημαθία με την σπάνια μορφή της Μεγαλόχαρης που μαγνητίζει

Όλες οι σφαίρες βρίσκονταν πάνω στην εικόνα της Παναγίας, που στόλιζε το τέμπλο. Μοναδικό σημείο όπου δεν υπήρχε ούτε μια σφαίρα ήταν το πρόσωπο της Θεοτόκου που εξακολούθησε να κοιτάζει τους πάντες με αγάπη.
Το σύγχρονο Θαύμα
Μισό αιώνα μετά, οι κάτοικοι της Μελίκης, στην Ημαθία ξαναέζησαν το δικό τους θαύμα πριν από περίπου 4 χρόνια.

Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, τον Μάρτιο του 2015 η εικόνα της Παναγιάς της Μελικιώτισσας, που ήταν «κρυμμένη» για περισσότερο από 50 χρόνια, «εμφανίστηκε» και πάλι.

Αυτή τη φορά στα χέρια του νέου εφημέριου του Ναού της Αγίας Παρασκευής, του πατέρα Γεωργίου. Οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν την επανεμφάνιση της ως σημάδι από τον Θεό ότι δεν τους έχει εγκαταλείψει.

Παναγία Γοργοεπήκοος η θαυματουργούσα: Το επιβλητικό μοναστήρι στη Μάνδρα και τα αμέτρητα θαύματα

Η Παναγία Γοργοεπήκοος έχει συνδεθεί με αρκετά θαύματα και εκδηλώσεις πίστης, εφόσον είναι εκείνη που ακούει και ελεεί γρήγορα όσους την επικαλούνται. Ένα από αυτά τα θαύματα συνέβη στη Μάνδρα Αττικής το 1968 και αποτελεί ένα από τα πιο διαχρονικά παραδείγματα της πνευματικής δύναμης που αποδίδεται στην πανίσχυρη Παναγία.

Στα νταμάρια της Πεντέλης, εργάτες δεμένοι με σκοινιά εργάζονταν στον λόφο, κόβοντας το βουνό. Ξαφνικά, τα σκοινιά κόπηκαν, και ο Σπυρίδων Καστανάς έπεσε. Οι άλλοι εργάτες, συντετριμμένοι, έτρεξαν να τον βοηθήσουν, αλλά με μεγάλη τους έκπληξη τον είδαν να κάθεται αβλαβής πάνω σε μια πέτρα.

Όλοι αναρωτήθηκαν πώς είχε γίνει αυτό, καθώς ο Σπυρίδων δεν είχε ούτε ένα γρατζουνιά. Τότε, αυτός ο άνδρας, με θαυμαστικό τρόπο, βγάζει από την τσέπη του μια εικόνα της Παναγίας Γοργοεπήκοου και αποκαλύπτει πώς κατά τη διάρκεια της πτώσης του, απλώς εκφώνησε την προσευχή «Παναγία μου», και την ώρα εκείνη, την είδε να τον σώζει, κρατώντας τον αβλαβή. Έτσι, ένα θαύμα στάθηκε η σωτηρία του Σπυρίδωνα Καστανά, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι πίστης στην καρδιά των ανθρώπων.

Παναγία Γοργοεπήκοος η θαυματουργούσα

Στις 5 Νοεμβρίου 1969, ο ανεψιός μου Εμμανουήλ Κυριακουλάκης, ετών 18, εργαζόταν εις το Μηχανουργείον του κ. Καταπόδη, εις τον Άγιον Γεώργιον. Κατά την ώρα της εργασίας του, εξερράγη μια μπουκάλα οξυγόνου και ανεφλέγη, και από τις φλόγες της εκάησαν τρία άτομα. Ο ανεψιός μου και δύο εργάτες, εκ των οποίων ο ένας απέθανε. Ενοσηλεύθηκαν στο Νοσοκομείον ΚΑΤ. Ο Μανώλης ήταν πολύ σοβαρά καμένος και οι γιατροί μας απέλπισαν. Τελικώς 5 καθηγητές έκαναν συμβούλιο, γιατί εν τω μεταξύ απ’ τα πολλά εγκαύματα έπαθε και πνευμονία, και μας είπαν, πώς είναι ζήτημα αν αντέξει μέχρι το πρωί!

Άλλη ελπίς δεν μας έμεινε, μόνον η Παναγία. Η συγκάτοικος μας, Άννα Σακελαράκη, μας έδωσε την Εικόνα της Παναγίας και του την βάλαμε επάνω του. Το ίδιο εκείνο βράδυ, ερχόμενη από το σπίτι του και κλαίουσα, είδα την Εικόνα της Παναγίας να μεγαλώνει και να μου κλείνει το δρόμο μου, και μου είπε μια φωνή: Ο Μανώλης θα γίνει καλά. Αμέσως, έχασα τη φωνή μου, λύγισαν τα πόδια μου, και σύρθηκα μέχρι την πόρτα μου, πού ήταν μερικά μέτρα πιο κάτω. Ελιποθύμησα, και μετά ένα τέταρτο συνήλθα και τους είπα τι συνέβη. Το πρωΐ πηγαίνοντας στο Νοσοκομείο, τον βρήκαμε πολύ καλύτερα και εκτός κινδύνου, όπως μας είπαν οι γιατροί. Και μετά ένα μήνα ήταν τελείως καλά.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share