Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα στις 4 Ιουλίου του 1961, ο Ολυμπιακός κερδίζει τη Σάντος του Πελέ με 2-1!

Σε φιλικό παιχνίδι...

4 Ιουλίου 2018 10:53
Σαν σήμερα στις 4 Ιουλίου του 1961, ο Ολυμπιακός κερδίζει τη Σάντος του Πελέ με 2-1!

Η 4η Ιουλίου 1961 είναι ημερομηνία σταθμός για τον Ολυμπιακό - και όχι μόνο. Η θρυλική Σάντος του Πελέ ήταν στην Ευρώπη για μια σειρά φιλικών και η μοίρα την έφερε και στην Ελλάδα όπου θα αντιμετώπιζε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Στις 27 Ιουνίου προσγειώνονται οι σπουδαίοι Βραζιλιάνοι στη χώρα μας, με τον κόσμο να τον κόσμο να κινείται σε ρυθμούς... σάμπας.

Το γεγονός, δε, ότι ερχόταν με μόνο μία ήττα από τη Λα Γκαντουάζ και νίκες απέναντι σε ομάδες όπως Μπενφίκα, Γιουβέντους, Ρόμα και Ίντερ (11 νίκες σε 12 ματς) έκανε ακόμη μεγαλύτερο το ενδιαφέρον.

Ετσι και τα τρία φιλικά θα δίνονταν στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Η Ένωση ηττήθηκε 3-0, από τα γκολ των Κουτίνιο και Πελέ, ενώ ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε κι αυτός με 3-2.

Η 4η μέρα του Ιουλίου έφτασε και έρχεται η στιγμή που η Λεωφόρος ντύνεται... ερυθρόλευκη. Η Σάντος αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, στο ματς με το οποίο έκλεινε την περιοδεία της στη γηραιά ήπειρο.

Το ματς ξεκίνησε με την ελληνική ομάδα να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο Μπέμπης τραυματίζεται και αποχωρεί. Στο 10' ωστόσο ο Ποσειδώνας σκόραρε από την ασίστ του Σιδέρη. Ο Ζίτο προσπάθησε να απαντήσει για την ομάδα του, αλλά ο Θεοδωρίδης δεν του επέτρεψε να πανηγυρίσει. Έτσι, 2' από τη λήξη του ημιχρόνου ο Σουρούνης είχε πάρει την θέση του Μπέμπη πιάνει ένα απίστευτο σουτ από τα 25 μέτρα και κάνει το 2-0.

Τελικά, το γκολ έρχεται από τον Ζίτο στο 50' με απευθείας εκτέλεση φάουλ και αφού η μπάλα άλλαξε πορεία βρίσκοντας στον Στεφανάκο.

Παρά το γκολ, οι «ερυθρόλευκοι» δεν λύγισαν και μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν κάνει το 3-1, αν η μπάλα δεν σταματούσε στο δοκάρι στο 75' στο σουτ του Σιδέρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τι είδαμε χτες; Το κράξιμο στους Μαχητές, οι αλλαγές στο παιχνίδι και τα κλάματα του Γκότση! (video)

Τη χαρά και το ιστορικό αυτό γεγονός συνόδευσε και ένα τραγικό συμβάν. Ο Νικόλαος Καλούδης από τη συγκίνηση έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή.

Η νίκη αυτή μπήκε στην ιστορία του Ολυμπιακού, έγινε τραγούδι και το 2005, ο Πελέ είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την ομάδα που τον έκανε να γίνει... αρνητική είδηση στον κόσμο.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share