Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

«Παγωμάρα» σε Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλο: Ο άνθρωπος που απειλεί τις δύο εταιρείες!

Νέος μεγάλος «παίκτης» στην αγορά

5 Σεπτεμβρίου 2021 08:00
«Παγωμάρα» σε Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλο: Ο άνθρωπος που απειλεί τις δύο εταιρείες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Παγωμάρα» επικρατεί στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως ο Σκλαβενίτης και ο ΑΒ Βασιλόπουλος, με μια νέα εταιρεία, που θα πραγματοποιήσει επένδυση με πάνω από 200 καταστήματα, να τις θέτει υπό συναγερμό, τη στιγμή που οι πελάτες βρίσκονται στα «κάγκελα» με τις τελευταίες εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Επενδυτής – Επενδυτικός, του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, τίθεται επικεφαλής και συντονιστής μεγάλης επένδυσης για μια νέα, μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ (200 καταστήματα), που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας τον κεντρικό ρόλο έχει το επιτελείο και τα στελέχη της εφημερίδας «Επενδυτής – Επενδυτικός», ως άνθρωποι που έχουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα των επενδύσεων,.

Αυτός είναι ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης

Ο Ανδρουλιδάκης εξελίχθηκε σε έναν πανίσχυρο εκδότη τη δεκαετία του ’90. Επενδύοντας στο «Sportime» της προηγούμενης εποχής, που έκανε τη διαφορά και άλλαξε την ιστορία του αθλητικού Τύπου, υπό την ηγεσία του Χάρη Ξύδη, είχε αρχικώς ανάλογη επιτυχία και με την πολιτική εφημερίδα «Εξουσία».

Η οποία «Εξουσία» από τη στιγμή που άρχισε να προσφέρει… κουπόνια για κατοικίες στους αναγνώστες της απείλησε στις κυκλοφορίες την πρωτιά των «Νέων» και της «Ελευθεροτυπίας», σε μια εποχή που ο μέσος Ελληνας ήθελε να αποκτήσει το δικό του σπίτι. Έκανε κι άλλες επενδύσεις στα ΜΜΕ, όπως τον ραδιοφωνικό Planet που απειλούσε τον –τότε κραταιό- Flash στη δεύτερη θέση των ενημερωτικών σταθμών. Ωστόσο αρχικώς η εμπλοκή του με το τηλεοπτικό κανάλι Tempo, όπου οι δημοσιογράφοι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια (έφτασε να απασχολεί 750 άτομα ενώ τότε MEGA και ANT1 δεν ξεπερνούσαν τα 400!), και κατόπιν η αποτυχία της οικοδομικής εταιρείας, συμφερόντων Ανδρουλιδάκη, Stabilton, στο Χρηματιστήριο, οδήγησαν τον Ανδρουλιδάκη τα επόμενα χρόνια σε συρρίκνωση της περιουσίας του και στο λουκέτο των εν λόγω ΜΜΕ.

Μάλιστα ο ίδιος καταδικάστηκε το 1999 για απάτη, επειδή οι κατοικίες που προσφέρονταν στα κουπόνια των εφημερίδων απλώς… δεν υπήρχαν. Παρά μόνο οικόπεδα.

Στις, δε, αρχές της δεκαετίας του ’00 ο Ανδρουλιδάκης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών τον Ανδρουλιδάκη για υπόθεση υπεξαίρεσης 4,3 δισεκατομμυρίων δραχμών (!) από εταιρεία που είχε με τον Αθανάσιο Βιλδιρίδη.

Ο Ανδρουλιδάκης εξαφανίστηκε για χρόνια από το μιντιακό προσκήνιο αλλά επανήλθε προ ετών, αποκτώντας από τον ΔΟΛ την άκρως επιτυχημένη αθλητική εφημερίδα «Εξέδρα των Σπορ», η οποία όμως έκλεισε μέσα σε… έξι μήνες. Αργότερα κυκλοφόρησε, για μικρό διάστημα, την εφημερίδα «Εξέλιξη» και, τέσσερα χρόνια μετά, επιστρέφει εκ νέου στις εκδόσεις.

Μιχάλης Ανδρουλιδάκης σούπερ μάρκετ

Αυτή είναι η επένδυση του Ανδρουλιδάκη

Από σχετική ανακοίνωση το κοινό πληροφορήθηκε την επάνοδο στη δράση του εκδότη των 90’s Μιχάλη Ανδρουλιδάκη. Συγκεκριμένα, η επιτελική ομάδα της εφημερίδας «Επενδυτής – Επενδυτικός» τίθεται επικεφαλής και συντονιστής, μεγάλης επένδυσης για μια νέα μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ (200 καταστήματα) που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από το Φθινόπωρο και η οποία στοχεύει να εισαχθεί το συντομότερο στο ΧΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην επένδυση, που θα υπερβεί τα 160 εκατομμύρια σε πρώτη φάση, μετέχει ομάδα επιχειρηματιών και τουλάχιστον ένα μεγάλο fund. Αντιγράφω την ανακοίνωσή του: «Kεντρικό ρόλο έχει το επιτελείο και τα στελέχη της εφημερίδας ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ – ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ.

