Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τι συνέβη στην Ελληνίδα Μις Ευρώπη που παρενέβη το άβατο του Αγίου Όρους;

Μια απίστευτη ιστορία!

25 Αυγούστου 2019 15:09
Τι συνέβη στην Ελληνίδα Μις Ευρώπη που παρενέβη το άβατο του Αγίου Όρους;

Η αληθινή ιστορία μιας κοπέλας η οποία ήταν η Ελληνίδα Μις Ευρώπη και παρενέβη το άβατο του Αγίου Όρους...

Η Μανιάτισσα Αλίκη Διπλαράκου, η πρώτη Ελληνίδα που εκλέχθηκε Μίς Ευρώπη το 1930, ήταν μία από τις γυναίκες, που εσκεμμένα παραβίασε το άβατο του Αγίου Όρους.

Το ίδιο έτος, μετά τον θρίαμβό της στην Ευρώπη, τον Μάιο του 1930, η 18χρονη Αλίκη παραβίασε το Άβατο της Αθωνικής Κοινότητας, ενώ βρισκόταν στη θαλαμηγό του πρώτου μνηστήρα της Γάλλου εφοπλιστή Μωράν, το οποίο είχε αγκυροβολήσει στην Μονή Βατοπεδίου.

Μετά την παραβίαση του Άβατου του Αγίου Όρους, η Αλίκη Διπλαράκου ασθένησε βαριά, και νοσηλεύτηκε σε διάφορρα της Ελβετίας, κινδυνεύοντας να πεθάνει.


Η Αλίκη Διπλαράκου αντιμετωπίζοντας τον επικείμενο θάνατό της, αναγνώρισε το σφάλμα της, καί μετανόησε ειλικρινά, στέλνοντας μάλιστα επιστολή μετανοίας στην Ιερά Κοινότητα.

Ο Ηγούμενος της Μονής Διονυσίου Γέροντα Γαβριήλ, ο οποίος ήταν τότε Αντιπρόσωπος της Μονής στην Κοινότητα, στις Καρυές, έδωσε τότε στο φως της δημοσιότητας το περιεχόμενο της επιστολής:


«Το 1930 ήμουν αντιπρόσωπος της Μονής μου παρά τη Ιερά Κοινότητι και κατά Οκτώβριον ελήφθη επιστολή της εκλεγείσης «Μις Ελλάς» δεσποινίδος (*) …………. έχουσα επί λέξει ούτως :

Εν Νταβός Ελβετίας κλπ.

Σεβάσμιοι Πατέρες, σας εξομολογούμαι ολοψύχως το σφάλμα που διέπραξα τον περασμένον Μάϊον εις την Μονήν Βατοπαιδίου.


Έφθασα εκεί δια πλοίου του μνηστήρος μου κ. Μωράν, και συνέπεσε να είναι αγκυροβολημένα εκεί και τα θωρηκτά Λήμνος και Κιλκίς, οπότε ο πονηρός μοι ενέβαλε την σκέψην να ανέλθω εις την Μονήν καίτοι εγνώριζα, ότι απαγορεύετο.

Και δανεισθείσα ναυτικήν στολήν εισήλθον μετά του μνηστήρος μου και περιήλθον εκκλησίας και άλλα μέρη ως ναύτης, χωρίς να με γνωρίσει κανείς…

Έκτοτε Πατέρες μου έχασα την υγείαν μου και κατήντησα εδώ εις τα σανατόρια της Ελβετίας δια την σωτηρίαν μου, και δυστυχώς δεν βλέπω βελτίωσιν.

Εγνώρισα όμως και το πιστεύω ακράδαντα, ότι είναι τιμωρία εκ μέρους της Παναγίας προς την οποίαν ησέβησα, δεν έπρεπε εγώ μορφωμένη κοπέλα να κάμω αυτό που έκαμα, και μετανοώ, τώρα, παρακαλώντας την Παναγία μου να με συγχωρέσει.

Παρακαλέσατε και σεις άγιοι Πατέρες. Προς τούτο, δεχθήτε δε και 5.000 δραχμές, ίνα κάμετε λειτουργίας και παρακλήσεις δια την υγείαν μου.

Μετά πολλού σεβασμού” κλπ.». (δημοσιεύτηκε στο ΑΡΧΙΜ. ΓΑΒΡΙΗΛ ΔΙΟΝΥΣΙΑΤΗ (†), ΤΟ ΑΒΑΤΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ», τεύχος 38-39, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 1990, σ. 59).

