Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θυμάστε τη Βέρα Κρούσκα; Δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα η 76χρονη ηθοποιός (photos)

Αγνώριστη!

14 Μαρτίου 2023 13:36
Θυμάστε τη Βέρα Κρούσκα; Δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα η 76χρονη ηθοποιός (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Βέρα Κρούσκα έχει γεννηθεί στην Αθήνα, το 1947. Συγκεκριμένα στην περιοχή του Άγιου Λουκά στα Πατήσια και άρχισε να εργάζεται σε μικρή ηλικία, ώστε να έχει την ανεξαρτησία της από μικρή. Πώς είναι σήμερα και τι κάνει η 76χρονη ηθοποιός;

Η ίδια είχε πει σχετικά με τα νεανικά της χρόνια: Μεγάλωσα σε μια εποχή που χαρακτηρίστηκε «το τέλος της αθωότητας», είχε έντονα πολιτικά γεγονότα, αλλά και ελπίδα. Τώρα προσπαθούν με κάθε τρόπο να την εξαφανίσουν. Είμαι, όμως, ένας άνθρωπος που πιστεύει στο αύριο και επειδή γίνονται πολλές ανατροπές, θέλω να ελπίζω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

Η Βέρα Κρούσκα πήρε άδεια από την επιτροπή «εξαιρετικών ταλέντων» για να φοιτήσει στη σχολή του Ωδείου Αθηνών σε ηλικία 15 χρονών.

Στη συνέχεια πήρε μαθήματα κλασικού και μοντέρνου χορού και φωνητικής. Με την ευκαιρία, δείτε πώς είναι σήμερα ο Παντελής Θαλασσινός στα 65 του.

Η Βέρα Κρούσκα σήμερα

Ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια στο μπαλέτο του Φώτη Μεταξόπουλου, ενώ άρχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο σε υποστηρικτικούς μικρούς ρόλους στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Μερικοί από τους πιο σημαντικούς ρόλους της είναι στις ταινίες: «Κατηγορώ το κορμί μου (1969)», «Άγιος Νεκτάριος (1969)», «Ο Τελευταίος των Κομιτατζήδων (1970)», «Οι τελευταίοι του Ρούπελ (1971)» και «Δώστε τα χέρια (1971)».

Πρώτη εμφάνιση στο θέατρο στο έργο «Σαράντα καράτια» πλάι στην Έλλη Λαμπέτη. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Αλέξη Σολομό, Μιχάλη Κακογιάννη, Νίκο Κούνδουρο, Σταμάτη Φασουλή, Κώστα Μπάκα, Γιώργο Αρμένη, Παντελή Βούλγαρη, Κοραή Δαμάτη, Γιώργο Θεοδοσιάδη, Γιάννη Ιορδανίδη, Γιώργο Ρεμούνδο.

Έχει λάβει μέρος σε 13 ταινίες με σημαντικότερες τις: «Όχι», «Χρυσομαλλούσα», «Ο ασυμβίβαστος», «Το αίμα των αγαλμάτων», «Και ξανά προς τη δόξα τραβά» κ.α.

Σε σίριαλ την έχουμε δει στα: «Το κορίτσι της Κυριακής», «Ο δρόμος χωρίς γυρισμό», «Εν Αθήναις», «Μεθυσμένη πολιτεία», «Οι εντιμότατοι», «Το ταξίδι», «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «Οι επαγγελματίες», «Αν υπήρχες θα σε χώριζα», «Γεώργιος Βυζηινός», «7 θανάσιμες πεθερές» και «Safe sex».

Σήμερα η Βέρα Κρούσκα έχει επιλέξει να απέχει από τα τηλεοπτικά και θεατρικά δρώμενα.

76χρονη Βέρα Κρούσκα σήμερα

Το όνειρο να γίνει ηθοποιός από όταν ήταν μικρή

«Πάντα αυτό ήθελα να γίνω. Κάθε Κυριακή ο πατέρας μου με πήγαινε στο σινεμά. Καθόμασταν και βλέπαμε το έργο αρκετές φορές και, όταν γυρίζαμε, το πρόβαρα μόνη μου, στο δωμάτιό μου. Οι γονείς μου κατάγονταν από τη Σπάρτη και ήταν ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι.

Ο μπαμπάς μου ξεκίνησε ως στρατιωτικός, αλλά παραιτήθηκε νωρίς, γιατί δεν συμφωνούσε με όσα γίνονταν αυτά τα χρόνια τα περίεργα. Η μάνα μου του έλεγε: «Πώς πήγες να γίνεις κι εσύ στρατιωτικός, κρατώντας ένα ακορντεόν στα χέρια;». Μετά πήρε τη δουλειά του πατέρα του, του παππού μου, που ήταν κουρέας.

Η μαμά μου είχε μια μικρή βιοτεχνία με ασπρόρουχα και μετά με φόρμες γυμναστικής. Πήγα πολύ νωρίς σε σχολή χορού και ξεκίνησα τη δραματική πριν ακόμα τελειώσω το σχολείο. Τα έκανα όλα μαζί» είχε πει η Βέρα Κρούσκα.

Η προσωπική ζωή της Βέρας Κρούσκα

Το 1976 η Βέρα Κρούσκα παντρεύτηκε τον ηθοποιό Κώστα Αρζόγλου, τον οποίο είχε γνωρίσει κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής σειράς Εν Αθήναις σε σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη.

Το ζευγάρι χώρισε πέντε χρόνια αργότερα το 1981.Η Βέρα Κρούσκα είχε πει για το διαζύγιό τους: «Δεν μιλάμε συχνά με τον Κώστα, δυστυχώς, κάποτε όμως ζήσαμε μαζί και αγαπάει ο ένας τον άλλον πολύ»

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share