Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Κοσμοχαλασιά» για τον Μέγα Αλέξανδρο: «H πραγματική αιτία θανάτου δείχνει πως ο τάφος είναι...»

Ανακάλυψη που φέρνει τα πάνω κάτω!

1 Ιουνίου 2023 11:06
«Κοσμοχαλασιά» για τον Μέγα Αλέξανδρο: «H πραγματική αιτία θανάτου δείχνει πως ο τάφος είναι...»
Πηγή φωτογραφίας: pixabay
Από Κυριάκος Μελλίδης

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph σε ένα οδοιπορικό δημοσίευμά της σχετικά με τον ιατρικό τουρισμό στην πΓΔΜ, αναφέρει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας, αλλά Μακεδόνας.

Στο δημοσίευμα παρουσιάζοντας τα κρασιά του οινοποιείου Στόβοι, όπου έκανε ένα διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό ο συντάκτης του άρθρου Πολ Μπλούμφιλντ, ο οποίος αναφέρει ότι δοκίμασε κρασί που -όπως του είπε ο ντόπιος παραγωγός- είναι απ’ αυτό έπινε ο Μέγας Αλέξανδρος.

«Α, το ζήτημα του Άλεξ. Στο σχολείο πιθανότατα μάθατε ότι ο σειριακός κατακτητής ήταν Έλληνας- Τον 4ο π.Χ. αιώνα δεν υπήρχε η Ελλάδα η ίδια», γράφει ο Βρετανός συντάκτης. «Όχι, ο Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας. Αλλά, το ερώτημα είναι που ήταν ακριβώς η “Μακεδονία”», διερωτάται στη συνέχεια.

Μέγας Αλέξανδρος
Μέγας Αλέξανδρος

Διαβάστε επίσης με την ευκαιρία: «Ο τάφος βρίσκεται μια ανάσα από τον Όλυμπο και συγκεκριμένη στην...»: Εκεί θάφτηκε ο Μέγας Αλέξανδρος!

«Οι σημερινοί Έλληνες επιμένουν ότι βρίσκεται στην επικράτειά τους, απαιτώντας από τους γείτονες τους να ξηλώσουν το μνημείο που προκάλεσε μια μακρόχρονη ρήξη με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία- μια κατάσταση που εξομαλύνθηκε αυτόν τον μήνα με την υπογραφή μιας διασυνοριακής συμφωνίας με την μετονομασία αυτού του έθνους σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και αποσύρθηκαν οι ελληνικές ενστάσεις όσον αφορά τη συμμετοχή της τόσο στην ΕΕ, όσο και στο ΝΑΤΟ, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

«Ήταν ζωντανός για 6 μέρες...»: Ανατριχιαστική αποκάλυψη για το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ., το σώμα του δεν άρχισε να δείχνει σημάδια αποσύνθεσης για έξι ολόκληρες ημέρες, σύμφωνα με ιστορικές καταγραφές.

Για τους αρχαίους Έλληνες, αυτό επιβεβαίωσε κάτι που όλοι σκέφτονταν για τον νεαρό βασιλιά της Μακεδονίας, αλλά και κάτι που φέρεται να πίστευε και ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος για τον εαυτό του: ότι δεν ήταν συνηθισμένος άνθρωπος, αλλά θεός.

Δείτε επίσης: Το γιατρικό του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Αυτό το βιταμινούχο έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και δεν αρρώσταιναν

Με τις κατακτήσεις του είχε δημιουργήσει μια αυτοκρατορία που εκτεινόταν από τα Βαλκάνια μέχρι το σύγχρονο Πακιστάν. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν έτοιμος για μια ακόμα πολεμική εισβολή, όταν αρρώστησε ξαφνικά και πέθανε σε ηλικία 32 χρόνων μετά από 12 μέρες εξοντωτικών πόνων. Έκτοτε, οι ιστορικοί δεν έχουν συμφωνήσει καθολικά για την αιτία θανάτου του, φτάνοντας σε διάφορες θεωρίες: από την ελονοσία, τον τυφοειδή πυρετό και την δηλητηρίαση από αλκοόλ, μέχρι την δολοφονία του από έναν εκ των αντιπάλων του.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share