Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Καμία σωτηρία: Αποκοιμήθηκαν και οι δύο πιλότοι σε πτήση με 153 επιβάτες - Κατέληξαν σε λάθος πορεία

Αδιανόητο!

9 Μαρτίου 2024 17:30
Καμία σωτηρία: Αποκοιμήθηκαν και οι δύο πιλότοι σε πτήση με 153 επιβάτες - Κατέληξαν σε λάθος πορεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έρευνες σε βάρος αεροπορικής εταιρίας ξεκινά το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας, μετά από περιστατικό όπου κατά τη διάρκεια πτήσης με 153 επιβάτες, κυβερνήτης και συγκυβερνήτης αποκοιμήθηκαν στο πιλοτήριο ταυτόχρονα και για 28 λεπτά. Με την ευκαιρία, δείτε το σκηνικό με μεθυσμένο επιβάτη που επιτέθηκε στο προσωπικό του αεροπλάνου.

Συγκεκριμένα την 25η Ιανουαρίου, ένας κυβερνήτης και ένας συγκυβερνήτης αεροσκάφους Airbus A320 από το το Σουλαέσι (βόρεια Ινδονησία) προς την πρωτεύουσα Τζακάρτα, αποκοιμήθηκαν ταυτόχρονα για περίπου 28 λεπτά κατά τη διάρκεια της πτήσης. Είκοσι οκτώ λεπτά μετά την τελευταία καταγεγραμμένη επικοινωνία, ο κυβερνήτης ξύπνησε και συνειδητοποίησε ότι ο συγκυβερνήτης του κοιμόταν κι ότι το αεροσκάφος βρισκόταν σε λάθος πορεία.

Το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη έρευνας σε βάρος της τοπικής αεροπορικής εταιρείας Batik Air, οι δύο κυβερνήτες της οποίας προσφάτως αποκοιμήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, χωρίς ωστόσο να προκληθεί κάποιο επεισόδιο.

«Θα πραγματοποιήσουμε μια έρευνα και θα προχωρήσουμε σε αναθεώρηση των επιχειρήσεων πτήσεων τη νύχτα στην Ινδονησία, που συνδέονται με τη διαχείριση των κινδύνων λόγω κόπωσης για την Batik Air και όλους τους αερομεταφορείς», δήλωσε σε δελτίο τύπου ο Κρίστι Ένταχ Μούρνι, γενικός διευθυντής αεροπορικών μεταφορών του υπουργείου Μεταφορών.

Καθώς οι δύο πιλότοι της εταιρείας Batik Air αποκοιμήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης εσωτερικού στα τέλη Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να προκληθεί κάποιο ατύχημα, η ινδονησιακή αρχή αεροπορικής ασφάλειας κάλεσε χθες τις εταιρείες αερομεταφορών να ενισχύσουν τους ελέγχους εντός των θαλάμων διακυβέρνησης και να διασφαλίσουν ότι το πλήρωμα ξεκουράζεται επαρκώς πριν από κάθε πτήση.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου «επέπληξε σθεναρά» την Batik Air έπειτα από αυτό το περιστατικό και κάλεσε τις αεροπορικές εταιρείες να επιδεικνύουν προσοχή στην ποιότητα και τη διάρκεια των περιόδων ανάπαυσης των πληρωμάτων, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Η Batik Air επισήμανε σήμερα σε ένα δελτίο τύπου ότι ακολουθεί «μια επαρκή πολιτική ανάπαυσης» κι ότι «δεσμεύεται στο να υλοποιήσει όλες τις συστάσεις ασφαλείας».

Καμία σωτηρία: Αποκοιμήθηκαν και οι δύο πιλότοι σε πτήση με 153 επιβάτες - Κατέληξαν σε λάθος πορεία

Οι δύο πιλότοι, ηλικίας 32 και 28 ετών αντίστοιχα, ινδονησιακής καταγωγής, έχουν τεθεί προσωρινά σε διαθεσιμότητα, συμπλήρωσε η εταιρεία.

Ο ένας από τους πιλότους δεν είχε ξεκουραστεί αρκετά την προηγούμενη νύχτα, σύμφωνα με την έκθεση, όπου διευκρινίζεται πως το περιστατικό οδήγησε σε μια σειρά σφαλμάτων στη διακυβέρνηση του αεροσκάφους, όμως οι 153 επιβάτες και οι τέσσερις αεροσυνοδοί δεν έπαθαν το παραμικρό κατά τη διάρκεια αυτής της πτήσης, διάρκειας 2 ωρών και 35 λεπτών.

Περίπου μισή ώρα μετά την απογείωση, ο κυβερνήτης ζήτησε από τον συγκυβερνήτη του την άδεια να ξεκουραστεί για ένα λεπτό και εκείνος του το επέτρεψε. Αυτός ανέλαβε επικεφαλής του αεροσκάφους, όμως επίσης αποκοιμήθηκε λίγο μετά από απροσεξία, συνεχίζει η έκθεση.

Είκοσι οκτώ λεπτά μετά την τελευταία καταγεγραμμένη επικοινωνία, ο κυβερνήτης ξύπνησε και συνειδητοποίησε ότι ο συγκυβερνήτης του κοιμόταν κι ότι το αεροσκάφος βρισκόταν σε λάθος πορεία. Αμέσως ξύπνησε τον συνάδελφό του, απάντησε στην επικοινωνία με την Τζακάρτα και διόρθωσε την πορεία της πτήσης, εξηγεί η έκθεση.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα μετά το περιστατικό.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share