Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πέτυχε! Σιαμαία δίδυμα μωρά που μοιράζονταν συγχωνευμένους εγκεφάλους χωρίστηκαν με επιτυχία

Απίστευτο!

5 Οκτωβρίου 2022 11:18
Πέτυχε! Σιαμαία δίδυμα μωρά που μοιράζονταν συγχωνευμένους εγκεφάλους χωρίστηκαν με επιτυχία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μπερνάρντο και ο Άρθουρ Λίμα υποβλήθηκαν σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο, υπό τη διεύθυνση του παιδοχειρουργού Noor ul Owase Jeelani από το νοσοκομείο «Great Ormond Street» του Λονδίνου.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Έγκυος ή όχι; Η κοιλιά του μεγάλωνε μέρα με τη μέρα - Αυτό που βρήκαν μέσα είναι απλά απίστευτο!

Τα τρίχρονα αγόρια υποβλήθηκαν συνολικά σε επτά επεμβάσεις, εκ των οποίων οι τελευταίες δύο είχαν διάρκεια περισσότερες από 33 ώρες χειρουργείου και συνολικά συμμετείχαν 100 άτομα ιατρικού προσωπικού.

Οι χειρούργοι πέρασαν μήνες δοκιμάζοντας τεχνικές χρησιμοποιώντας εικονική πραγματικότητα πριν ξεκινήσουν τις πραγματικές επεμβάσεις.

Η χειρουργική τους επέμβαση έγινε από τον κ. Jeelani, μαζί με τον Δρ. Gabriel Mufarrej, επικεφαλής της παιδιατρικής χειρουργικής στο «Instituto Estadual do Cerebro Paulo Niemeyer».

Ο κ. Jeelani περιέγραψε την επέμβαση ως ένα «αξιοσημείωτο επίτευγμα» από τους γιατρούς, αλλά πρόσθεσε επίσης ότι η φιλανθρωπική οργάνωση «Gemini Untwined» βασίζεται σε δημόσιες δωρεές για να συνεχίσει το έργο της. Η φιλανθρωπική οργάνωση «Gemini Untwined» ιδρύθηκε από τον κ. Jeelani για να συγκεντρώσει χρήματα για τα αδερφάκια που γεννήθηκαν με ενωμένα τα κεφάλια.

Πέτυχε! Σιαμαία δίδυμα μωρά που μοιράζονταν συγχωνευμένους εγκεφάλους χωρίστηκαν με επιτυχία

Είπε: «Ο επιτυχημένος χωρισμός του Bernardo και του Arthur είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα της ομάδας στο Ρίο και ένα φανταστικό παράδειγμα του γιατί το έργο του “Gemini Untwined” είναι τόσο πολύτιμο.

»Όχι μόνο προσφέραμε ένα νέο μέλλον στα αγόρια και την οικογένειά τους, αλλά εξοπλίσαμε την ομάδα με τις δυνατότητες και την αυτοπεποίθηση για να αναλάβει ξανά μια τέτοια περίπλοκη δουλειά στο μέλλον και να τη φέρει εις πέρας.

»Μέσω αυτής της διαδικασίας ομαδικής εργασίας και ανταλλαγής γνώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα βελτιώσουμε το αποτέλεσμα για όλα τα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη θέση.

Αυτό είναι δυνατό μόνο μέσω γενναιόδωρων δωρεών από μέλη του κοινού».

Ο Δρ. Mufarrej είπε ότι το νοσοκομείο όπου εργάζεται φρόντιζε τα αγόρια για δυόμισι χρόνια και η χειρουργική τους επέμβαση θα τους «αλλάξει τη ζωή».

Είπε: «Από τότε που οι γονείς των αγοριών ήρθαν από το σπίτι τους στην περιοχή Roraima στο Ρίο για να ζητήσουν τη βοήθειά μας πριν από δυόμισι χρόνια, είχαν γίνει μέλη της οικογένειάς μας εδώ, στο νοσοκομείο. Είμαστε χαρούμενοι που η χειρουργική επέμβαση πήγε τόσο καλά και τα αγόρια και η οικογένειά τους είχαν μια τέτοια έκβαση που άλλαξε τη ζωή τους».

Η διαδικασία του διαχωρισμού των κεφαλιών των δίδυμων ήταν μια από τις πιο περίπλοκες διαδικασίες χωρισμού που ολοκληρώθηκαν ποτέ και πολλοί χειρουργοί δεν πίστευαν ότι θα ήταν δυνατό, σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση.

Δεδομένου ότι τα δίδυμα είναι σχεδόν τεσσάρων ετών, είναι επίσης τα μεγαλύτερα σε ηλικία δίδυμα με συγκολλημένο εγκέφαλο που έχουν χωριστεί ποτέ.

Και τα δύο δίδυμα αναρρώνουν καλά στο νοσοκομείο δήλωσε η φιλανθρωπική οργάνωση.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share