Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Θυμάστε τον Βαγγέλη Βουλγαρίδη; Δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα ο 80χρονος ηθοποιός (photos)

Υπήρξε ζεν πρεμιέ που «έκαψε» καρδιές

17 Ιανουαρίου 2023 11:22
Θυμάστε τον Βαγγέλη Βουλγαρίδη; Δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα ο 80χρονος ηθοποιός (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ηθοποιός Βαγγέλης Βουλγαρίδης γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου το 1942 και συμμετείχε σε 12 ταινίες του ελληνικού σινεμά. Όμως τι κάνει και πώς είναι σήμερα;

Ο ίδιος υποδύθηκε διάφορους ρόλους «ζεν-πρεμιέ». Ακόμη, πρωταγωνίστησε σε τρία σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης και σε λίγα θεατρικά έργα. Με την ευκαιρία, δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα η ηθοποιός Βάλια Πάτσιου.

Οι περισσότεροι τον θυμούνται να ενσαρκώνει το χαρακτήρα του ευαίσθητου «Μίλτου» στην ταινία Το δόλωμα, έχοντας συμπρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Τα παιδικά χρόνια του Βαγγέλη Βουλγαρίδη

Σε μια συνέντευξη του στην Espresso, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά για τα παιδικά του χρόνια και το πώς ξεκίνησε στην υποκριτική.

«Ο πατέρας μου ήταν φαντάρος τότε που γεννήθηκα και δούλευε ως εργολάβος ελαιοχρωματιστής. Γεννήθηκα στην Αθήνα στην περιοχή Σόνια της λεωφόρου Αλεξάνδρας που ήταν καλλιτεχνική γειτονιά. Πολύ γλυκιά γειτονιά με μονοκατοικίες και ο ένας γείτονας πρόσεχε τον άλλον.

Αυτό που θυμάμαι αμυδρά ως παιδί του πολέμου, είναι το καταφύγιο που υπήρχε πίσω από την τουαλέτα που είχαμε στην αυλή αλλά και το πλιγούρι που τρώγαμε κάθε μέρα. Ο πατέρας μου όταν τέλειωσε ο πόλεμος εργαζόταν στα σκηνικά της κινηματογραφικής εταιρίας Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης και τα καλοκαίρια με έβαζε και μένα στη δουλειά. Έκανα όλες τις δουλειές. Αυτό ήταν θείο δώρο, γιατί μετέπειτα με τα χέρια μου έφτιαχνα τα πάντα.

Όμως ήξερα να διαχειρίζομαι μέχρι και την τελευταία δραχμή σωστά. Στο σχολείο που πήγαινα στου Τοσίτσα ήμουν πολύ καλός μαθητής. Ωστόσο μπήκα από μικρός στην Σχολή Σταυράκου και δεν μπόρεσα να ζήσω έντονα τα μαθητικά μου χρόνια. Βέβαια παιδικό μου όνειρο ήταν να γίνω… δεσπότης

Βαγγέλης Βουλγαρίδης

Η κόντρα με τον πατέρα του

“Ήθελε να ακολουθήσω το επάγγελμά του γιατί είχε συνεργείο ολόκληρο που ασχολούνταν με αυτή την δουλειά, λέει ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης. Και πως έμαθε ο πατέρας μου ότι σπούδαζα κρυφά υποκριτική στη Σχολή Σταυράκου; Σε κάποιο διάλειμμα με είδε που καθόμουν απέξω από την σχολή και άρχισε το…πανηγύρι.

Φωνές και δεν συμμαζεύεται. Εν τέλει έφυγα από το σπίτι και έψαχνα για δουλειά. Και ξαφνικά με βρίσκει ο Γιώργος Θεοδοσιάδης και μου λέει: η Έλσα Βεργή ανοίγει θέατρο, θες να έρθεις να κρατάς το μικρόφωνο. Και τρέχω και πάω. Έπαιζαν η Βεργή, ο Καρούσος, ο Κούρκουλος.

Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να πατάω το κουμπί στο κασσετοφωνάκι και να παίζει η μουσική. Ξαφνικά στο σενάριο βρίσκεται και ένα βουβό πρόσωπο, ένας ναύτης τον οποίο μου πρότειναν να τον κάνω εγώ”. Από τα λεφτά αυτού του βωβού ρόλου, νοίκιασε διαμέρισμα και η ζωή του άρχισε να ρέει σα νερό.

Η απόσυρση του Βαγγέλη Βουλγαρίδη από την υποκριτική

εξώφυλλο βαγγέλη βουλγαρίδη στο περιοδικό φαντάζιο

Στη δεκαετία του 1970 ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, την ίδια περίοδο που ο ελληνικός κινημα­τογράφος έχανε πλέον την αίγλη του. Η τελευταία ταινία του ήταν το 1973 με τίτλο «Τανγκό 2001». Την ίδια περίοδο της μεγάλης δόξας του έπαιξε και σε θεατρικά έργα, όχι όμως σε πολλά, άλλωστε δεν είχε βιοποριστικό πρόβλημα. Προτιμούσε να κάνει ελάχιστα πράγματα, αλλά προσεγμένα.

Ενσάρκωσε κυρίως ευαίσθητους χαρακτήρες και έμεινε στη συνείδηση του κοινού για τον ευγενικό χαρακτήρα του και τη σεμνότητα του. «Δεν δίστασα να μείνω άνεργος… Είναι πιο τίμιο να πάω να δουλέψω στα μπουζούκια από το να βγω στη σκηνή και να πω ασυναρτησίες, ανοησίες. Να κοροϊδέψω τον κόσμο» είχε αναφέρει σε μια από τις πολύ σπάνιες συνεντεύξεις του στο παρελθόν.

Τι κάνει και πώς είναι σήμερα ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης

Βαγγέλης Βουλγαρίδης σήμερα

Σήμερα βρίσκεται στην Πελοπόννησο και ο ίδιος δηλώνει «παλαίμα­χος ηθοποιός» και δεν έχει κάνει καμιά δημόσια εμφάνιση έως σήμερα. Παραμένει ένας πολύ απλός και ρομαντικός άνθρωπος και οι επιστήθιοι φίλοι του τον λατρεύουν!

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share