Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αδιανόητο: Πόσο κοστίζει ένα κομμάτι... τούρτα από τον γάμο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, 39 χρόνια μετά!

Θα το αγόραζες;

30 Ιουλίου 2020 08:38
Αδιανόητο: Πόσο κοστίζει ένα κομμάτι... τούρτα από τον γάμο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, 39 χρόνια μετά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας συλλέκτης από τις ΗΠΑ πλήρωσε 1.375 δολάρια για να αποκτήσει ένα κομμάτι από τη γαμήλια τούρτα της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Καρόλου.

Το 33 ετών κομμάτι της τούρτας πωλήθηκε σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Λος Αντζελες, ενώ βρισκόταν ακόμη μέσα στο ασημόλευκο κουτί του, όπως μοιράστηκε στους καλεσμένους τη βραδιά του γάμου, το 1981, δείτε εδώ ποιον ήθελε να παντρευτεί η Νταϊάνα αντί για τον Κάρολο.

«Με τις πιο θερμές ευχές από τις Αυτού Υψηλότητες, τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας», αναγράφεται πάνω στο κουτί, στο οποίο είναι τυπωμένα και τα αρχικά του ζεύγους.

Και μπορεί η τούρτα να είναι ακόμη πολύ καλά διατηρημένη, ωστόσο ο εκπρόσωπος του οίκου «Sanders» που τη δημοπράτησε προειδοποιεί τον ανώνυμο αγοραστή να μην τη δοκιμάσει.

Νταϊάνα: Οι μοιραίες διακοπές στην Ελλάδα 10 ημέρες πριν το θάνατο της

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είναι ίσως η πιο γνωστή πριγκίπισσα της Ουαλίας. Λίγοι όμως ξέρουν πως είχε επισκεφθεί την Ελλάδα. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό "μυστικό" που είδε το φως της δημοσιότητας μετά το θάνατο της πριγκίπισσας!

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1996 η Νταϊάνα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, πραγματοποίησε ένα ξαφνικό ταξίδι στην Εύβοια. Παραβρέθηκε στην κηδεία ενός «αγαπημένου της φίλου» που είχε πεθάνει λίγες μέρες νωρίτερα. Η αγαπημένη των Βρετανών είχε αναπτύξει μια στενή φιλία με τον 27χρονο Γιάννη Καλυβιώτη.

Η ίδια τον είχε προσκαλέσει σε δείπνο στο παλάτι της μετά από την φιλιά που είχε αναπτύξει αφότου τον γνώρισε. Ο ίδιος είχε μεταφερθεί στο Λονδίνο όπου και γνωρίστηκαν λόγο της ασθένειας του.

Μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατό του ταξίδεψε στην Αθήνα με το ιδιωτικό τζετ της οικογένειας Λαιμού. Για την ξαφνική επίσκεψη υπήρξε έντονη κινητοποίηση της Αστυνομίας και των τοπικών αρχών. Η Νταϊάνα πήγε στο σπίτι του Γιάννη, έδωσε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και ακολούθησε τη νεκρική πομπή.

Εκείνη τη μέρα συνοδευόταν από τον τοπικό μητροπολίτη, Παύλο Ιωάννου. Ο Ιωάννου δήλωσε στην εκκλησία. «Ο Θεός την έστειλε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για να δώσει θάρρος στην οικογένεια του Γιάννη».

Η επίσκεψή της στην Ελλάδα έγινε λίγες μέρες μετά το διαζύγιό της με τον πρίγκιπα Κάρολο και όλα τα φώτα της δημοσιότητας ήταν πάνω της εκείνη την περίοδο.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Νταϊάνα βρέθηκε στην Ελλάδα. Δέκα μέρες πριν από το θανατηφόρο τροχαίο που της στοίχισε τη ζωή, η πριγκίπισσα θέλησε να απολαύσει καλοκαιρινές διακοπές στα ελληνικά νησιά. Αυτήν τη φορά ήρθε μυστικά και έκανε κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό.

Μαζί με τη φίλη της Ρόζα Μόκτον αποβιβάστηκαν από τη θαλαμηγό «Della Grazia» στην προβλήτα «Ε». Εκεί τους περίμενε αυτοκίνητο με προορισμό το ανατολικό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ενώ για την πρώτη επίσκεψή της στην Ελλάδα το 1996 υπήρξαν μεγάλα αφιερώματα, στην κρουαζιέρα του 1997 έγινε μόνο μια μικρή αναφορά. Δέκα μέρες αργότερα, στις 31 Αυγούστου, η πριγκίπισσα χάνει τη ζωή της σε τροχαίο στο Παρίσι.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share