ΑΡΧΙΚΗ LIFE RETROMANIA

Θυμάστε τον Κώστα Κεντέρη; Δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα ο 50χρονος Ολυμπιονίκης (photo)

Θυμάστε τον Κώστα Κεντέρη; Δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα ο 50χρονος Ολυμπιονίκης (photo)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Συμπληρώνονται 23 χρόνια από τη μέρα που ο Κώστας Κεντέρης έγραφε ιστορία με το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Πως είναι σήμερα και τι κάνει ο 50χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης;

Ήταν η 28η Σεπτεμβρίου του 2000, όταν ο Κώστας Κεντέρης στα 200 μέτρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ έριχνε νοκ – άουτ τους Αμερικανούς και τους άλλους αντιπάλους και ανάγκασε όλο τον πλανήτη να του υποκλιθεί!

Τι κάνει σήμερα ο Κώστας Κεντέρης

Πριν από λίγα χρόνια, λεγόταν πως ο Κώστας Κεντέρης ζούσε μόνιμα στη Γαλλία, για προσωπικούς λόγους. Η σταθερή του βάση, πάντως, είναι στο Μικρό Πάπιγκο, στα Ζαγοροχώρια, μαζί με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του, όπου διατηρεί ένα χλιδάτο ξενοδοχείο.

Στο χωριό δραστηριοποιείται σε μια πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα, το «Μικρό Πάπιγκο 1700», το οποίο ανήκε στην οικογένεια της συζύγου του και εκείνος βοήθησε στην επέκτασή του. Το 2011, όταν η ελληνική πολιτεία αποφάσισε να καλέσει στην υπηρεσία τους τους ολυμπιονίκες που είχαν πάρει τιμητική θέση στις Ενοπλες Δυνάμεις, πήρε την απόφαση να παραιτηθεί των προνομίων και των υποχρεώσεών του.

Σήμερα ασχολείται με το luxury boutique chalet και πήρε το όνομά του από το παλαιότερο κτίριο του οικισμού (μέρος του συγκροτήματος), το οποίο χρονολογείται από το 1700 και αποτελεί μύθο από μόνο του.

Οι εργασίες της αποπεράτωσης της αναπαλαίωσης ολοκληρώθηκαν πριν από μερικά χρόνια και στόχος του Κώστα Κεντέρη ήταν να μην αλλάξουν τίποτε από την αρχική και εκ πρώτης όψεως λιτή και αφαιρετική εικόνα του οικήματος, καθώς η αρχική κατασκευή στηριζόταν σε ύλες όπως πέτρες, χώμα, αρμολόγι και τεράστιους κέδρινους κορμούς.

Θυμάστε τον Χρήστο Τζέκο, προπονητή των Κεντέρη – Θάνου; Δείτε πως είναι σήμερα, 18 χρόνια μετά το σκάνδαλο του 2004!

Έγινε γνωστός ως προπονητής του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου στις μεγάλες επιτυχίες στην αρχή της δεκαετίας του ’00!

Ο λόγος για τον προπονητών των δύο Ολυμπιονικών, Χρήστο Τζέκο! Ωστόσο όλα ήρθαν τούμπα παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα!

Τότε, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) επιχειρούσε να υποβάλλει τους δύο πρωταθλητές σε έλεγχο ντόπινγκ, για τρίτη φορά, ωστόσο, κανείς από τους δυο τους, για μια ακόμη φορά, δεν εμφανίστηκε. Με την σχετική διορία να λήγει, οι δύο αθλητές, με την μηχανή του Κεντέρη, κατευθύνονταν στο Ολυμπιακό Χωριό όταν συνέβη το περίφημο τροχαίο. Και οι τρεις κατηγορήθηκαν για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου, ωστόσο μετά από εφτά χρόνια (το 2011) το Τριμελές Εφετείο αθώωσε ομόφωνα του δύο Ολυμπιονίκες για το τροχαίο και έκρινε ένοχο τον Τζέκο επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, για κατηγορία που αφορούσε κατοχή παράνομων ουσιών, αναγνωρίζοντάς του, ωστόσο, το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.

O Προπονητής Χρήστος Τζέκος μετά απο πολύ καιρό σιωπής μιλάει για τα γεγονότα του 2004 και για το τι κάνει τώρα στη ζωή του, στο περιοδικό Down Town: “Ο Κώστας (Κεντέρης), η Κατερίνα (Θάνου) και εγώ υπήρξαμε μέρος ενός συστήματος το οποίο ήθελε να δημιουργήσει ένα μεγάλο θέμα στην Ελλάδα εκείνο τον καιρό και στο οποίο φυσικά συμμετείχαν πολλοί Έλληνες “εφιάλτες””, δηλώνει έξι χρόνια μετά το σάλο που είχε ξεσπάσει λίγο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας με τους πρωταθλητές μας, ο προπονητής τους Χρήστος Τζέκος. Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, ο ίδιος μιλά για τη ζωή του σήμερα: “Μετά τα γεγονότα του 2004 αποφάσισα να απέχω, δεν υπήρχε περίπτωση να ξανασχοληθώ και δεν το ήθελα κιόλας. Επειδή και στο παρελθόν είχα κάποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αποφάσισα να συνεχίσω τις δραστηριότητές μου αυτές με εταιρίες που είχα και που αφορούσαν τη διοργάνωση εκθέσεων την τεχνολογία, το ίντερνετ και με αυτά προχωράω. Δεν έχω κάποιο παράπονο, είμαι καλά είμαι ήρεμος, ήσυχος. Γυμνάζομαι κάθε πρωί, τρέχω, κολυμπάω, κάποιες φορές πάω σε γυμναστήριο. Το μόνο παράπονο που έχω είναι ότι δεν προχωράει καθόλου αυτό που κάναμε εμείς σε σχέση με τον αθλητισμό.” Ο Χρήστος Τζέκος σχολιάζει επίσης για τον αθλητισμό: “Αν πάρεις έναν αθλητή, ο οποίος τρέχει για να βγάλει λεφτά, να ξέρεις ότι δεν θα γίνει ποτέ μεγάλος αθλητής”. Πώς όμως ένιωθε τότε ο προπονητής; “Μετά τα γεγονότα του 2004 αισθανόμουν πολύ άσχημα. Έπεσε ο ουρανός και με πλάκωσε” παραδέχεται ο ίδιος ενώ προσθέτει πως είναι πλέον πολύ δύσκολο να βγουν άλλοι αθλητές σαν τον Κεντέρη και την Θάνου καθώς σχολιάζει: “Η χώρα μας περνάει δύσκολες ώρες. Τώρα δεν έχουμε τα λεφτά, ούτε τα κορδόνια από τα παπούτσια να αγοράσουμε. Τι πρωταθλητισμό να πάμε να κάνουμε;”

Τα χρόνια περάσαν αλλά ο Χρήστος Τζέκος παραμένει ίδιος και απαράλακτος! Τελευταία του δημόσια εμφάνιση το 2019 όταν και ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό του Γιώργου Βουλγαράκη στις εκλογές του Μαΐου!

Δείτε πως είναι σήμερα ο Χρήστος Τζέκος στο Athensmagazine.gr:

 

Διαβάστε ακόμη

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου