Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα επιστρέφουν στα ράφια από Δευτέρα

Οι αλλαγές από το άνοιγμα στο λιανεμπόριο

3 Απριλίου 2021 15:47
Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα επιστρέφουν στα ράφια από Δευτέρα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου που ανοίγει το λιανεμπόριο και αλλάζουν όλα και στις αγορές στα σούπερ μάρκετ. Πιο συγκεκριμένα, θα βγουν οι απαγορευτικές κορδέλες από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και θα μπορούν οι καταναλωτές να αγοράζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα και από τα σούπερ μάρκετ, όπως έκανε γνωστό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Εξήγησε, επίσης, ότι δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια rapid ή self test για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και το άνοιγμα των καταστημάτων. Σχετικά με την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε όλες τις περιοχές, δήλωσε: «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να επανεκκινήσουμε κλάδους που έχουν δείξει ότι δεν επιβαρύνουν, χωρίς να στέλνουμε όμως το μήνυμα ότι έχουν ανοίξει τα πάντα και μπορούμε να είμαστε όλοι έξω».

Έτσι θα επιτρέπεται από την Δευτέρα η πώληση διαρκών καταναλωτικών αγαθών όπως είδη ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρονικά είδη, έπιπλα, είδη σπιτιού κλπ.

Λιανεμπόριο: «Αντάρτικο» εμπόρων σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη - «Εμείς θα ανοίξουμε τη Δευτέρα!» (Video)

Λιανεμπόριο: Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον εμπορικό κόσμο της Θεσσαλονίκη και της Πάτρας, η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας να αναστείλει την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στις ΠΕ Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας από τη Δευτέρα 5 Απριλίου μέχρι τις 12 Απριλίου, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Στο μεταξύ μεταβαίνουν αύριο Κυριακή 4 Απριλίου, εκτάκτως, υπουργικά κλιμάκια στις τρεις περιφερειακές Ενότητες.

Επιχειρηματίες πραγματοποίησαν κινητοποίηση, αντιδρώντας στην απόφαση, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συνεδριάζει εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα, προκειμένου να συντονίσουν οι επαγγελματίες τις επόμενες κινήσεις τους.

Ήδη πάντως δεκάδες επαγγελματίες αναφέρουν πως θα ανοίξουν τη Δευτέρα, με δική τους πρωτοβουλία, όπως και στην Πάτρα. Σύμφωνα με το seleo.gr, για τη Θεσσαλονίκη είναι πάνω από 100 είναι πάνω από 100.

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος των επαγγελματιών, Ιφιγένεια Τοσίδου, τόνισε: «Δεν είμαστε γιατροί, παίρνουμε όλα τα υγειονομικά μέτρα, αλλά δεν μπορούμε άλλο να είμαστε κλειστά. Αυτό που ζήσαμε εδώ και ένα χρόνο είναι καταστροφή και δεν μπορούμε άλλο, είναι πολύ απλά τα πράγματα». Νωρίτερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε απευθύνει έκκληση, ώστε να ανακληθεί η απόφαση.

Πάτρα: Σφοδρές αντιδράσεις για το λιανεμπόριο- «Εμείς θα ανοίξουμε τη Δευτέρα»

Αντιδρούν έντονα οι έμποροι της Πάτρας απέναντι στην απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στην Αχαΐα, την Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη.

Όπως αναφέρει thebest.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος, οι καταστηματάρχες σκοπεύουν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο και να ανοίξουν τα καταστήματά τους με τα μέτρα που ισχύουν για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Με ποια λογική ανοίγει η Αθήνα η οποία είναι κατακόκκινη επιδημιολογικά, αλλά όχι η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη;» αναρωτήθηκε μιλώντας στο thebest. gr ο κ. Ζαφειρόπουλος. Oι έμποροι θα συναντηθούν την Κυριακή στο Επιμελητήριο Αχαΐας με τον υφυπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο οποίο έρχεται στην Πάτρα ακριβώς γι αυτό το λόγο.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share