8+2 πιο παράξενα είδη καφέ στον κόσμο!
Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποιον από αυτούς;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως πίνουν τον καφέ τους σε άλλες χώρες του εξωτερικού; Υπάρχουν διαφορετικά είδη καφέ στον κόσμο και πραγματικά για κάποια δεν είχαμε ιδέα!
Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τα 10 πιο παράξενα είδη καφέ στον κόσμο!
Με τυρί, βούτυρο, πιπέρι ακόμα και με κανέλα ή μελάσα, οι άνθρωποι απολαμβάνουν τον καφέ τους με διάφορους τρόπους που προκαλούν εντύπωση. Μια δοκιμή μπορεί, τελικά, να μην σας πείσει!
Cafe de Olla, Μεξικό
Μαύρος δυνατός καφές με μελάσα και κανέλα. Ο καφέ βράζεται σκέτος και ο χρήστης προσθέτει μελάσα κατά βούληση και κανέλα για να γλυκάνει και να αρωματίσει εξτρά τον καφέ του.
Kopi Luwak, Ινδονησία
Σπάνιος και πανάκριβος καφές που λαμβάνεται από τα ομώνυμα αξιαγάπητα ζωάκια τα οποία καταναλώνουν τους κόκκους καφέ και στη συνέχεια αφοδευουν. Τα περιττώματά τους καθαρίζονται και συλλέγεται ο πιο αρωματικός καφές.
Kopi Joss, Ινδονησία
Συνηθισμένος καφές κατά τα άλλα αν εξαιρέσει κανείς ότι μετά το ψήσιμο προστίθεται στο φλιτζάνι ένα κομμάτι… κάρβουνο καυτό! Ο λόγος; Έτσι εξαλείφεται η οξύτητα του καφέ και το ρόφημα γίνεται πιο ελαφρύ.
Καφές με μαύρο πιπέρι, Μαρόκο
Για τους Μαροκινούς ο καφές γίνεται πιο απολαυστικός με λίγο μαύρο πιπέρι στο τέλος.
Καφές με αλάτι, Σκανδιναβία
Λίγο αλάτι στον καφέ τους μειώνει την πικρίλα του ροφήματος.
Kopi Gu You, Σιγκαπούρη
Καφές με βούτυρο που διαλύεται στο ζεστό ρόφημα. Σκοπός είναι να αποκτήσει ο καφές περισσότερο άρωμα.
Καφές με τυρί, Σουηδία
Κίτρινο τυρί για την ακρίβεια κόβεται σε μικρά κομματάκια και πέφτει αργά στον καυτό καφέ που λειτουργεί σαν φοντί! Συνήθως επιλέγεται γκούντα ή ένταμ αλλά και τοπικά σκανδιναβικά τυριά.
Καφές με αυγά, Φινλανδία
Και μάλιστα ολόκληρα αυγά, μαζί με τα κελύφη! Ο καφές αλέθεται μαζί με το αυγό, μετά διαλύεται σε βραστό νερό, φιλτράρεται και σερβίρεται!
Καφές από κοπριά ελέφαντα, Ταϊλάνδη
Οι ελέφαντες τρώνε τους κόκκους καφέ, αφοδεύουν και από τα περιττώματα συλλέγεται αρωματικός λαχταριστός καφές!
Café con Limao, Βραζιλία
Καφές με λεμόνι (φλούδα ή χυμός), αφού το ξινό διορθώνει τον κακό καφέ και τον γλυκαίνει.
Φραπέ: Ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων ανακαλύφθηκε τυχαία!
Γνωρίζετε ότι ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων έχει ανακαλυφθεί τυχαία; Μπορεί να μην παρασκευάζεται αλλού προς απογοήτευση αρκετών Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό..
Ο φραπέ είναι ο παγωμένος στιγμιαίος καφές που παρασκευάζεται με χτύπημα είτε σε σέικερ είτε με ειδικό μιξεράκι, δημιουργώντας αφρό. Εξ’ ου και το όνομά του, από την ομώνυμη γαλλική λέξη (frappe), που σημαίνει χτυπημένος. Συνοδεύεται από πολλά παγάκια και πίνεται με καλαμάκι.
Η πρώτη ύλη του φραπέ χρησιμοποιείται σε πολλά μέρη αλλά πουθενά δεν σερβίρεται όπως ο φραπές, που ανακαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Η τυχαία ανακάλυψη!
Ο φραπές μετρά περίπου 60 χρόνια ζωής. Το εντυπωσιακό είναι ότι ανακαλύφθηκε τυχαία το 1957. Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Δρίτσας, αντιπρόσωπος της εταιρίας Νεστλέ στην Ελλάδα, παρουσίασε ένα παιδικό ρόφημα με βάση τη σοκολάτα.
Η συνταγή ήταν απλή. Γάλα, σοκολάτα σε σκόνη, χτύπημα σε σέικερ και έτοιμο προς κατανάλωση. Κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος, ένας υπάλληλος της εταιρείας, ο Δημήτρης Βακόνδιος θέλησε να πιει τον συνηθισμένο του καφέ.
Τον στιγμιαίο καφέ της εταιρίας, τον οποίο ανακάτευε με ζεστό νερό, με κουτάλι, προσθέτοντας ζάχαρη. Δεν βρήκε όμως ζεστό νερό και έχοντας δει πολλές φορές το αφεντικό του να παρουσιάζει το σοκολατούχο ρόφημα με το σέικερ, αποφάσισε να κάνει το ίδιο χρησιμοποιώντας αντί για σοκολάτα σε σκόνη, καφέ, που ανακάτεψε με κρύο νερό. Έτσι δημιούργησε κατά τύχη τον διάσημο καφέ φραπέ. «Μου λέρωσε το κοστούμι, αλλά έτσι γεννήθηκε ο φραπές! Από την αρχή ο κόσμος τον είδε σαν αναψυκτικό.
Λέγανε: η μπίρα είναι μισό ποτήρι αφρός και κοστίζει 8 δραχμές. Αυτός ο καφές είναι επίσης μισός αφρός, αλλά κοστίζει 7 δραχμές», ανέφερε σε συνέντευξη του. Έναν από του πρώτους καφέδες φραπέ κατασκεύασε και ο Χρήστος Λέντζος στην περίφημη καφετέριά του στο Παγκράτι το 1965. Η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά στη συνταγή του Λέντζου ήταν ότι αφού χτυπούσε το ρόφημα, πρόσθετε μια ακόμα κουταλιά καφέ πάνω από τον αφρό, κάνοντάς τον έτσι ακόμα πιο δυνατό. Ο συγκεκριμένος καφές για πολλά χρόνια πρακτικά ήταν μονοπώλιο, αφού όσοι προσπάθησαν να τον συναγωνιστούν καταποντίστηκαν. Οι Έλληνες είχαν εθιστεί στη γεύση και την κουλτούρα του φραπόγαλου, παρόλο που αρκετούς τους πείραζε, καθώς ήταν πολύ δυνατός και αφιλτράριστος, κάτι που αντιμετωπίστηκε με τον ντεκαφεϊνέ.
Τελικά, ο φραπές βρήκε το μεγάλο αντίπαλό του στον φρέντο, αν και διατηρεί ακόμη φανατικούς λάτρεις.