Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Βυθίστηκε» όλη η Ελλάδα στο πένθος: Αυτή ήταν η σύζυγος του Πύρρου Δήμα - Η άγνωστη ζωή της

Η πορεία της στο πλευρό του Ολυμπιονίκη

8 Αυγούστου 2022 08:51
«Βυθίστηκε» όλη η Ελλάδα στο πένθος: Αυτή ήταν η σύζυγος του Πύρρου Δήμα - Η άγνωστη ζωή της
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Πύρρος Δήμας θα μείνει πάντοτε συνδεδεμένος με τις κορυφαίες μας αθλητικές αναμνήσεις, με τον ίδιο πάντως να έχει περάσει δύσκολα στη ζωή του, και δη τα τελευταία χρόνια με μια απώλεια, που τον «τσάκισε».

Ήταν 14 Ιουνίου 2018, όταν έφευγε από τη ζωή η σύζυγός του, Αναστασία Σδούγκου, η οποία έδινε μάχη με τον καρκίνο εδώ και χρόνια, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, με τον Δήμα να αναφέρεται και στο «Γολγοθά» με την κόρη του.

Η πορεία της, η ζωή της δίπλα στον Δήμα και η ασθένεια

Η Αναστασία Σδούγκου ήταν δημοσιογράφος. Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά, πριν γνωρίσει τον σύντροφό της εργάζονταν ακούραστα τόσο στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», όσο και σε εκπομπή της ΕΡΤ3.

Ήταν, θα μπορούσε να πει κανείς, μια άκρως χειραφετημένη και επιτυχημένη επαγγελματίας.

Στο χώρο του αθλητισμού, η Αναστασία Σδούγκου γνωρίστηκε και με τον άνδρα της, το 1992, λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

Πύρρος Δήμας και Αναστασία Σδούγκου

Αφορμή για την πρώτη τους επαφή στάθηκε μια συνέντευξη που κανόνισε εκείνη με τον Θεό της άρσης βαρών, αυτόν που γνώρισε, στην ουσία, το άθλημα στην Ελλάδα και το έφτασε στον… Όλυμπο.

Μετά την πρώτη τους συνάντηση, δεν άργησε να έρθει και ο έρωτας, καθώς τόσο ο Πύρρος εντυπωσιάστηκε από την δυναμική παρουσία της Αναστασίας, όσο και εκείνη γοητεύτηκε, αμέσως, από τον νεαρό πρωταθλητή.

Ακολούθησε, δύο χρόνια, μετά ο πολιτικός τους γάμος, λίγο πριν την έλευση του πρώτου τους παιδιού, ενώ το 1996, με δόξα και τιμή, παντρεύτηκαν και με θρησκευτικό γάμο στο Λιτόχωρο,

Η άφιξη στη ζωή του ζευγαριού της Ελένης, της πρώτης κόρης, άλλαξε τα σχέδια της Αναστασίας, η οποία, εγκατέλειψε το μεράκι της, τη δημοσιογραφία, για να αφοσιωθεί στην μεγάλη της, πλέον, αγάπη: Την οικογένειά της.

Παράλληλα, ήταν εκείνη πίσω από κάθε βήμα του Πύρρου: Ο συμβουλάτοράς του, ο άνθρωπός του, τα πάντα.

Το δεύτερο παιδί τους, ο Βίκτωρας δεν άργησε να έρθει, το 1998, ενώ ακολούθησαν άλλα δύο, κάνοντας πλέον την οικογένεια… πολύτεκνη.

Το 2004 ο Πύρρος Δήμας εγκαταλείπει την άρση βαρών ως αθλητής, ενώ λίγο χρόνια μετά αρχίζει την ενασχόλησή του με την πολιτική: Και σε αυτή την απόφαση ήταν δίπλα του.

Όμως η ζωή είναι αυτή που γράφει τα πιο αισιόδοξα και τα πιο απαισιόδοξα σενάρια. Κάποιες αδιαθεσίες λίγο πριν το τέλος του 2014 οδήγησαν την Αναστασία στο γιατρό: Στις αρχές του 2015 η διάγνωση ήταν κεραυνός εν αιθρία στην οικογένεια.

Όγκος στο κεφάλι. Ακολούθησε μετά από λίγες ημέρες χειρουργείο στην Ελλάδα, θεραπείες, ξενύχτια, φάρμακα.

Παρόλαυτα, το κακό δεν νικήθηκε και παρά τα συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό για την εξεύρεση καινούριου φαρμάκου, τα χειρουργεία, τις χημειοθεραπείες επί 3,5 χρόνια, ο καρκίνος νίκησε την Αναστασία, την αγωνίστρια, όπως θα τη θυμούνται οι συνάδελφοί της, αλλά και όλοι εκείνοι που βρέθηκαν κοντά στην οικογένειά της με τον Πύρρο Δήμα…

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share