Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Άνοιξαν τον τάφο του παππού τους και αυτό που βρήκαν μέσα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Απίστευτο!

11 Νοεμβρίου 2022 13:27
Άνοιξαν τον τάφο του παππού τους και αυτό που βρήκαν μέσα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκ έπαθαν οι συγγενείς ενός θανόντα με αυτό που αντίκρισαν όταν άνοιξαν τον οικογενειακό τάφο του παππού τους σε χωριό στην Ηλεία. Ο τάφος ανοίχθηκε όταν δόθηκε εντολή για να ταφεί ένα ακόμη μέλος της οικογένειας.

Το συγκεκριμένο μνήμα είχε χρησιμοποιηθεί πριν μια πενταετία, προκειμένου να «φιλοξενήσει» τον παππού της οικογένειας, ο οποίος είχε αποδημήσει εις Κύριον.

Η εικόνα που αντίκρισαν όσοι εργάστηκαν για να ανοιχθεί ήταν διαφορετική, αφού μέσα στον τάφο υπήρχαν δέκα χρυσές λίρες. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος θάβεται μαζί με ένα προσωπικό του αντικείμενο, δείτε εδώ τι έγινε όταν έθαψαν τη γιαγιά τους μαζί με το κινητό της.

Το αρχικό ξάφνιασμα διαδέχθηκε η απορία και η αναζήτηση απαντήσεων στο πώς βρέθηκαν εκεί οι λίρες. Η εξέταση όλων των εκδοχών έφερε στο προσκήνιο ένα απίστευτο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο παππούς πριν αποδημήσει, κατάπιε τις λίρες προκειμένου να τις …πάρει μαζί του.

Μάλιστα, εν μέσω πένθους, στενά συγγενικά πρόσωπα τόσο του παππού που είχε αφήσει τα εγκόσμια πριν από χρόνια, όσο και του πρόσφατα εκλιπόντος, άρχισαν να τσακώνονται για το ποιος είναι ο νόμιμος δικαιούχος των λιρών που βρέθηκαν μέσα στον τάφο.

Βρέθηκε σε τάφο το αρχαιότερο τυρί στον κόσμο – κρύβει ένα… θανάσιμο μυστικό!

Μέσα σε έναν αιγυπτιακό τάφο ηλικίας 3.200 ετών ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο τυρί του κόσμου. Ωστόσο, κρύβει και ένα μυστικό – ένα θανατηφόρο βακτήριο.

Το τυρί είχε ταφεί μαζί με τον Φθαμές, άρχοντα της αρχαίας Μέμφιδας, του οποίου ο τάφος ανακαλύφθηκε το 2010. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν μέσα σε αυτόν ένα βάζο το οποίο περιείχε μα στερεή υπόλευκη μάζα και ένα ύφασμα που πιθανότατα είχε χρησιμοποιηθεί για να διατηρηθεί το περιεχόμενό του.

Έπειτα από ανάλυση οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το δείγμα που υπήρχε στο βάζο προέρχονταν από γαλακτοκομικό προϊόν. Είτε από αγελαδινό είτε από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα.

Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εύρημά τους πρόκειται για τυρί, σε στερεά μορφή και πιθανόν είναι και το αρχαιότερο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας στο αρχαίο τυρί βρέθηκε το βακτήριο Brucella melitensis, που προκαλεί βρουκέλλωση, μια θανατηφόρα ασθένεια, που μπορεί να περάσει από τα ζώα στον άνθρωπο συνήθως εάν κάποιος καταναλώσει μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Άνοιξαν τον τάφο του παππού τους και αυτό που βρήκαν μέσα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Ο συγκεκριμένος τάφος ανακαλύφθηκε το Κάιρο το 1885, σύμφωνα με την Daily Mail, όμως για κάποιο λόγο ξεχάστηκε και καλύφθηκε από άμμο.

Ήρθε στο φως ξανά το 2010 έπειτα από ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της κυβέρνησης της Αιγύπτου.

Άλλη μια παράξενη ιστορία γύρω από τάφο, είναι και ένα σημείωμα που βρέθηκε ανεξήγητα πάνω σε αυτό το μνήμα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share