Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πολυτεχνείο: Πού στόχευαν οι Αμερικανοί όταν υποστήριξαν τη Χούντα στην Ελλάδα

Άγνωστες πτυχές

17 Νοεμβρίου 2021 09:22
Πολυτεχνείο: Πού στόχευαν οι Αμερικανοί όταν υποστήριξαν τη Χούντα στην Ελλάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέρα από τη μαύρη ανάμνηση της δολοφονικής μανίας των οργάνων της στρατιωτικής Δικτατορίας, το Πολυτεχνείο στέλνει ένα ακόμα σημαντικό μήνυμα: «Μόνο καταστροφές φέρνει η πρόσδεση στον ευρωατλαντισμό».

Να ξαναγράψουν την Ιστορία επιθυμούν οι ΗΠΑ ωθώντας τον ελληνικό λαό να ξεχάσει τις τραγικές ευθύνες τους για το πραξικόπημα του 1967 και την τραγωδία της Κύπρου.

Οι Αμερικανοί θέλουν να ξεχάσουμε τις ευθύνες τους για τη δολοφονική μανία των οργάνων τους, με περίτρανο παράδειγμα τις μέρες του Πολυτεχνείου. Επιπλέον, θέλουν να ξεχάσουμε ότι δεν επιθυμούσαν να πέσει η Χούντα πριν λύσουν το Κυπριακό με τον τρόπο που το έλυσαν, τη διχοτόμηση της Κύπρου.

Αυτό εξηγεί στο Sputnik o δικηγόρος Γιάννης Ραχιώτης, μελετητής της επέκτασης του ευρωατλαντισμού στην Ελλάδα.

Πολυτεχνείο: Πού στόχευαν οι Αμερικανοί όταν υποστήριξαν τη Χούντα στην Ελλάδα

«Ο Μακάριος έγινε ο ηγέτης ενός διχοτομημένου κράτους. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο πραγματοποιήθηκε η Χούντα στην Ελλάδα: Να διασπαστεί το κυπριακό κράτος» υπενθυμίζει ο δικηγόρος.

Αυτό συνέβη, καθώς η Χούντα, από την αρχή της πραξικοπηματικής κατάληψης της εξουσίας, απέσυρε την ελληνική μεραρχία από την Κύπρο «που αποτελούσε πάγιο αίτημα των Αμερικανών».

«Επιπλέον οι συνταγματάρχες προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Μακάριο, ενώ οργάνωσαν ένα τέτοιο πραξικόπημα ώστε οι Τούρκοι -σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ- να το χρησιμοποιήσουν για εισβολή και διάσπαση της Κύπρου» προσθέτει ο δικηγόρος.

Και υπενθυμίζει ότι μετά από μια «τόσο μεγάλη προδοσία ήταν αδύνατο να παραμείνει η Χούντα. Για τον λόγο αυτό κατέρρευσε».

Όταν αποδομείται η δυτική σκευωρία

Από τη πλευρά της, η δυτική προπαγάνδα επιθυμεί να αποσιωπήσει τον ρόλο των Αμερικανών στην κατάλυση των ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών την περίοδο 1967-1974.

Ωστόσο, αποχαρακτηρισμένες εκθέσεις της CIA για το πραξικόπημα του 1967 αποκαλύπτουν αλήθειες που «πονούν» τη Δύση.

Όπως προκύπτει από αυτά τα έγγραφα, ο ταξίαρχος Στυλιανός Παττακός -ένας εκ των αρχιτεκτόνων του πραξικοπήματος- επισήμανε στον αεροπορικό ακόλουθο των ΗΠΑ ότι «το πραξικόπημα σχεδιάστηκε “για να διασφαλιστεί η εσωτερική ηρεμία, η νομιμοφροσύνη προς τον βασιλέα και η αφοσίωση στο ΝΑΤΟ και τη Δύση, καθώς και η ενότητα του λαού” που δίχασαν οι πολιτικοί».

Επιπλέον, οι εκθέσεις παρουσιάζουν τον Παττακό ως φιλικά διακείμενο στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ πριν βοηθήσει στο πραξικόπημα!

Πολυτεχνείο: Πού στόχευαν οι Αμερικανοί όταν υποστήριξαν τη Χούντα στην Ελλάδα

Σε αυτήν την κατεύθυνση όμως εργάστηκαν σκληρά οι ΗΠΑ, ώστε να αντιστραφεί ο αντιαμερικανισμός, εξηγεί ο Γ. Ραχιώτης.

«Με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε ο επανέλεγχος της δημόσιας ζωής από τη Δύση, συμπεριλαμβανομένου και του επικοινωνιακού μηχανισμού του κράτους» σημειώνει και καθιστά σαφές ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας δεν συντάσσονται με αυτά της Δύσης:

«Οποιαδήποτε μετατόπιση της ελληνικής κοινής γνώμης θα διαψεύδεται διαρκώς και θα υποσκάπτεται από τις γεωπολιτικές πραγματικότητες που θα επιβάλλουν ισορροπία της Ελλάδας μεταξύ διαφόρων πόλων του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος».

Σύμφωνα με τον νομικό, το μήνυμα για την Ελλάδα από την ανάμνηση της Χούντας και των γεγονότων του Πολυτεχνείου, είναι ότι η πλήρης πρόσδεση στο άρμα του ευρωατλαντισμού φέρνει πάντοτε καταστροφές.
«Η Χούντα δεν ήταν η τελευταία καταστροφή. Από τα Ίμια έως τα μνημόνια και τη de facto απώλεια της ΑΟΖ της χώρας το 2020 που της προκάλεσε η δέσμευση στη Δύση, ο κατάλογος των καταστροφών δεν θα τελειώσει μέχρι η χώρα μας να αναζητήσει νέες συμμαχίες στους άλλους πόλους της παγκόσμιας δύναμης συμπεριλαμβανομένων των χωρών της βαλκανικής και του αραβικού κόσμου» καταλήγει ο Γ. Ραχιώτης.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share