Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παρολίγον πνιγμός για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: Φωτογραφίες ντοκουμέντο!

Ανατριχιάζουν!

6 Νοεμβρίου 2019 13:35
Παρολίγον πνιγμός για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: Φωτογραφίες ντοκουμέντο!

Έχουμε φωτογραφίες ντοκουμέντο από τον παρολίγον πνιγμό της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, παραλίγο να χάσει τη ζωή της από πνιγμό στα γυρίσματα μιας ταινίας.

Το 1958 η Αλίκη Βουγιουκλάκη πρωταγωνιστούσε στην ταινία «Αστέρω». Σε μια σκηνή θα κολυμπούσε σε ένα ποτάμι, όπου θα την έβλεπε ο συμπρωταγωνιστής της και θα την ερωτευόταν. Με την ευκαιρία διαβάστε: Σπάνια φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη από τα σχολικά της χρόνια!

Όταν πήρε την απόφαση και βούτηξε παγωμένο στο νερό και οι μηχανές ξεκίνησαν να γράφουν παρασύρθηκε από το νερό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, καθώς τα νερά ήταν ορμητικά.

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην περιοχή για να παρακολουθήσει τα γύρισμα δεν κατάλαβε, πως όταν φώναζε βοήθεια, το εννοούσε. Όλοι νόμιζαν πως το ατύχημα ήταν μέρος του σεναρίου, εκτός από τους συνεργάτες της που ήξεραν καλά ότι η σκηνή δεν περιελάμβανε πνιγμό.

Σε δημοσίευμα διαβάζουμε: «οι σπαρακτικές φωνές της πρωταγωνίστριας, ο απελπισμένος τρόπος με τον οποίο τα χέρια της χτυπούσαν τα νερά, το κεφάλι που βυθιζόταν και ξανάβγαινε δεν άφηνε καμία αμφιβολία ότι επρόκειτο για ατύχημα». Εικόνα που σοκάρει: Στα μαύρα και με γυαλιά λίγο πριν τον θάνατο η Αλίκη Βουγιουκλάκη!

Η αντίδραση ήταν άμεση. Ο βοηθός οπερατέρ και ένας συνεργάτης της εφημερίδας «Ακρόπολις», βούτηξαν στο νερό για να σώσουν την Αλίκη. Ο τεχνικός, παρασύρθηκε και αυτός από τα ρεύματα και την ηθοποιό έσωσε ο συνεργάτης της εφημερίδας. Τις στιγμές απαθανάτισαν κάποια από τα υπόλοιπα μέλη του συνεργείου.

Θα πάθετε πλάκα: Αυτό το ύψος είχε η Αλίκη Βουγιουκλάκη!

Βλέπαμε την Αλίκη Βουγιουκλάκη στις ταινίες και έμοιαζε δύο μέτρα αλλά πόσο ύψος είχε; Θα πάθετε πλάκα!

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της ταυτότητας, η οποία έχει εκδοθεί στις 31 Οκτωβρίου 1963, η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει γεννηθεί στις 20 Ιουλίου 1937. Εδώ είναι και το... θέμα αφού η αληθινή χρονιά που γεννήθηκε είναι το 1934 κι όχι το 1937. Έτσι μόνο τρία χρόνια έκρυβε η ταυτότητα της Αλίκης.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Ιωάννης Βουγιουκλάκης: Πως ο πατέρας της Αλίκης που έσωσε χιλιάδες Ελληνόπουλα από την πείνα;

Τόπος γέννησης το Μαρούσι Αττικής, κάτοικος της οδού Δημητρίου Σούτσου 7.

Ύψος 1.68 ,σχήμα προσώπου οωειδές και μάτια καστανά. Όνομα πατρός Ιωάννης και μητέρας Αιμιλία, το γένος Κουμουνδούρου. Επάγγελμα ηθοποιός και θρήσκευμα, χριστιανή ορθόδοξη.

Αποκάλυψη βόμβα: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη κατηγορούμενη σε δίκη!

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μπορεί να έκανε μια τεράστια καριέρα που την ανέδειξε ως την εθνική σταρ της Ελλάδας αλλά και αυτή ως επαγγελματίας έζησε δύσκολες στιγμές.

Η ταινία στην οποία έμεινε έγκυος η Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αυτό ήταν το λάθος που δεν πρόσεξε κανείς!

Μια τέτοια ήταν το 1961 όταν μια εταιρεία παραγωγής που συνεργάστηκε για να κάνει μια ταινία, της κάνει μήνυση. Όχι μόνο σε εκείνη, αλλά και στους διευθυντές των μεγάλων εφημερίδων της εποχής που έχουν φιλοξενήσει τις δηλώσεις δυσαρέσκειάς της για την συγκεκριμένη εταιρεία!

Ο γνωστός συλλέκτης Άρης Λουπάσης, παραθέτει όλα όσα έγιναν έτσι ώστε να βρεθεί η Αλίκη Βουγιουκλάκη, κατηγορούμενη σε δίκη!

Το 1957, η Αλίκη στα πρώτα χρόνια της θεατρικής και κινηματογραφικης της παρουσίας, έχει ήδη ξεχωρίσει με το ταλέντο και την ιδιαίτερη λάμψη της. Το καλοκαίρι της ίδιας χρόνιας όπου ηδη γυριζει δύο ταινίες, δέχεται και άλλη μία πρόταση από μία σχετικά άγνωστη εταιρεία παραγωγής της εποχής. Η Adams Films των αδερφών Αδαμη της προτείνει την ταινία «Θολά Νερά» (Η ζαβολιαρα) με συμπρωταγωνιστες τον Γιώργο Φούντα και Παντελή Ζερβό.

Τα γυρίσματα ξεκινούν, όμως το «αδύναμο» και «χλιαρό» σενάριο καθως και η σκηνοθεσία, όπως και πολλα προβλήματα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, ταλαιπωρούν την αγαπημένη ηθοποιό η οποία σε δηλώσεις της σε εφημερίδες της εποχής εκφράζει παράπονα για τις παραλείψεις στην συγκεκριμένη ταινία. Η εταιρεία παραγωγής την κατηγορεί για αθετηση των όρων συμβολαίου και μηνύει την ίδια και τους υπεύθυνους των εφημερίδων όπου έγιναν οι δηλώσεις, για συκοφαντική δυσφήμιση και η υπόθεση καταλήγει στα δικαστήρια.

Στην σπάνια αυτή φωτο η Αλίκη στο «εδώλιο» των κατηγορουμενων, με τον «θεατρικό της μέντορα» στο πλευρό της και σπουδαίο Μάριο Πλωριτη (όρθιος αριστερά) και τους συγκατηγορουμενους, Κ. Νιτσο (Αρχισυντακτης των «Νέων»), Π. Κοκκα (Δ/ντης «Ελευθεροτυπιας») και Κ.Αθανασοπουλο (Δ/ντης «Οθόνης»). Η δίκη γίνεται τον Απρίλιο του 1961 διαρκεί πολλές ώρες με την κατηγορία να κρίνεται αβάσιμη και όλοι οι κατηγορουμενοι αθωωνονται πανηγυρικά.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share