Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Στα «κάγκελα» οι πελάτες του Σκλαβενίτη - Οργή μετά τα τελευταία νέα

Τι συνέβη;

2 Σεπτεμβρίου 2021 13:46
Στα «κάγκελα» οι πελάτες του Σκλαβενίτη - Οργή μετά τα τελευταία νέα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι πελάτες του Σκλαβενίτη και των άλλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, οργισμένοι για τα τελευταία νέα που προέκυψαν.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό και τη στιγμή που ανακοινώθηκε νέα μεγάλη συνεργασία, οι διεθνείς τιμές των τροφίμων εκτινάχθηκαν τον Αύγουστο, μετά από δύο συνεχόμενους μήνες μείωσης, με αιχμή τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της ζάχαρης, των φυτικών ελαίων και ορισμένων δημητριακών, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Ο FAO ανέφερε επίσης ότι οι παγκόσμιες σοδειές δημητριακών θα φθάσουν σχεδόν τους 2,788 δισ. τόνους το 2021, χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμησή του για 2,817 δισ. τόνους αλλά υψηλότερα από τα επίπεδα του 2020.

Ο δείκτης τιμών του FAO, ο οποίος παρακολουθεί τις διεθνείς τιμές των πιο εμπορεύσιμων παγκοσμίως τροφίμων, ανήλθε στις 127,4 μονάδες τον περασμένο μήνα έναντι 123,5 τον Ιούλιο. Σε ετήσια βάση, οι τιμές ήταν αυξημένες 32,9% τον Αύγουστο.

Ο δείκτης τιμών δημητριακών του FAO αυξήθηκε 3,4% σε σχέση με τον Ιούλιο, με τις χαμηλότερες προσδοκίες για τις σοδειές σε μεγάλες εξαγωγικές χώρες να αυξάνουν 8,8% τις τιμές του σιταριού σε μηνιαία βάση. Αντίθετα, οι τιμές του καλαμποκιού και του ρυζιού μειώθηκαν.

Ο δείκτης τιμών για τη ζάχαρη αυξήθηκε 9,6% από τον Ιούλιο, λόγω ανησυχιών για τον αντίκτυπο του παγετού στις σοδειές της Βραζιλίας που είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα στον κόσμο. Οι καλές προοπτικές αναφορικά με την παραγωγή στην Ινδία και την Ευρωπαϊκή Ένωση περιόρισαν ως έναν βαθμό τις ανησυχίες αυτές.

Σκλαβενίτης στα κάγκελα οι πελάτες

Οι τιμές των φυτικών ελαίων αυξήθηκαν 6,7%, με τις τιμές του φοινικέλαιου να φθάνει σε ιστορικά υψηλά λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τα επίπεδα παραγωγής και τη μείωση των αποθεμάτων στη Μαλαισία.

Οι τιμές του κρέατος αυξήθηκαν ελαφρά καθώς οι ισχυρές αγορές από την Κίνα στήριξαν τις τιμές του βόειου και του πρόβειου κρέατος και η ισχυρή ζήτηση για εισαγωγές από την Ανατολική Ασία και τη Μέση Ανατολή αύξησαν τις τιμές των πουλερικών. Ο δείκτης τιμών για τα γαλακτοκομικά προϊόντα υποχώρησε ελαφρά σε μηνιαίο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον FAO, η καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων τους για την παγκόσμια παραγωγή δημητριακών φέτος προκλήθηκε από τις μόνιμες συνθήκες ξηρασίας σε αρκετές μεγάλες παραγωγικές χώρες.

Η κίνηση του Σκλαβενίτη που αφορά όλους τους πελάτες

Σε μια κίνηση για να εδραιώσει ακόμα περισσότερο την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά προχώρησε ο Σκλαβενίτης.

Συγκεκριμένα η αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ μέσω της θυγατρικής της Γλάρος –η οποία με τη σειρά της ελέγχεται 100% από την Σκλαβενίτης – με αντικείμενο δραστηριότητας την εμπορία, επεξεργασία και τυποποίηση αλλά και συσκευασία κρεάτων που έχει συσταθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο, επιδιώκει να ενισχύσει την είσοδο της στο συγκεκριμένο χώρο.

Η Γλάρος δημιούργησε τη Meat House η οποία ενισχύθηκε το καλοκαίρι με κεφάλαια 600.000 ευρώ προκειμένου να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στο κρέας. Έτσι, οι πελάτες του Σκλαβενίτη θα γνωρίζουν στο εξής ότι τα συσκευασμένα προϊόντα κρέατος Meat House αποτελούν ένα επώνυμο προϊόν ιδιωτικής ετικέτας του συγκεκριμένου ομίλου.

Η κίνηση του  Σκλαβενίτη που αφορά όλους τους πελάτες

Οι φιλοδοξίες στον όμιλο κρέατος είναι πολλές καθώς πλέον οι πωλήσεις θα υποστηρίζονται από ένα τεράστιο δίκτυο 522 σημείων πώλησης το οποίο αποτελείται από τις αλυσίδες Σκλαβενίτης, Χαλκιαδάκης και The MART.

Να σημειωθεί ότι στο χαρτοφυλάκιο της «Γλάρος» περιλαμβάνονται επίσης -πέρα από τη Meat House και το κρέας με μερίδιο συμμετοχής 90% η βιομηχανία προϊόντων ζύμης και αρτοσκευασμάτων Baker Master, με συμμετοχή 40% η εταιρεία εμπορίας και επεξεργασίας αλιευμάτων Genfroco, με 70% η ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία Bonora και με 90,5% η εταιρεία επενδύσεων και επενδυτικών υπηρεσιών ΑΝΙΚΑ.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share