Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Νίκου Σεργιανόπουλου: «Αυτομαστιγωνόταν! Δεν αποδεχόταν τον εαυτό του» - Η φωτεινή αλλά και η... σκοτεινή πλευρά του ηθοποιού μέσα απο άγνωστες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης

Ο δικηγόρος της οικογένειας του ηθοποιού μιλά για το μοιραίο βράδυ

4 Ιουνίου 2023 13:31
Δολοφονία Νίκου Σεργιανόπουλου: «Αυτομαστιγωνόταν! Δεν αποδεχόταν τον εαυτό του» - Η φωτεινή αλλά και η... σκοτεινή πλευρά του ηθοποιού μέσα απο άγνωστες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

4 Ιουνίου 2008, η είδηση της δολοφονίας του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία. Οι λεπτομέρειες από το βίαιο έγκλημα, που έρχονται στην επιφάνεια αργότερα, συγκλονίζουν όχι μόνο τον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Ο ζεν πρεμιέ εντοπίστηκε κατασφαγμένος με 21 μαχαιριές μέσα στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι, χωρίς να υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. Μετά από περίπου έναν μήνα και ενδελεχή αστυνομική έρευνα, συλλαμβάνεται ο δράστης. Ο Γεωργιανός Νταβίντ Μουρτινέλι εν τέλει καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη από το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο. Παράλληλα, η Χρυσούλα Διαβάτη είχε μιλήσει σε συνέντευξή της στο παρελθόν για τον Νίκο Σεργιανόπουλο και είχε ρίξει τη δική της «βόμβα».

Δεκαπέντε χρόνια μετά το ειδεχθές και απίστευτης βιαιότητας έγκλημα, θυμόμασε όσα είχε αποκαλύψει ο γνωστός δικηγόρος και συνήγορος της οικογένειας του ηθοποιού, Αλέξης Στεφανάκης, όταν μίλησε το 2019 στο star.gr, ξεδιπλώνοντας άγνωστες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης, σχολιάζοντας, επίσης, τη φωτεινή, αλλά και τη σκοτεινή πλευρά του Νίκου Σεργιανόπουλου.

«Ο Γεωργιανός δεν ήταν ποτέ ειλικρινής»

«Ποτέ δεν ήταν ειλικρινής, έδωσε μια εκδοχή των πραγμάτων η οποία δεν έστεκε. Γι' αυτό και το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη», λέει ο κ. Στεφανάκης για τον δολοφόνο.

«Ήταν αδύνατο να απειλήσει κανέναν ο Νίκος και αυτό ήταν σαφές απ’ όλη την πορεία της ζωής του», προσθέτει αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του Γεωργιανού, ο οποίος υποστήριξε ότι «έσφαξε» τον ηθοποιό, γιατί βρισκόταν σε άμυνα, καθώς είχε απειληθεί η ζωή του. Άλλωστε, όπως επισημαίνει ο δικηγόρος, εφόσον ο δράστης γνώριζε πολεμικές τέχνες, μπορούσε να εξουδετερώσει εύκολα οποιαδήποτε απειλή, χωρίς να φτάσει σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο ίδιος υπενθυμίζει, επίσης, ότι ο δράστης μετά το έγκλημα πήρε το κινητό του ηθοποιού κι έκανε από αυτό κλήσεις στη γυναίκα και τα παιδιά του, που βρίσκονταν στη Γεωργία. Βασικό στοιχείο που οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

«Είχαν συναντηθεί ξανά πριν από το μοιραίο βράδυ»

Προέκυψε από καταθέσεις ότι το μοιραίο βράδυ δεν ήταν το μοναδικό για τον δράστη και το θύμα. «Ένα ή δύο βράδια πριν είχαν ξανασυναντηθεί. Ήταν πολύ συγκεκριμένος ο σκοπός της συνάντησής τους. Η προσωπική ζωή του καθενός είναι δική του», σημειώνει ο κ. Στεφανάκης.

Ο Νίκος είχε κάνει χρήση ναρκωτικών - Ο δράστης το επικαλέστηκε για να έχει ελαφρυντικό

«Ο λόγος που ο δράστης παραδέχτηκε τη χρήση ναρκωτικών, η οποία δεν επιβεβαιώθηκε, ήταν για να έχει ελαφρυντικό», υπογραμμίζει ο κ. Στεφανάκης και εξηγεί ότι στο καλαμάκι μέσω του οποίου είχε γίνει η χρήση ουσιών «είχε βρεθεί μόνο DNA του Νίκου».

