ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο από έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτι στο Ζεφύρι: Τον έπιασαν με 7,5 κιλά ηρωίνης και 186 γραμ. κοκαΐνης αξίας άνω των 150.000€

Σύλληψη 29χρονου στο Ζεφύρι για ναρκωτικά. Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε 7,538 κιλά ηρωίνης, 186 γραμμάρια κοκαΐνης και εξοπλισμό στην κατοικία του.
Σύλληψη 29χρονου στο Ζεφύρι για ναρκωτικά. Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε 7,538 κιλά ηρωίνης, 186 γραμμάρια κοκαΐνης και εξοπλισμό στην κατοικία του.
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σημαντική ποσότητα ναρκωτικών ουσιών εντόπισαν οι αστυνομικές Αρχές στο Ζεφύρι, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου 2026. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επέμβασης συνελήφθη ένας 29χρονος, ο οποίος κατηγορείται για αγορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ από την έρευνα στην κατοικία του κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, το οικονομικό όφελος που θα μπορούσε να προκύψει από τη διάθεση των συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσε τις 150.000 ευρώ. Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο από την επιχείρηση.

Η αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι και η σύλληψη του 29χρονου

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, η οποία υπάγεται στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.Οι αστυνομικοί εισήλθαν στην κατοικία του 29χρονου στο Ζεφύρι, όπου ακολούθησε έρευνα για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών και άλλων αντικειμένων που ενδέχεται να σχετίζονται με την υπόθεση.

Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν δεκάδες συσκευασίες με ηρωίνη και κοκαΐνη, καθώς και επιπλέον υλικά και εξοπλισμός.Οι ποσότητες των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν αποτελούν βασικό στοιχείο της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος του συλληφθέντος.

Παράλληλα, η δημοσιοποίηση του βίντεο από την ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει στιγμιότυπα της επέμβασης των αστυνομικών στην κατοικία όπου πραγματοποιήθηκε η έρευνα.

Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί – Αναλυτικά οι κατασχεθείσες ποσότητες

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, κατά την έρευνα στο σπίτι του 29χρονου βρέθηκαν συνολικά 21 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους 7 κιλών και 538 γραμμαρίων.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν 11 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, η ποσότητα της οποίας ανήλθε στα 186 γραμμάρια.Στον ίδιο χώρο κατασχέθηκε και μία νάιλον σακούλα με γκρι, βραχώδη τεμάχια άγνωστης χημικής σύστασης, συνολικού βάρους 6,6 κιλών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το συγκεκριμένο υλικό θεωρείται κατάλληλο για τη νόθευση ηρωίνης.

Εκτός από τις ναρκωτικές ουσίες και το υλικό άγνωστης σύστασης, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.Στα ευρήματα περιλαμβάνονται ακόμη δύο κάμερες ασφαλείας, μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας και μετρητά ύψους 1.200 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω αντικείμενα και οι ποσότητες που εντοπίστηκαν καταγράφηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας.

Πάνω από 150.000 ευρώ το προσδοκώμενο κέρδος – Στον εισαγγελέα ο συλληφθείς

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην εκτιμώμενη οικονομική αξία των ναρκωτικών που βρέθηκαν στην κατοικία του 29χρονου.Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, τα πιθανά έσοδα από τη διακίνησή τους θα μπορούσαν να υπερβούν το ποσό των 150.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη εκτίμηση αφορά το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος από την παράνομη διάθεση των ουσιών και όχι χρηματικό ποσό που διαπιστώθηκε ότι είχε ήδη εισπραχθεί.Μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής διαδικασίας, ο 29χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου