Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δε θα το πιστεύετε: Έτσι είναι σήμερα ο Γιάγκος Δράκος από τη «Λάμψη»

Για ποιο λόγο έχει εξαφανιστεί;

27 Οκτωβρίου 2021 13:12
Δε θα το πιστεύετε: Έτσι είναι σήμερα ο Γιάγκος Δράκος από τη «Λάμψη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεστε, σίγουρα θα έχετε ακούσει για τη «Λάμψη» και τον Γιάγκο Δράκο, του οποίου η εικόνα σήμερα εντυπωσιάζει, αφού φαίνεται πως ο χρόνος του έχει φερθεί καλά.

Ο Χρήστος Πολίτης έχει πραγματοποιήσει μια σπουδαία πορεία σε όλους τομείς, από το θέατρο και τον κινηματογράφο μέχρι, φυσικά, την τηλεόραση, όπου ενσαρκώνοντας το ρόλο του αδίστακτου μεγιστάνα της Giant, έμεινε για πάντα στις καρδιές των τηλεθεατών.

Ο γνωστός ηθοποιός, όμως, εδώ και χρόνια έχει αποσυρθεί. Έχει αφήσει την ηθοποιία και την Αθήνα κι έχει εγκατασταθεί στην Επίδαυρο, όπου περνά ήσυχα τις στιγμές του, όντας πολύ κοντά στο να κλείσει τα 80 του χρόνια, γεννηθείς το 1942. Η εικόνα του, πάντως, μόνο για... 80 δεν είναι, όπως μπορείτε να δείτε, με την τηλεοπτική του κόρη επίσης να είναι επίσης διαφορετική.

Έτσι είναι σήμερα ο Χρήστος Πολίτης

Για ποιο λόγο εξαφανίστηκε ο «Γιάγκος»

Από τότε που προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο της έχουν περάσει αισίως 17 χρόνια. Παρόλα αυτά όλοι δεν ξεχνούν τον τον αμείλικτο μεγιστάνα «Γιάγκο Δράκο».

Ο Χρήστος Πολίτης, που φυσικά έπαιξε και πολλούς άλλους σπουδαίους ρόλους, από τότε έχει… εξαφανιστεί, τόσο από την τηλεόραση όσο και από το θέατρο.

Μάλιστα και οι συνεντεύξεις του είναι σπάνιες. Πρόσφατα αποκάλυψε τον λόγο που άφησε την Αθήνα και μετακόμισε με την οικογένεια του κοντά στην Επίδαυρο.

Όπως είπε προτίμησε να μην συμβιβαστεί με ρόλους που δεν ήθελε να παίξει: «Όπως οι ποδοσφαιριστές κρεμάνε τα παπούτσια, έτσι και οι ηθοποιοί πρέπει να φεύγουν. Αποσύρεται κάποιος από τον χώρο αν δεν κάνει για τον χώρο ή δεν του κάνει ο χώρος.

Για μένα οι συνθήκες του επαγγέλματος ήταν τέτοιες που δεν μου άρεσε πια. Οι προτάσεις που μου έγιναν έκτοτε, ήταν αστείες. Δεν με ενδιέφερε να μπω σε μια θεατρική καθημερινότητα, να είμαι συνέχεια στη σκηνή, να με βλέπει ο κόσμος, να παίρνω χρήματα. Όχι, αυτό δεν με ενδιέφερε καθόλου. Και μιλάω για το θέατρο αποκλειστικά.

Η τηλεόραση είναι άλλο πράγμα. Είναι ένας χώρος που κάποιος βγάζει λεφτά. Και γι’ αυτό, άλλωστε, έκανα τηλεόραση. Το θέατρο είναι μια κατάθεση ψυχής».

Eνώ απογοητευμένος αποκάλυψε πως οι αποδοχές του ήταν κατά πολύ μικρότερες, από των νεότερων συναδέλφων του.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share