Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

91χρονη βρήκε το φάρμακο για την άνοια στο...ποδόσφαιρο

Αυτό είναι το γιατρικό της

8 Δεκεμβρίου 2021 17:36
91χρονη βρήκε το φάρμακο για την άνοια στο...ποδόσφαιρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κυρία Καθ Όουεν στα 95 της δεν είναι μια συνηθισμένη ηλικιωμένη και χήρα, παρότι έχει πρόβλημα με την άνοια. Επι τη ευκαιρία, αυτές είναι οι θαυματουργές τροφές που την καταπολεμούν.

Κι αυτό γιατί είναι μόνιμη θαμώνας στις εξέδρες του «Μολινό» όπου πάει για να παρακολουθεί την αγαπημένη της Γουλβς, χάρη στη βοήθεια που της προσφέρει η ομάδα.

Ο αγγλικός σύλλογος συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Αγγλικής Ομοσπονδίας και της Premier League, που σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Alzheimer's Society, προσπαθούν να κάνουν τα γήπεδα φιλικά σε άτομα που πάσχουν από άνοια.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάποιες ομάδες του πρωταθλήματος όπως η Γουλβς στην προκειμένη περίπτωση, έχουν αγκαλιάσει τους ηλικιωμένους με Αλτσχάιμερ. Έτσι, η κυρία Καθ, που έχασε πρόσφατα τον σύζυγό της, μπορεί να πηγαίνει στο γήπεδο.

Το lockdown της περσινής σεζόν στα βρετανικά και όχι μόνο γήπεδα, όπου απαγορευόταν η προσέλευση φιλάθλων, επιδείνωσε την κατάσταση της ηλικιωμένης οπαδού των «λύκων». Όταν όμως μπόρεσε να ξαναπάει στην εξέδρα, η διάθεση της άλλαξε άρδην.

«Μόλις καθίσαμε στην κερκίδα, η άνοια έφυγε και εμφανίστηκε η αληθινή Καθ. Ήταν εκπληκτικό να την ακούς να τραγουδάει» είπε η βοηθός της, Νταϊάν Κάρνελ.

Η Γουλβς έχει ένα άτομο επιφορτισμένο στη φροντίδα για τα άτομα με αναπηρίες, τη Λόρα Ράιτ, η οποία προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους με άνοια έχει καταστρώσει ένα ολόκληρο σχέδιο, για να τους κάνει να νιώθουν πιο άνετα.

Για την ακρίβεια, το «πακέτο» περιλαμβάνει ένα ειδικά διαμορφωμένο χάρτη ώστε να πηγαίνουν στις θέσεις τους, αυτοκόλλητα στα καθίσματα για να τα βρίσκουν, ασκήσεις μνήμης αλλά και ειδικό βραχιολάκι σε περίπτωση που χρειαστούν κάτι.

Πλέον, τα Σάββατα έχουν αποκτήσει άλλο νόημα για την κυρία Καθ.

«Όλοι μου φέρονται καλά και πάντα μου αρέσει να έρχομαι» είπε. Η οικογένεια της, που είναι στη Σκωτία, έχει αντιληφθεί πόσο καλό της κάνει.

«Η οικογένειά της είναι χαρούμενη. Ξέρουν πως αν δεν ερχόταν στο γήπεδο, η κατάπτωση της θα ήταν ραγδαία. Το ποδόσφαιρο ενώνει τους ανθρώπους και αν μπορούμε να φτιάξουμε τέτοια πρότζεκτ που επιτρέπουν στον κόσμο να είναι ανεξάρτητος, όλοι τους μπορούν να έρχονται κάθε βδομάδα και να είναι μέλη της κοινότητας» τόνισε η Ράιτ.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share