Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022

Τεράστια προσοχή με Jumbo: Αν έχετε αγοράσει αυτό πετάξτε το!

Συναγερμός στην αγορά!

6 Δεκεμβρίου 2021 13:43
Τεράστια προσοχή με Jumbo: Αν έχετε αγοράσει αυτό πετάξτε το!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην απόσυρση προϊόντος που προορίζεται για παιδιά προχωρά ο ΕΦΕΤ καθώς περιέχει βλαβερή για την υγεία ουσία.

Πρόκειται για πιάτο το οποίο απεικονίζει την… αγαπημένη των μικρών κοριτσιών ηρωίδα της Ντίσνεϊ Έλσα από την ταινία Frozen (ψυχρά κι ανάποδα) και πωλείται από γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών.

Ειδικότερα, όπως τονίζει ο ΕΦΕΤ διενεργήθηκε δειγματοληψία ρηχού πιάτου μελαμίνης με σχέδιο από την ταινία Frozen, με αριθμό παρτίδας Lot No 0716 και κωδικό είδους (Item No) 6115010, το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα, εισάγεται, διανέμεται και πωλείται από την επιχείρηση Jumbo ΑΕΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το πιάτο είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς μετρήθηκε μελαμίνη σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα.

Τεράστια προσοχή με Jumbo: Αν έχετε αγοράσει αυτό πετάξτε το!

Επομένως, προκύπτει ότι το πιάτο δεν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές κατασκευής και υπό τις κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες χρησιμοποίησής του δύναται να προσβληθεί από το τρόφιμο και να μεταφέρει σε αυτό ουσίες που είναι ξένες προς τη φύση του

καθιστώντας έτσι δυνατό να προκληθεί τροποποίηση στη σύστασή του, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του και να τεθεί σε κίνδυνο η ανθρώπινη υγεία.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση Jumbo, η οποία εισάγει και διακινεί το εν λόγω προϊόν, την άμεση ανάκληση /απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το χρησιμοποιούν.

Δυστυχώς: Τραγική απόφαση για τα Jumbo, έξαλλοι οι καταναλωτές

Jumbo: Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων πώλησης παιχνιδιών στην Ελλάδα που είναι ανοιχτή από το 1986. Τα jumbo έχουν κάνει σαφή την πρόθεση τους να μένουν ανοιχτά τις Κυριακές.

Η λειτουργία του καταστήματος τις Κυριακές οφείλετε σε ένα «παραθυράκι» του νόμου για τα καταστήματά της εταιρίας σε Πρέβεζα και Κατερίνη. Σφοδρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Η διοίκηση της Jumbo εξήγησε τους λόγους της απόφασης αυτής. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας “εξετάζει το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές και σε άλλες περιοχές”

Όπως τονίζουν πηγές της εταιρείας, “ήδη επιτρέπεται υπό ορισμένες προϋποθέσεις το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές” επιπλέον. Σύμφωνα με τη διοίκηση “υπάρχει έντονο καταναλωτικό ενδιαφέρον”

Η στάση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας
Από την μεριά της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, τονίζει πως. “Η πάγια θέση της Συνομοσπονδίας είναι ότι τα εμπορικά καταστήματα δεν πρέπει να είναι ανοιχτά τις Κυριακές. Εκτός από τις περιοχές που ορίζει ο νόμος. Θα εξεταστεί η επίδοση των προτάσεων της Συνομοσπονδίας στο αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης”.

Η στάση των σούπερ μάρκετ

Όπως σημειώνουν πηγές από την Σκλαβενίτης, η “εταιρεία δεν θα ακολουθήσει το μοντέλο ανοίγματος των καταστημάτων της τις Κυριακές”, καθώς “είναι έξω από την κουλτούρα της εταιρείας“. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Μασούτης, με πηγές της εταιρείας να σημειώνουν ότι “δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτό το μοτίβο”. Παράλληλα, στέλεχος της αλυσίδας My Market ανέφερε πως “εκτός από τις 8 Κυριακές, που είναι θεσμοθετημένη η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων, η εταιρεία δεν εξετάζει να λειτουργήσει κάποια άλλη Κυριακή.”

Η στάση άλλων εταιριών πώλησης παιχνιδιών

Πηγές από την Public σημειώνουν ότι “δεν έχει συζητηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές” και προσθέτουν πως “το νομικό πλαίσιο υπάρχει, ωστόσο δεν προβλέπεται να γίνει χρήση του”. Τα Attica Stores σχολίασαν πως “το νομικό πλαίσιο για άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές υπάρχει”, ωστόσο “η εταιρεία στην παρούσα φάση δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί από την έως τώρα πολιτική της”.

Τεράστια προσοχή με Jumbo: Αν έχετε αγοράσει αυτό πετάξτε το!