Η προσωπική ζωή του Νίκου δεν είχε να κάνει με ηδονή, αλλά με αυτομαστίγωμα

Ο δικηγόρος της οικογένειας εξηγεί ότι δεν επρόκειτο για επιλογές που παρείχαν ικανοποίηση, αλλά ήταν ένας τρόπος αυτοτιμωρίας. Ο ίδιος επισημαίνει δε, ότι ο Νίκος Σεργιανόπουλος «ήταν πολύ διακριτικός, είχε ένα αίσθημα ντροπής για τον ίδιο του τον εαυτό του, δεν έδινε ποτέ πάτημα σε κοινή θέα να τον σχολιάσουν αρνητικά και δεν είχε καθόλου θηλυκή συμπεριφορά».

«Έχουμε ένα φαινόμενο Ταχτσή, ένα αυτομαστίγωμα. Έχουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος τα έχει όλα και την ίδια στιγμή ο ίδιος δεν αποδέχεται τον εαυτό του. Η προσωπική ζωή του Νίκου δεν εξηγείται με αυτό τον βηματισμό, είναι πολύ βαθύτερο το θέμα και αφορά μια δική του διαδρομή, μια δική του αποδοχή και κατά πόσο ήταν αποδεκτός και οικογενειακά και σε όλο το κομμάτι αυτό. Είναι ένας τρόπος δικιάς του τιμωρίας. Το κομμάτι αυτό δεν έχει να κάνει με ηδονή ή ικανοποίηση, είναι πολύ βαθύτερο. Έχει να κάνει με το αντίθετο, με αυτομαστίγωση και αυτοταπείνωση», εξηγεί ο κ. Στεφανάκης.

Πριν από κάθε δίκη… πέθαινε κι ένας δικός του άνθρωπος

Το δράμα για την οικογένεια Σεργιανόπουλου δεν τελειώνει στον χαμό του ηθοποιού. Η οικογένειά του ξεκληρίστηκε μέσα σε πέντε χρόνια. «Όλοι σημαδεύτηκαν από αυτή την ιστορία. Ήταν τρομερά ισχυρός ο δεσμός που είχε με την αδελφή του. Το δράμα αυτής της οικογένειας είναι ανεπανάληπτο.

Πέθανε η αδελφή του, πέθανε ο γαμπρός του, πέθανε η μάνα του, οι οποίοι θάνατοι αυτοί έρχονταν λίγο πριν από ένα δικαστήριο. Ήταν συγκλονιστικό. Ο άνθρωπος αυτός δε σκότωσε εκείνη τη στιγμή μόνο τον Νίκο, “σκότωσε” τέσσερις ανθρώπους», σημειώνει ο Αλέξης Στεφανάκης.

Εντύπωση δε, είχε προκαλέσει στον δικηγόρο η στάση του γαμπρού του Νίκου Σεργιανόπουλου, όταν ο ηθοποιός είχε συλληφθεί για ναρκωτικά. «Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου, εκτός του ότι με τίμησε που με εμπιστεύτηκε, γιατί τότε ήμουν μόλις 38 ετών, μου είχε κάνει εντύπωση, γιατί ήταν σαν πατρική φυσιογνωμία για τον Νίκο. Οφείλω να πω ότι “σκιζόταν” με την αγωνία πατέρα».

Η εξωτερική πραγματικότητα του Νίκου ήταν φωτεινή… η εσωτερική ήταν σκοτεινή

Ο κ. Στεφανάκης μιλά με πολύ καλά και ζεστά λόγια για τον Νίκο Σεργιανόπουλο που γνώρισε. «Θέλω να τον θυμόμαστε σαν έναν άνθρωπο που του άξιζε όλη αυτή η αγάπη. Είχε καλοσύνη και βοηθούσε πολύ κόσμο, χωρίς ποτέ να το επεδίωκε να μαθευτεί. Ήταν ένας άνθρωπος με πολλές καλές πλευρές, αλλά που δυστυχώς βασανιζόταν από τις δικές του Ερινύες», καταλήγει ο δικηγόρος.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share