Οι άνθρωποι της εφημερίδας έχουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα των επενδύσεων.
Συστηματικά παρακολουθούν και συνεργάζονται με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας και τους σημαντικότερους επιχειρηματίες.

Από το επιτελείο της εφημερίδας προήλθαν τα προηγούμενα χρόνια μεγάλες επενδύσεις στους τομείς των κατασκευών και του Real Estate, της Κλωστοϋφαντουργίας, της Υγείας και των μέσων ενημέρωσης.

Πρόκειται για τις εταιρείες STABILTON AE, Πελοπία ΑΕ, Μακεδονικά Κλωστήρια ΑΕ, Κλωστήρια Κορίνθου ΑΕ, Tembo ΑΕ (Τηλεόραση), Planet ΑΕ (ραδιόφωνο) και τις εφημερίδες Επενδυτής, Sportive, Εξουσία κ.λπ.».

Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια εξέλιξη που αν πραγματοποιηθεί θα προκαλέσει «σεισμό» στην αγορά και ταραχή στις υπάρχουσες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Η συνεργασία... απάντηση του Σκλαβενίτη

Μια τεράστια ανατροπή φέρνει ο Σκλαβενίτης στην αγορά, τη στιγμή που η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ έμοιαζε να υποχωρεί, αλλά το... ρεφάρισμά της μέσω Cosmote πρέπει να θεωρείται βέβαιο.

Συγκεκριμένα, με την εκ νέου τους συνεργασία, έκπτωση 8% στην τελική τιμή ραφιού σε επώνυμα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» προσφέρει, σε όλους τους συνδρομητές Cosmote, η νέα συνεργασία του COSMOTE DEALS for YOU με τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας.

Αποκλειστικά οι συνδρομητές COSMOTE, μέσω του προγράμματος COSMOTE DEALS for YOU, έχουν δυνατότητα απόκτησης προϊόντων από κατηγορίες ειδών τροφίμων και πρώτης ανάγκης σε προνομιακές τιμές.

Αναφέροντας τον κωδικό COSMOTE DEALS for YOU στο ταμείο, οι συνδρομητές COSMOTE λαμβάνουν αυτόματα έκπτωση στο σύνολο των προϊόντων που έχουν επιλέξει και συμμετέχουν στην προσφορά.

Τα προϊόντα που συμμετέχουν στην προσφορά ανανεώνονται σε μηνιαία βάση και οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για αυτά, στις εφαρμογές My COSMOTE και WHAT’S UP. Οι συνδρομητές μπορούν να εξαργυρώσουν έως δύο κωδικούς COSMOTE DEALS for YOU κάθε ημέρα ανά σύνδεση, σε όλο το δίκτυο της «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», το οποίο διαθέτει πάνω από 400 καταστήματα πανελλαδικά.

Όλοι οι συνδρομητές COSMOTE -σταθερής, κινητής, καρτοκινητής ή COSMOTE TV- μπορούν να απολαμβάνουν τις αποκλειστικές προσφορές COSMOTE DEALS for YOU για φαγητό, shopping, ψυχαγωγία, αυτοκίνητο, αποδράσεις και super market, μέσα από περισσότερες από 65 συνεργασίες, που έχει εξασφαλίσει η COSMOTE για αυτούς. Το COSMOTE DEALS for YOU εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες προσφορές, παρέχοντας αμέτρητες επιλογές σε όλη την Ελλάδα.

Νέα συμφωνία του Σκλαβενίτη

Οι συνδρομητές COSMOTE μπορούν να εκδώσουν μοναδικό εννιαψήφιο κωδικό, με τον οποίο αποκτούν πρόσβαση στις αποκλειστικές προσφορές του προγράμματος COSMOTE DEALS for YOU, μέσα από τις εφαρμογές My COSMOTE και WHAT’S UP στο App Store, το Google Play και το App Gallery. Ο κωδικός έχει κόστος 0,20€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), μπορεί να εξαργυρωθεί παράλληλα σε περισσότερους από έναν συνεργάτη και είναι ενεργός για 14 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης του.

Περισσότερες πληροφορίες για τις μοναδικές προσφορές COSMOTE DEALS for YOU στο: cosmote.gr/dealsforyou.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share