Συναγερμός στα Jumbo: Απόφαση «βόμβα» του Απόστολου Βακάκη

Συναγερμός επικρατεί στα Jumbo, με τον Απόστολο Βακάκη να προχωρά σε μια μεγάλη απόφαση, αλλάζοντας την πολιτική προμήθειας προϊόντων από την Κίνα και στρεφόμενος σε λύσεις στην Ευρώπη, ξεφεύγοντας από το αδιέξοδο.

Όπως αναφέρει το liberal.gr, στην απόφαση αυτή συμβάλλουν αρκετοί παράγοντες. Πρώτον, τα μεταφορικά κόστη από την Κίνα προς την Ευρώπη έχουν πολλαπλασιαστεί, με τα ναύλα να έχουν φτάσει στα ύψη και το εργατικό κόστος έχει αυξηθεί. Ο κυριότερος όμως λόγος είναι οι παθογένειες που ανέδειξε η πανδημική κρίση. Οι εφοδιαστικές αλυσίδες παρουσίασαν αρρυθμίες και τα προβλήματα τροφοδοσίας στις αγορές που δραστηριοποιείται η Jumbo ήταν έντονα. Για όλους τους παραπάνω λόγους ο Απόστολος Βακάκης φέρεται προσανατολίζεται στην εύρεση νέων αγορών. Προς αυτή την κατεύθυνση αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, όπως και η αγορά της Τουρκίας μοιάζουν δελεαστικές.

Βρίσκονται κοντά στις χώρες που δραστηριοποιείται η εταιρεία, παρέχουν σημαντικά κίνητρα για επενδύσεις, έχουν μειωμένη γραφειοκρατία και χαμηλό εργατικό κόστος. Πάντως, δεν πρόκειται για μία πρακτική που δεν συνηθίζεται, καθώς πολλές εταιρείες μετά το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης μεταφέρουν τα εργοστάσιά τους προς τις κύριες αγορές που δραστηριοποιούνται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η φαρμακοβιομηχανία, με εταιρείες του κλάδου να σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν τα κίνητρα που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για επαναπατρισμό τους. Εκτός όμως από αυτό τον κλάδο, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο ειδών μόδας ακόμη και στην τεχνολογία ακολουθούν την ίδια πρακτική.

Μεγάλη απόφαση για τα Jumbo από τον Βακάκη

Η εισηγμένη σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζει και τον Ιούλιο τον ανοδικό ρυθμό πωλήσεων, με το εξάμηνο να κλείνει στο +12,4% από το αντίστοιχο του 2020. Το άνοιγμα των φυσικών καταστημάτων και η σταδιακή αλλαγή της ψυχολογίας του καταναλωτικού κοινού οδηγούν στην οικονομική μεγέθυνση στις αγορές που δραστηριοποιείται. Τον Ιούνιο καταγράφηκε αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα, όμως ο ελεγχόμενος περιορισμός των εξαγωγών εμπορευμάτων της εταιρείας προς τις 6 χώρες που ο όμιλος έχει παρουσία μέσω συνεργασιών (Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Μαυροβούνιο), οδήγησε τις καθαρές πωλήσεις της μητρική εταιρείας κατά τον Ιούνιο του 2021 -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- να παρουσιάσουν τελικά μικρή αύξηση κατά +1% περίπου, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2020.

Στην αγορά της Ρουμανία στο εξάμηνο οι πωλήσεις έτρεξαν με ανάπτυξη 35%, ενώ στην Κύπρο ενισχύθηκαν κατά 16% και στη Βουλγαρία στο +18%. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία προχωρά για το 2021 σε έκτακτη χρηματική διανομή από φορολογηθέντα και μη διανεμηθέντα κέρδη της χρήσης του 2020 που ισοδοδυναμεί με μεικτό ποσό 0,47 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή ίδιο ποσό με το μέρισμα που διανεμήθηκε για τη 12μηνη χρήση που έληξε στις 30 Ιούνιου του 2019. Η καταβολή της αποκοπής θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Άνοδος στο Χρηματιστήριο

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η στήλη «Καγκελάριος» της «Ημερησίας», από την προηγούμενη εβδομάδα και βλέπουμε ότι, με εξαίρεση τη Δευτέρα, η μετοχή βρίσκεται σε ανοδικό momentum. Μπορεί τα προβλήματα να είναι πολλά στο εμπόριο, αλλά και ρευστότητα έχει κρατήσει στο ταμείο της και ζήτηση στα προϊόντα της υπάρχει λόγω θέρους.

Βέβαια, έχει σταματήσει τις cult διαφημίσεις της (μας έλειψαν είναι αλήθεια), αλλά τα προϊόντα παραλίας και κατασκήνωσης πουλάνε.

TAGS
 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share