Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Προφητεία-σοκ για τον κορωνοϊό: «Θα πεθάνουν εκατομμύρια όχι από πόλεμο, αλλά από πανδημία»!

Απίστευτο!

30 Μαρτίου 2020 11:37
Προφητεία-σοκ για τον κορωνοϊό: «Θα πεθάνουν εκατομμύρια όχι από πόλεμο, αλλά από πανδημία»!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ακόμη προφητεία-σοκ έρχεται στο «φώς» για τον κορωνοϊό, όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι η ανθρωπότητα κινδενεύει περισσότερο από μια τέτοια ασθένεια, παρά από έναν πόλεμο.

Αυτή την προφητεία, μάλιστα, έχει κάνει ο μέχρι πρότινος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος σε ομιλία του σε συνέδριο είχε αναφέρει αυτή τη συνθήκη, προειδοποιώντας για αυτές τις απώλειες. Δείτε και την ανατριχιαστική προφητεία του Άγιου Παΐσιου για πείνα σε όλο τον κόσμο.

Δικαιολογώντας τότε την άποψή του, ο Γκέιτς είχε σημειώσει ότι η ανθρωπότητα έχει επενδύσει υπερβολικά πολλά σε τεχνολογία σχετική με τα πυρηνικά όπλα ως αποτρεπτική δύναμη και υπερβολικά λίγα σε μέσα αντιμετώπισης πανδημιών.

Είχε πει, παράλληλα, όμως, ότι «ο πολλαπλασιασμός των κινητών τηλεφώνων σημαίνει ότι οι πολίτες μπορούν εύκολα να αναφέρουν πού ξεσπούν οι ασθένειες και ότι η χαρτογράφηση μέσω δορυφόρου μπορεί να συγκεντρωθεί γρήγορα όσον αφορά τις προβληματικές περιοχές. Την ίδια στιγμή, η πρόοδος της βιολογίας έχει μειώσει δραστικά τον χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη εμβολίων για νέους ιούς»

«Μπορούμε να προετοιμαστούμε, δεν χρειάζεται να πανικοβληθούμε. Δεν χρειάζεται να αποθηκεύουμε ζυμαρικά και να κρυβόμαστε στα υπόγεια», είχε καταλήξει, απευθυνόμενος στο κοινό του TedΧ. «Αν υπάρχει κάτι καλό που βγήκε από την κρίση Ebola, είναι ότι έχει λειτουργήσει ως έγκαιρη προειδοποίηση, ως κάλεσμα αφύπνισης», είχε προσθέσει.

Καταλαβαίνετε ότι η συγκεκριμένη ομιλία έχει γίνει και πάλι viral τις τελευταίες ημέρες. Δεν γνωρίζουμε, πάντως, αν αυτός ήταν ο λόγος που ο Μπιλ Γκέιτς αποφάσισε να στήσει ένα (AMA) Ask Me Anything στο δίκτυο Reddit με σκοπό να απαντήσει στις ερωτήσεις των χρηστών.

Στο πλαίσιο αυτού του AMA, ο Γκέιτς ρωτήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ και πόσο θα κρατήσει αυτή η ιστορία. Η εκτίμηση του είναι ότι «εάν συνεχιστούν με καλό ρυθμό οι εξετάσεις και οι πολίτες τηρήσουν τα μέτρα περιορισμού, τότε θα υπάρχει πλήρης έλεγχος της κατάστασης μέσα στο επόμενο δίμηνο».

Κάποιος τον ρώτησε τι έχει να πει για μια αναφορά του Imperial College του Λονδίνου, το οποίο υπολόγισε πως εάν ξεφύγει η κατάσταση και δεν τηρηθούν τα μέτρα, τότε θα πεθάνουν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες, ενώ ο κατ’ οίκον περιορισμός θα πρέπει να ισχύσει για 18 μήνες, δηλαδή μέχρι να κυκλοφορήσει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό στην αγορά. Η απάντηση του Μπιλ ήταν αυτή που έπρεπε απέναντι σε κάθε παρόμοιο μοντέλο πρόβλεψης:

«Θα πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι, ακόμη και αν ζούμε σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση. Ευτυχώς, οι παράμετροι που χρησιμοποιούν σε αυτό το μοντέλο (του Imperial College) είναι πολύ αρνητικοί.

Η μοναδική αξιόπιστη πηγή πραγματικών δεδομένων που έχουμε στη διάθεση μας είναι από την Κίνα. Κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το “κλείσιμο” τους και να μειώσουν σημαντικά τον αριθμό των κρουσμάτων. Πραγματοποιούν εξετάσεις σε ευρεία κλίμακα και κατάφεραν να περιορίσουν τη διασπορά. Το μοντέλο του Imperial College δεν βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα, παρά μόνο σε υποθέσεις που θέτουν οι ίδιοι οι δημιουργοί του.

Εάν μια χώρα καταφέρει να κάνει καλά τη δουλειά της στα δύο σημαντικότερα μέτωπα, αυτά του ελέγχου για τον κορωνοϊό και της αποτελεσματικής εφαρμογής του κατ’ οίκον περιορισμού, τότε θα μπορέσει να επανέλθει σε φυσιολογική λειτουργία μέσα σε 6-10 εβδομάδες.

Οι πλούσιες χώρες θεωρητικά θα μπορέσουν να επανεκκινήσουν την οικονομία τους μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες, αλλά η πραγματικά σοβαρή ζημιά αφορά τις αναπτυσσόμενες χώρες που δεν μπορούν να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τους ελέγχους και τον κοινωνικό περιορισμό, ενώ δεν διαθέτουν ισχυρά υγειονομικά συστήματα για την περίθαλψη των ασθενών».

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει εδώ και χρόνια στρέψει το ενδιαφέρον του σε παγκόσμια προβλήματα όπως η φτώχεια και οι ασθένειες και το Ίδρυμα Gates, το οποίο έχει ιδρύσει από κοινού με τη σύζυγό του, έχει συνεισφέρει εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθεια άμβλυνσης των συγκεκριμένων φαινομένων.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share