Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τι φανερώνει η καρέκλα που κάθεστε για την σχέση σας;

Θα πάθετε πλάκα!

25 Ιανουαρίου 2021 17:09
Τι φανερώνει η καρέκλα που κάθεστε για την σχέση σας;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν θέλετε να κάνετε μια μίνι ανακαίνιση στο σπίτι σας και σκέφτεστε πώς να πείσετε τον σύζυγό σας να δεχτεί, ιδού ένα τέλειο επιχείρημα: πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychological Science δείχνει ότι οι ασταθείς καρέκλες και τα τραπέζια μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο που βλέπετε τη σχέση σας, προς το χειρότερο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh και το Πανεπιστήμιο του Waterloo ζήτησαν από 54 φοιτητές που βρίσκονται σε σοβαρή σχέση να χρησιμοποιήσουν τις καρέκλες και τα τραπέζια του σπιτιού τους που είναι είτε σταθερά είτε ελαφρώς ασταθή.

Στη συνέχεια τους έδωσαν ερωτηματολόγια για να συμπληρώσουν πόσο ικανοποιημένοι αισθάνονται στην σχέση τους. Οι φοιτητές που κάθονταν σε ασταθείς καρέκλες αποδείχθηκαν και οι λιγότερο ασφαλείς στην σχέση τους. Παράλληλα δες και 12 ξεκάθαρα σημάδια ότι σε γουστάρει σαν τρελή!

Ένα άλλο πείραμα στην ίδια μελέτη απέδωσε παρόμοια αποτελέσματα: Όταν οι ερευνητές ρώτησαν 174 άτομα σε μονογαμικές σχέσεις, να σταθούν όρθιοι είτε στο ένα πόδι είτε και στα δύο, αυτοί που κατάφεραν να σταθούν στο ένα πόδι, έχουν αδύναμες σχέσεις. Ήταν επίσης λιγότερο εκδηλωτικοί απέναντι στο έτερον τους ήμισυ στο γράμμα που τους ζητήθηκε να γράψουν, στο πλαίσιο της έρευνας.

Τι φανερώνει ο τρόπος που κάθεστε για την σχέση σας

Tο φυσικό περιβάλλον μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που βλέπετε τη σχέση σας

Μια τρίτη δοκιμή φαίνεται να επιβεβαιώνει περαιτέρω τη θεωρία ότι το φυσικό περιβάλλον μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που βλέπετε τη σχέση σας. 129 φοιτητές χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες: η μία ομάδα κάθονταν σε καρέκλες με κρυφούς φουσκωτούς δίσκους (γεγονός που κατέστησε δύσκολο να κάθεται κανείς σε μια σταθερή θέση) και η άλλη ομάδα κάθονταν σε σταθερές καρέκλες.

Οι τελευταίοι ήταν και εκείνοι που εξέφραζαν υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης στην σχέση τους. Παρά το γεγονός ότι οι συγγραφείς της μελέτης δεν υποδεικνύουν ότι η φυσική αστάθεια μπορεί να οδηγήσει σε μια ασταθή σχέση, φαίνεται όμως ότι επηρεάζει την αντίληψη του συντρόφου για τη σχέση γεγονός που αποδεικνύει ότι το περιβάλλον αλληλεπιδρά με τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε πόσο ισχυρή είναι η σχέση σας, βεβαιωθείτε ότι στέκεστε (ή κάθεται) σε στέρεο έδαφος ή έπιπλο!

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share