Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023

Σούσουρο με τον Σκλαβενίτη: Εξελίξεις που αφορούν όλους τους καταναλωτές

Κάνει πάταγο η εταιρεία!

25 Μαρτίου 2023 16:28
Σούσουρο με τον Σκλαβενίτη: Εξελίξεις που αφορούν όλους τους καταναλωτές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σκλαβενίτης φαίνεται πως έχει εγκαθιδρυθεί ως η κορυφαία ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, με τους πελάτες της να την προτιμούν με κλειστά μάτια.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία συνεχίζει να είναι... πρώτη στο μυαλό των καταναλωτών, παρουσιάζοντας σταθερή ανάπτυξη, σύμφωνα με τελευταία έρευνα που πραγματοποίησε η Braincandy το Δεκέμβριο του 2021, σε δείγμα 800 ατόμων (16-75 ετών) σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυτό το report επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, η επιστροφή της Lidl στην 4η θέση έπειτα από 5 χρόνια και το γεγονός ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος έχασε την... περίσταση των δείπνων (dinner occasion), με την Σκλαβενίτης να κερδίζει για πρώτη φορά την κορυφή στην κατηγορία «εορταστικό δείπνο» (festive dinner).

Τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας

Σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

Στα βασικά κριτήρια, με τα οποία γίνεται η επιλογή του σούπερ μάρκετ, το περιβάλλον ξεπέρασε την ποικιλία των προϊόντων κατά την προηγούμενη χρονιά, αν και την ίδια στιγμή ένας νέος παίκτης μπαίνει στην αγορά.

Με ποιο κριτήριο επιλέγουν σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές:

  • Ποιότητα: 22,7% (-4,5 μονάδες βάσης)
  • Τιμές: 18,9% (+1,7 μονάδες βάσης)
  • Περιβάλλον: 15,9% (+4,2 μονάδες βάσης)
  • Ποικιλία προϊόντων: 15,7% (+3,2 μονάδες βάσης)

Ακόμη, από την έρευνα προκύπτει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται… μοναδικοί όταν ψωνίζουν στο σούπερ μέρκετ, με την «αυτονομία» να αυξάνεται στο 39% από 34,3% στην αμέσως προηγούμενη έρευνα.

Τέλος, οι κορυφαίες τρεις κατηγορίες τροφίμων που επηρεάζουν την εμπειρία του καταναλωτή στα super markets, είναι:

  • Τα γαλακτοκομικά/κατεψυγμένα
  • Τα τυριά/αλλαντικά
  • Τα ζαχαρώδη

Έξαλλοι όλοι με τον Σκλαβενίτη: Στα κάγκελα οι κάτοικοι με κατάστημα της αλυσίδας!

Μια καταγγελία ήρθε στη δημοσιότητα αναφορικά με τον Σκλαβενίτη και αυτή σχετίζεται με ένα κατάστημα της γνωστής αλυσίδας στο κέντρο της Αθήνας, σε μια κατάσταση που φέρνει άπαντες... στα κάγκελα.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το tomanifesto.gr, σε μόνιμο πρόβλημα για κατοίκους και διερχόμενους έχει εξελιχθεί η χρόνια πια στάση του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στην Καισαριανή και συγκεκριμένα επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, τη στιγμή που η εταιρεία εξαπλώνεται κι άλλο.

Το πρόβλημα που προκαλεί το κατάστημα της Καισαριανής

Για να εξυπηρετηθεί η τροφοδοσία του καταστήματος, οι προμηθευτές κλείνουν σχεδόν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας την μία από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή.

Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ είναι μόνιμα απούσα επιτρέποντας την παραβίαση του ΚΟΚ συνειδητά.

Και όσο κατανοητή είναι η ανάγκη του καταστήματος να εφοδιάζεται άλλο τόσο κατανοητό θα έπρεπε να είναι το δικαίωμα των διερχομένων να μην συναντούν εμπόδια που προκαλούν ταλαιπωρία.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share