Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Black Friday 2023: Εκπτώσεις και ανοιχτά εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 26 Νοεμβρίου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

24 Νοεμβρίου 2023 10:45
Black Friday 2023: Εκπτώσεις και ανοιχτά εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 26 Νοεμβρίου
Πηγή φωτογραφίας: Shutterstock
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Σήμερα, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, είναι η ημέρα των μεγάλων προσφορών - η καθιερωμένη Black Friday. Η Black Friday 2023 είναι εδώ, αλλά ακολουθεί η Cyber Monday 2023 την επόμενη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023.

Σήμερα είναι Black Friday 2023, με το Cyber Monday 2023 να ακολουθεί τη Δευτέρα. Επίσης, με μια επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΣΕΛΠΕ γνωστοποιεί την απόφασή του για ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδέσμου επιχειρήσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή σε όλη τη χώρα από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου (Black Friday) και την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου (Cyber Monday) οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα έχουν μεγάλες προσφορές σε ποικιλία προϊόντων, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό».

Black Friday 2023: Εκπτώσεις και ανοιχτά εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 26 Νοεμβρίου
Πηγή φωτογραφίας: Shutterstock

Χρήσιμες συμβουλές για τις αγορές κατά τη Black Friday

Εάν είναι εφικτό, κάντε μία έρευνα αγοράς, για να έχετε εικόνα όχι μόνο για την τιμή (την αρχική αλλά και τη νέα) αλλά να έχετε εικόνα και για την ποιότητα των προϊόντων. Μην παραλείψετε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξετε βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είστε βέβαιοι ότι η τιμή που έχετε εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

Βάλτε όριο στις πραγματικές ανάγκες σας, καταγράφοντάς τις σε με λίστα, ώστε να κάνετε τις αγορές που θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό σας προϋπολογισμό, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τις αλόγιστες δαπάνες.

Ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής σας όταν αγοράζετε προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είστε πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό της έκπτωσης). Στις προσφορές, συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν θα έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.

Σκρέκας: Αυτοψία για την Black Friday στην Ερμού - Με τιμοληψίες διασφαλίσαμε έως και 50% εκπτώσεις

To πρωί της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών έδωσαν το «παρών» στην οδό Ερμού προκειμένου να κάνουν αυτοψία για το Black Friday.

«Είμαστε εδώ με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, θα κάνουμε τη βόλτα μας την καθιερωμένη στην αγορά, θα ελέγξουμε και θα τσεκάρουμε αν είναι σωστά αποτυπωμένες οι εκπτώσεις», είπε στις τηλεοπτικές κάμερες ο Κώστας Σκρέκας.

Και συμπλήρωσε: «Φαίνεται ότι τα καταστήματα έχουν ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αποτυπώνονται και να φαίνονται οι εκπτώσεις στις βιτρίνες και στα προϊόντα τα οποία πωλούν».

«Εμείς ως αρμόδιο υπουργείο με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, έχουμε προχωρήσει σε τιμοληψίες χιλιάδων προϊόντων όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να διασφαλίσουμε ότι από σήμερα και μετά, τα προϊόντα που προσφέρονται με έκπτωση πραγματικά να προσφέρονται σε πραγματικές εκπτώσεις. Νομίζω ότι το εμπόριο τηρεί το νόμο απαρέγκλιτα και σίγουρα οι καταναλωτές θα έχουν ευκαιρία να αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας

«Ως και 50% οι εκπτώσεις και σε αρκετές περιπτώσεις το ξεπερνούν είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης. Περιέγραψε δε, «υγιή επιχειρηματικότητα καλές βιτρίνες, γεμάτα ράφια και πολύ καλές τιμές και πάνω από όλα το χαμόγελο των εργαζομένων που δίνουν τη μεγάλη απάντηση σε αυτή τη συζήτηση που έχει γιγαντωθεί το τελευταίο διάστημα περί αισχροκέρδειας, φοροδιαφυγής και μη αληθινών εκπτώσεων. Οι καταναλωτές είναι κοντά μας και είναι αυτοί που μάς κρίνουν αυστηρά και χαίρομαι γιατί σήμερα θα μπορέσουν να αποκτήσουν αυτά που θέλουν σε πολύ καλές τιμές. Χαίρομαι γιατί έχουμε δίπλα μας τον υπουργό Ανάπτυξης και είναι κοντά μας για να λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα», σημείωσε.

Black Friday: Εκπτώσεις «φωτιά» στα προϊόντα τεχνολογίας - Έως και 350 ευρώ φθηνότερα τα iPhone - «Χρυσά» κέρδη για Κωτσόβολο, Πλαίσιο και Public

Πανηγύρι θα στήσουν όσοι περίμεναν την Black Friday για να αποκτήσουν το iPhone της επιλογής τους, αφού στα καταστήματα τεχνολόγιας θα βρουν εκπτώσεις έως και 350 ευρώ.

Ενδεικτικά, με μια γρήγορη αναζήτηση, διαπιστώνει κανείς ότι το ιδιαίτερα δημοφιλές iPhone 14 θα μπορέσει να αγοράσει με μία έκπτωση από 200 έως 350 ευρώ. Με την ευκαιρία, δείτε τι πρέπει να αποφύγουμε για τις αγορές στην Black Friday.

Black Friday: Εκπτώσεις «φωτιά» στα προϊόντα τεχνολογίας - Έως και 350 ευρώ φθηνότερα τα iPhone - «Χρυσά» κέρδη για Κωτσόβολο, Πλαίσιο και Public

Πιο αναλυτικά:

Κωτσόβολος

  • 80 ευρώ φθηνότερα έχει το iPhone 14 128GB στον Κωτσόβολο, από 879 στα 799 ευρώ.

Δείτε το εδώ

Πλαίσιο

Με έκπτωση 350 ευρώ θα βρείτε τα:

  • iPhone 14 Pro Max 1T 5G : 1.539,00 € ευρώ (1.889,00 ευρώ αρχική τιμή)

Με έκπτωση 200 ευρώ θα βρείτε το:

  • iPhone 14 Pro 512GB 5G: 1.329,00 € (1.529 ευρώ αρχική τιμή)

Public

Με έκπτωση 50 ευρώ θα βρείτε το:

  • iPhone 14 128GB στα 798,99€ (αρχική 879 ευρώ)
 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share