Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

"Η Λάσκαρη είχε πάρει 5.000.000 δραχμές για να..." - Αποκάλυψη για τη Ζωή 34 χρόνια μετά

Άγνωστες πτυχές που κανείς δεν ήξερε!

30 Οκτωβρίου 2020 07:20
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ζωή Λάσκαρη είχε πάρει 5.000.000 δραχμές για να κάνει γυμνή φωτογράφιση. Πρόκειται για μια αποκάλυψη 34 χρόνια μετά. Έχετε δει τη φωτογραφία αυτή;

O φωτογράφος Xάρης Χριστόπουλος είχε δώσει συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό και είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων και στις εποχές που οι Έλληνες celebrities έπαιρναν αστρονομικές αμοιβές για να κάνουν ένα εξώφυλλο.

Πιο συγκεκριμένα είχε μιλήσει για την αμοιβή της Ζωής Λάσκαρη όταν εκείνη έκανε ένα εμβληματικό γυμνό εξώφυλλο για το περιοδικό Playboy τον Οκτώβριο του 1985, σε ηλικία 41 ετών με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους. "Γυμνή στον ήλιο" ήταν το slogan του περιοδικού.

Το περιοδικό είχε σπάσει ρεκόρ πωλήσεων και σύμφωνα με τον Χάρη Χριστόπουλo η αμοιβή της ηθοποιού ήταν εξωπραγματική. Ειδικότερα είχε πει πως "Η Λάσκαρη είχε πάρει πολλά λεφτά για το εξώφυλλο του Playboy. Νομίζω περίπου πέντε εκατομμύρια δραχμές", ενώ είχε τονίσει πως τότε δεν υπήρχε photoshop όπως υπάρχει σήμερα.

"Θέλω να σου πω ότι εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε photoshop με τη μορφή που υπάρχει σήμερα, ωστόσο γινόταν με έναν διαφορετικό τρόπο. Γινόταν photoshop χειροποίητο. Οι αδελφοί Διαμαντόπουλοι, ο Ντίνος και ο Τάκης, είχαν μια τεχνοτροπία που την υιοθέτησαν από τον πατέρα τους, αλλά την εξέλιξαν στο έπακρο. Τύπωναν τις φωτογραφίες και μετά έπαιρναν το ξυράφι. Έξυναν τις ρυτίδες και λέπταιναν τη μέση. Αυτό έκανα κι εγώ. Αφού τελειώναμε, φωτογραφίζαμε ξανά την ήδη υπάρχουσα φωτογραφία και τη στέλναμε".

Τι δήλωνε η Ζωή Λάσκαρη για εκείνη τη φωτογράφιση;

Ωστόσο, η θρυλική φωτογράφηση της Ζωής Λάσκαρη είχε απασχολήσει πολλές φορές τα φώτα της δημοσιότητας, τόσο εκείνη την εποχή, καθώς υπήρξαν πολιτικές αντιδράσεις για τις πόζες σε αρχαιολογικούς χώρους, όσο όμως και χρόνια αργότερα αναφορικά με την υπέρογκη αμοιβή. Η ίδια ισχυριζόταν πάντως πως δεν πήρε δραχμή.

"Δεν ήθελα λεφτά. Ήθελα ένα κότερο, να μπω στη φωτολουσία του Αιγαίου, σε μέρη που δεν φωτογραφήθηκε κανείς… Τι χρειαζόμουν; Ένα φωτογράφο κι ένα μακιγιέρ. Αυτά ζήτησα…" έλεγε σε συνέντευξή της. "Πόσο εξευτελισμένη θα ήμουν σήμερα αν είχα πουλήσει το γυμνό κορμί μου τότε; Όσο πιο ακριβά, τόσο πιο εξευτελισμένη", είχε δηλώσει μεταγενέστερα η Ζωή Λάσκαρη για την θρυλική αυτή φωτογράφιση και την αμοιβή που πήρε. Μιας και αναφερθήκαμε στη Ζωή Λάσκαρη, δείτε εδώ ακόμα μια αποκάλυψη για τη ζωή της.

Δείτε τη φωτογραφία:

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share