Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022

Σε κατάσταση συναγερμού Σκλαβενίτης, Lidl, ΑΒ Βασιλόπουλος και Μασούτης: Ανησυχία μετά την τελευταία ανακοίνωση

Μπαίνει άμεσα... ο νέος παίκτης

13 Ιανουαρίου 2022 10:02
Σε κατάσταση συναγερμού Σκλαβενίτης, Lidl, ΑΒ Βασιλόπουλος και Μασούτης: Ανησυχία μετά την τελευταία ανακοίνωση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των σούπερ μάρκετ είναι διαρκώς έντονος, με έναν νέο παίκτη να μπαίνει στην αγορά και να ανησυχεί τον Σκλαβενίτη, τα Lidl, τα ΑΒ Βασιλόπουλος και τον Μασούτη.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε και επίσημα η επιστροφή των Carrefour στην Ελλάδα. Μια εξέλιξη που έπεσε σαν βόμβα στην αγορά προκαλώντας ανησυχία στους ανταγωνιστές του.

Η αλυσίδα αποχώρησε από την Ελλάδα το 2012, και εννέα χρόνια μετά επιστρέφει μέσω της εταιρείας «Retail & More», η οποία ανήκει κατά 51% στην Teleunicom AE θυγατρική του ομίλου ΑVE, ενώ ήδη έχει υπογραφεί συμφωνία master franchise agreement, η οποία θα αφορά αρχικά στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας του γαλλικού ομίλου.

Carrefour φέρνει συναγερμό

Η ανάπτυξη των Carrefour φέρνει άλλα δεδομένα

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία εξετάζεται να επεκταθεί και στην ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων σε μικρή κλίμακα, μέσω μικρών καταστημάτων και όχι μεγάλων όπως ήταν σύνηθες μέχρι τώρα.

Η εταιρεία αρχικά θα αναπτύξει τέσσερα μεγάλα καταστήματα και τέσσερα μικρότερα πόλης ενώ στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι συνεργασίες Franchise, αλλά και η συνένωση μικρότερων τοπικών σούπερ μάρκετ.

Η Carrefour αποχώρησε από την ελληνική αγορά, το 2012, έπειτα από 12 χρόνια παρουσίας, ανακοινώνοντας ότι συμφώνησε με τον όμιλο Αφοί Μαρινόπουλοι Α.Ε. να του πουλήσει το μερίδιό της στην Carrefour- Μαρινόπουλος, το οποίο ανέρχονταν σε 50%.

Η απώλεια τζίρου και μεριδίων, καθώς και οι προβληματικές σχέσεις με αρκετούς εκ των προμηθευτών είχαν προκαλέσει τριγμούς στο ελληνογαλλικό σχήμα ήδη από το φθινόπωρο του 2011. Αν και η Carrefour-Μαρινόπουλος είχε τότε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (25%) το 2011, ο τζίρος της υποχώρησε κατά 8,3% και στις αρχές του 2012 κατά 15,9%.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share