Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανατροπή με το άνοιγμα του λιανεμπορίου - Σε ποιες περιοχές παραμένει το «λουκέτο»

«Φρένο» και στις διαδημοτικές μετακινήσεις

2 Απριλίου 2021 23:12
Ανατροπή με το άνοιγμα του λιανεμπορίου - Σε ποιες περιοχές παραμένει το «λουκέτο»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μπλόκο στις διαδημοτικές μετακινήσεις και στο άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου για τρεις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» εισηγείται η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ, με αφορμή τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάζουν η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη και η Αχαΐα.

Στην έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, που έγινε αποκλειστικά για να συζητηθούν οι τρεις συγκεκριμένες περιοχές που παρουσιάζουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο, συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ανατροπή με το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Οι ειδικοί ήταν ξεκάθαροι ότι τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν και θα τεθούν σε εφαρμογή τη Δευτέρα 5 Απριλίου, για τα καταστήματα, καθώς και η απελευθέρωση των μετακινήσεων από Δήμο σε Δήμο τα Σαββατοκύριακα (ξεκινώντας από αύριο, Σάββατο 3 Απριλίου) δεν μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή στη Θεσσαλονίκη, στη Κοζάνη και στην Αχαΐα.

Αποκάλυψη Μητσοτάκη για το άνοιγμα της εστίασης!

Την εκτίμησή του για το πότε θα επαναλειτουργήσει ο κλάδος της εστίασης, που έχει πληγεί έντονα από την πανδημία του κορωνοϊού, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα» ανέφερε στην τριτολογία του από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως πρόσθεσε, δεν θα υπάρχει κόφτης στα μέτρα που προαναγγέλθηκαν για τον κλάδο της εστίασης, ενώ τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηριχθούν επιπρόσθετοι τομείς της οικονομίας.

«Στον τομέα της εστίασης 6 στις 7 επιχειρήσεις πήραν κάποιου είδους μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και λαμβάνοντας υπ' όψιν το μέγεθος της ύφεσης, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό δε σημαίνει πως η ανάκαμψη την επόμενη ημέρα θα είναι αυτόματη. θα χρειαστεί ενίσχυση και την επόμενη ημέρα. Εκτίμηση μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα βάσει των τωρινών επιδημιολογικών δεδομένων» είπε στην τριτολογία του ο κ. Μητσοτάκης.

Nωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους λόγους που η κυβέρνηση προχωρά σε μία «προσεκτική ανακατανομή δραστηριοτήτων» με 3.500 κρούσματα ημερησίως όταν αντίθετα «έκλεινε» τον Ιανουάριο με 1.000.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share