Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

6+1 πράγματα για την πριγκίπισσα Νταϊάνα που κανείς δε γνώριζε - Με το 5ο θα μείνετε

Ήταν άγνωστα μέχρι σήμερα!

16 Σεπτεμβρίου 2020 07:35
6+1 πράγματα για την πριγκίπισσα Νταϊάνα που κανείς δε γνώριζε - Με το 5ο θα μείνετε
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ωστόσο έως σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν στοιχεία για τη ζωή της, που δε γνωρίζουμε.

Γεννήθηκε ως Νταϊάνα Σπένσερ, την 1η Ιουλίου 1961 και ήταν το 4ο παιδί του Τζον Σπένσερ. Κατάφερε να κλέψει τις καρδιές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο με τις πράξεις καλοσύνης και τις φιλανθρωπικές της δράσεις, γι αυτό άλλωστε τη φώναζαν και ως η "πριγκίπισσα του λαού".

Σε όλη τη θητεία της ως βασιλικό μέλος, έγινε γνωστή για το ότι αγνοούσε τις παραδώσεις -δείτε εδώ τι είχε κάνει λίγο πριν το θάνατο της- στους περισσότερους τομείς της ζωής της. Παράδειγμα αποτελεί η άμεση επέμβαση στην ανατροφή των παιδιών της, Ουίλιαμ και Χάρι.

Κάρολος - Νταϊάνα

Παρακάτω θα μάθετε 7 πράγματα για την πριγκίπισσα που ίσως δε γνωρίζατε.

Το νυφικό της είναι το μακρύτερο που υπήρξε στη βασιλική ιστορία

Πριν γιορτάσει το γάμο της με τον Κάρολο, η Νταϊάνα πέρασε 5 μήνες δοκιμάζοντας το πλούσιο νυφικό της. Διέθετε μια ουρά 7,62 μέτρων και απαιτούνταν να γίνουν πολλές πρόβες πριν το φορέσει στο γάμο.

Προσκάλεσε ένα σούπερ μοντέλο στο παλάτι

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, είχε πολλούς διάσημους φίλους στη ζωή της. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη πως κάποτε υποδέχτηκε τη Σίντι Κρόφορντ στο Παλάτι του Κένσινγκτον. Ωστόσο, δεν το έκανε για την ίδια. Ήταν έκπληξη για τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος ήταν "τσιμπημένος" μαζί της.

Δεν πήρε όρκο να "υπακούει" τον Κάρολο

Η φράση πως η σύζυγος θα πρέπει να υπακούει τον άνδρα της, έχει χρησιμοποιηθεί σε όλους τους βασιλικούς γάμους. Ωστόσο, παραλήφθηκε αισθητά από τους όρκους της Νταϊάνα και του Καρόλου. Το ίδιο παράδειγμα ακολούθησαν η Κέιτ και ο Ουίλιαμ κατά τη διάρκεια της τελετής του γάμου τους.

πριγκίπισσα Νταϊάνα

Είχε κάνει αρκετές δουλειές πριν γίνει πριγκίπισσα

Αφού η Νταϊάνα επέστρεψε από ένα σχολείο της Σουηδίας όπου την έστειλε ο πατέρας της, έκανε διάφορες δουλειές. Ασχολήθηκε με τα οικιακά και την φύλαξη παιδιών ως νταντά. Αργότερα εργάστηκε ως νηπιαγωγός σε παιδικό σταθμό και στα 19 της, δέχτηκε πρόταση γάμου από τον Κάρολο.

Ξεπέρασε το όνειρό της να γίνει μπαλαρίνα

Αν και είχε δεχτεί εκπαίδευση γι’ αυτό όταν ήταν μικρή, κυριολεκτικά ξεπέρασε το μπαλέτο, όταν το ύψος της αυξήθηκε κατά πολύ πάνω από τα παραδοσιακά πρότυπα. Αυτό δυσκόλεψε την ίδια να ασχοληθεί με το πάθος της. Ωστόσο, έγινε ένθερμη υποστηρικτής του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας.

Ήταν η πρώτη βασιλική που είχε ένα κοινό δαχτυλίδι αρραβώνων

Κάθε άλλη σύζυγος της βασιλικής οικογένειας, είχε δαχτυλίδι που σχεδιάστηκε επιμελώς για την ίδια. Ωστόσο η Νταϊάνα, επέλεξε το δικό της από έναν κατάλογο του οίκου Garrand. Φυσικά, το ζαφειρένιο δαχτυλίδι 12 καρατίων που περιβάλλεται από διαμάντια και σήμερα κοσμεί το δάχτυλο της Κέιτ Μίντλετον, είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό.

Ο χώρος ταφής της είναι ένα νησί

Ο χώρος ταφής της πριγκίπισσας, είναι στα εδάφη της οικογένειάς της, στο Άλθορπ του Νορθχαμπτονσάιρ της Αγγλίας. Η αδερφή της, ήθελε να είναι σίγουρη πως η Νταϊάνα θα είναι κάπου οπού οι γιοι της δε θα ανησυχούσαν για τα αδιάκριτα βλέμματα, ενώ υποβάλλουν τα σέβη τους όλα αυτά τα χρόνια.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share