Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Τεράστια απόφαση από τον Σκλαβενίτη: Μέσα στο 2022...

Συνεχίζεται η ανάπτυξη της αλυσίδας

30 Νοεμβρίου 2021 17:15
Τεράστια απόφαση από τον Σκλαβενίτη: Μέσα στο 2022...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια τεράστια απόφαση προχώρησε ο Σκλαβενίτης, με τη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ να ετοιμάζει σπουδαίες αλλαγές εν όψει του νέου έτους.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε στην ανακαίνιση του υπερμάρκετ καταστήματος που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αθηνών 93-97. Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, το νέο υπερμάρκετ στη Λεωφόρο Αθηνών αποτελεί το μεγαλύτερο υπερμάρκετ Σκλαβενίτης στην Αθήνα, με επιφάνεια άνω των 8.000 τ.μ.

Ουσιαστικά το συγκεκριμένο κατάστημα, το οποίο μέχρι πρότινος λειτουργούσε μόνο στο ισόγειο ενώ στον πάνω όροφο υπήρχε η αποθήκη, πλέον έχει μεγαλώσει τους χώρους σε δύο επίπεδα, στους οποίους οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν μία ευρεία γκάμα ειδών και νέα τμήματα βιβλιοπωλείου, ένδυσης – υπόδησης, ειδών bazaar και ομορφιάς.

Επιπλέον τονίζεται ότι, όπως και στα περισσότερα υπερμάρκετ Σκλαβενίτης, το νέο κατάστημα διαθέτει παιδότοπο και εστιατόριο, καθώς και μεγάλο χώρο στάθμευσης 750 θέσεων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοίκησης, εντός του 2022 αναμένεται να ανακαινιστούν περισσότερα από 40 καταστήματα Σκλαβενίτης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τη στιγμή που η ραγδαία ανάπτυξη συνεχίζεται.

Σκλαβενίτης απόφαση για το 2022

Το ηλεκτρονικό κατάστημα, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις

Ιδιαίτερα κινητική είναι η εταιρεία και σε ό,τι αφορά το κομμάτι του online. Από τις αρχές Νοεμβρίου, το sklavenitis.gr εξυπηρετεί και την Πάτρα, η οποία πλέον, αποτελεί τον τρίτο σταθμό ενεργοποίησης του ηλεκτρονικού καταστήματος της αλυσίδας μετά την Αττική και την Λάρισα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Σκλαβενίτης, έχοντας ως στόχο την εξυπηρέτηση των πελατών της σε όλα τα σημεία – φυσικά καταστήματα και ηλεκτρονικά κανάλια – διατηρεί την ενίσχυση του e-shop και την επέκτασή του σε νέες πόλεις βασικό πυλώνα στον στρατηγικό σχεδιασμό της μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και για το 2022.

Σημειώνεται ότι η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, η οποία έκλεισε το 2020 με τζίρο €3,15 δισ. (+15% από το 2019), επιστρέφοντας για πρώτη φορά σε κέρδη μετά την εξαγορά της Μαρινόπουλος το 2017, «έτρεχε» στο 9μηνο με ρυθμούς 6% σε έναν κλάδο ο οποίος κινούνταν οριακά ανοδικά. Σε επίπεδο ομίλου η περυσινή χρονιά είχε κλείσει με κύκλο εργασιών €3,79 δισ., EBITDA €263,1 και συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων €60,3 εκατ.

Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε ότι, από το 2017 έως το 2020, η επιχείρηση έχει προβεί στην δημιουργία 6.000 νέων θέσεων εργασίας, αυξάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων στους 27.000, ενώ ταυτόχρονα, οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα €200 εκατ. και επικεντρώθηκαν:

Στην ανακαίνιση άνω των 300 καταστημάτων, στη δημιουργία 5 νέων καταστημάτων και στην ανάπτυξη νέων τμημάτων στα Hypermarkets πανελλαδικά, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Σκλαβενίτης, μέσω της εισόδου της στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στην υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών, όπως η δημιουργία νέου Κέντρου Διανομής Παραγγελιών στην Πέτρου Ράλλη και η ανακαίνιση του υπάρχοντος στον Γέρακα

Στην ενοποίηση βασικών συστημάτων, μέσω εγκατάστασης και λειτουργίας ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος SAP ERP

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share