Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συγκίνηση με τον Νίκο Σεργιανόπουλο: Η κίνηση πριν από το θάνατό του που «σπάραξε καρδιές»

Τι είχε συμβεί;

8 Νοεμβρίου 2020 14:34
Συγκίνηση με τον Νίκο Σεργιανόπουλο: Η κίνηση πριν από το θάνατό του που «σπάραξε καρδιές»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκίνηση υπήρξε με τον Νίκο Σεργιανόπουλο για μια κίνηση πριν από το θάνατό του, η οποία είχε «σπαράξει καρδιές», συγκινώντας τους θαυμαστές του.

Με αφορμή τη δολοφονία του γράφτηκαν πολλά. Το σήριαλ όπου πρωταγωνιστούσε, οι «Δύο Ξένοι» παίχθηκε και πάλι από το Mega προ ολίγου καιρού και έκανε ξανά υψηλές τηλεθεάσεις, με μια νέα μαρτυρία-σοκ να έρχεται στη δημοσιότητα.

Η σειρά αυτή του Αλέξανδρου Ρήγα και του Δημήτρη Αποστόλου άφησε εποχή και ήταν ουσιαστικά μία πιο μοντέρνα εκδοχή του «Πυγμαλίωνα» του Μπέρναρντ Σο. Στο αρχείο μας βρήκαμε ένα παλιό εξώφυλλο περιοδικού από τα τέλη του ’90, με τον Νίκο Σεργιανόπουλο να ποζάρει μαζί με την ηθοποιό Δήμητρα Παπαδήμα, η οποία είχε μπει στο σήριαλ μετά την αποχώρηση της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου και είχε αναλάβει το ρόλο μίας ωραίας και έξυπνης γυναίκας, της Μάρας που εισβάλλει στη ζωή του Κωνσταντίνου Μαρκορά (Νίκου Σεργιανόπουλου), ο οποίος γοητεύεται και θα την χρησιμοποιήσει ως το τέλειο άλλοθι για να κρύψει το ερωτικό του πάθος για την Μαρίνα Κουντουράτου (Εβελίνα Παπούλια).

Στον πρόλογο του κειμένου του περιοδικού Tv+Cinema Showtime, σημειώνεται ακόμα η μεγάλη επιτυχία της σειράς με την υψηλότερη τηλεθέαση να έχει φτάσει το 56,2%. Τονίζεται ακόμα και η ενόχληση μερίδας του Τύπου επειδή η σειρά και οι συντελεστές της δεν τσιγκουνεύονταν σε βωμολοχίες.

Στο μεταξύ θυμηθήκαμε πως ο αείμνηστος Νίκος Σεργιανόπουλος που καταγόταν από τη Δράμα, είχε σπουδάσει στο ΚΘΒΕ και στο ξεκίνημα της καριέρας του, τον είχαν βοηθήσει δύο σημαντικοί θεατράνθρωποι, η Μάγια Λυμπεροπούλου και ο Ανδρέας Βουτσινάς που τον είχε χρίσει πρωταγωνιστή με τον ρόλο του Ιάσονα στη «Μήδεια», είχε έρθει και στην Πάτρα για τα γυρίσματα της σειράς «Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαίμη» του ΑΝΤ1 όπου είχε ενσαρκώσει έναν προοδευτικό ψυχολόγο, τον Μήτσο Παυλάτο με πλατινέ ξανθά μαλλιά, ο οποίος ερχόταν σε σύγκρουση με την αυταρχική και σεξομανή διευθύντρια των φυλακών όπου εργαζόταν.

Τότε στα γυρίσματα της Πάτρας, όπως αναφέρει το thebest.gr, εκτός από τον Νίκο Σεργιανόπουλο είχαν έρθει τον Σεπτέμβριο του 2003 στο λιμάνι, στο Ντοκ 4 κοντά στον Άγιο Διονύσιο και ο Αλέξανδρος Ρήγας, η ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου και πολυμελές συνεργείο. Από τους καλούς φίλους του Νίκου Σεργιανόπουλου στην Πάτρα ήταν ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και στέλεχος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Περικλής Βασιλόπουλος, ο οποίος και είχε συγκλονιστεί όπως και όλη η Ελλάδα με το άσχημο νέο τότε της βάναυσης δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου. Ο Περικλής Βασιλόπουλος θυμάται τον Σεργιανόπουλο ως ένα καλό παιδί, εξαιρετικά σεμνό, ταλαντούχο και εργατικό.

Ο γοητευτικός ηθοποιός που τα πήγαινε καλά με τους δημοσιογράφους και σεβόταν την λειτουργία του Τύπου, έφυγε στα 56 του χρόνια και ετάφη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Δράμα.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share