Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χαμός με τα νομίσματα των δραχμών: Τόσα ευρώ ανά κιλό μπορείτε να τις πουλήσετε! Ποιο κέρμα από τις Δραχμές μπορείς να πουλήσεις έως 3.000 ευρώ

Μήπως είσαι από τους ελάχιστους τυχερούς;

10 Ιανουαρίου 2023 10:17
Χαμός με τα νομίσματα των δραχμών: Τόσα ευρώ ανά κιλό μπορείτε να τις πουλήσετε! Ποιο κέρμα από τις Δραχμές μπορείς να πουλήσεις έως 3.000 ευρώ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαμό προκαλούν οι αποκαλύψεις γύρω από τα νομίσματα των δραχμών, καθώς σε περίπτωση που έχετε στη διάθεσή σας, μπορείτε να τις πουλήσετε… με το κιλό και σε καλή τιμή. Παράλληλα, οι δραχμές μας φαίνεται πως είχαν τα δικά τους σύμβολα πέραν των φανερών απεικονίσεων προσώπων, καθώς μετά από χρόνια έγινε αντιληπτό εκείνο, που υπήρχε στο χαρτονόμισμα των 500 δραχμών.

Οι συλλέκτες, μπορεί να προσφέρουν μέχρι και 5.000 ευρώ για τα κέρματα των 100 δραχμών. Φυσικά, σύμφωνα με εκτιμητή νομισμάτων, αυτό γίνεται γιατί υπάρχουν ορισμένα σπάνια νομίσματα. Τα κοινά νομίσματα των 100 δραχμών, πωλούνται μόλις 2 ευρώ το κιλό, με ένα συγκεκριμένο χαρτονόμισμα να είναι ικανό να σας κάνει πλούσιους.

Υπάρχουν κέρματα με τον Μέγα Αλέξανδρο που ένας απλός πολίτης δύσκολα θα έχε στη κατοχή του γιατί βγήκαν ελάχιστα στην αγορά. Αυτό, θα κοστίσει σε ένα συλλέκτη 3.000 ευρώ το ένα. Μήπως είσαι από τους ελάχιστους τυχερούς;

Κέρμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που κοστίζει μέχρι και 3000 ευρώ

Θα γίνετε πλούσιοι σε μια μέρα: Πάνω από 160.000 ευρώ για αυτό το σπανιότατο νόμισμα των 50 δραχμών!

Οι δραχμές έχουν μείνει πια στην ιστορία μας και, ακόμη και σήμερα, αρκετοί επιχειρούν να τις πωλούν με το καλύτερο δυνατό αντίκρυσμα, πετυχαίνοντας πολλές φορές... διάνα, αν και σε άλλες περιπτώσεις χρειάζεται προσοχή σε απάτες.

Σε δημοπρασία, μάλιστα, που έγινε πρόσφατα στην Ελβετία και βρέθηκαν στο επίκεντρο τα ελληνικά νομίσματα, το επίμαχο νόμισμα που έκλεψε την παράσταση ήταν αυτό των 50 δραχμών του 1876.

Πρόκειται για ελληνικό νόμισμα που κόπηκε το 1876 στο νομισματοκοπείο των Παρισίων σε 182 αντίτυπα. Ήταν τότε μία πρόθεση του Ελληνικού κράτους να προβάλει εκσυγχρονισμό και να δείξει πως η Ελλάδα ακολουθούσε τα ευρωπαϊκά πρότυπα κοπής μεγάλων χρυσών νομισμάτων.

Το νόμισμα αυτό είναι στην καλύτερη κατάσταση που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα με πιστοποίηση MS65+* και ανήλθε στο ποσό των 162.000€ σε ξένο αγοραστή.

Ο άνθρωπος που... μοσχοπούλησε το νόμισμα

Την επιτυχημένη δημοπρασία επιμελήθηκε ο Νίκος Μαθιουδάκης και η εταιρία του Attica Auctions σε συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες δημοπρασιών της Ελβετίας.

Λέγεται για τον ίδιο πως οτιδήποτε πιάνει στα χέρια του «γίνεται χρυσός» καθώς γνωρίζει τις παγκόσμιες αγορές για κάθε συλλεκτικό αντικείμενο. Από νομίσματα και χαρτονομίσματα έως παράσημα και κόμικ.

Η πολυετής του πορεία στον διάσημο βρετανικό οίκο Sotheby’s, η ενασχόληση και ιδιοκτησία γκαλερί στο Mayfair αλλά και η δραστηριοποίηση του σε επιλεκτικές παγκόσμιες αγορές επισφραγίζουν τα ρεκόρ που σπάνε οι δημοπρασίες του.

Ο Νίκος Μαθιουδάκης δραστηριοποιείται πλέον και στην Ελλάδα καθώς ο ίδιος πιστεύει πως είναι η χώρα με την μεγαλύτερη ιστορία και λατρεία για συλλεκτικά νομίσματα, χαρτονομίσματα, γραμματόσημα, παράσημα και πολλά άλλα ενώ παράλληλα με την Attica Auctions φέρνει μία πολυτελή εμπειρία με διεθνή πρότυπα στον κλάδο.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share