Η Αλίκη Διπλαράκου απεβίωσε το 2002, σε βαθύ γήρας, στην ηλικία 90 ετών, και κηδεύτηκε στην Αγία Σοφία του Λονδίνου, όπου ζούσε παντρεμένη με Άγγλο Λόρδο, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.

Louis Vuitton: Ο βιοπαλαιστής που πήγε με τα πόδια στο Παρίσι και πλούτισε επειδή κατάλαβε τι είναι το παν στη ζωή!

Αυτή είναι μια αληθινή ιστορία ενός άντρα βιοπαλαιστή που πήγε με τα πόδια στο Παρίσι και πλούτισε επειδή κατάλαβε τι είναι το παν στη ζωή!

Lοuis Vuitton – Το 1821 γεννήθηκε, ο Lοuis Vuitton, ο οποίος ήταν μέλος μιας φτωχής οικογένειας. Μάλιστα, στα δέκα του χρόνια έμεινε ορφανός, καθώς έχασε τη μητέρα του. Στα 13 του χρόνια, αποφάσισε να πάει στο Παρίσι, πραγματοποιώντας ένα πολύ μεγάλο ταξίδι 470 χιλιομέτρων.

Πώς ο Louis Vuitton κατάφερε να χτίσει μια αυτοκρατορία

Με την άφιξή του στο Παρίσι, το 1837, ο Louis Vuitton θήτευσε κοντά σε ένα εργαστήριο κατασκευής κιβωτίων συσκευασίας. Η πορεία του ήταν ανοδική και μόλις σε λίγα χρόνια κατέληξε να είναι ένας από τους καλύτερους τεχνίτες του Παρισιού. Το 1854 πραγματοποίησε την ίδρυση της ομώνυμης εταιρείας και παντρεύτηκε τη 17χρονη Clemence-Emilie Parriaux. Σύντομα, η φήμη του ταξίδεψε και εκτός συνόρων.

Τα ταξιδιωτικά κιβώτια του Louis ήταν ιδιαιτέρως δυνατά και όμορφα, με μονογράμματα και δέρμα. Μπορούσαν να μεταφέρουν ρούχα και ήταν ανθεκτικά στη λάσπη και τις λακκούβες της μεταβιομηχανικής επανάστασης. Κατά τη διάρκεια του Γαλλο-Πρωσικού πολέμου (σ.σ. 1870-71), το εργαστήριό του λεηλατήθηκε και καταστράφηκε.


Η μεγάλη ώθηση ήρθε, όταν η Eugenie de Montijo, ζήτησε να γίνει προσωπικός της τεχνίτης. Η αυτοκράτειρα ήθελε τις αποσκευές του Louis για τις μεταφορές της. Έτσι, ο Louis Vuitton κατάφερε να μπει στην Ελίτ.

Μετά έφτιαχνε ανθεκτικά και αδιάβροχα μπαούλα, τα οποία πωλούνταν σε όλο τον κόσμο. Ο Louis εργαζόταν έως και το θάνατό του, ο οποίος έλαβε χώρα στις 27 Φεβρουαρίου του 1892. Πέθανε σε ηλικία 72 ετών, όντας ένας ιδιαίτερα πρωτοπόρος σχεδιαστής της γενιάς του. Όσον αφορά τα μπαούλα του, αυτά έγιναν ανάρπαστα. Μάλιστα, αναγκάστηκε να ανοίξει καινούριο εργαστήρι.


Το 1867, ο Vuitton τιμήθηκε με χάλκινο μετάλλιο στην Exposition Universelle. Πλέον, ο μπεζ και κόκκινος ριγέ LV καμβάς είχε μπει για τα καλά στις ζωές των Γάλλων το 1872. Αναμφίβολα ανήκε στην Elit του Παρισιού.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι συνέβη μετά το τροχαίο; Αποκαλύψεις σοκ!

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις μετά το τροχαίο! Ποια είναι η αιτία θανάτου της Πριγκίπισσα Νταϊάνα, αφού κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τι συνέβη!

Νέες αποκαλύψεις για το τροχαίο δυστυχήμα που συγκλόνισε τον πλανήτη και έκοψε το νήμα της ζωής της πριγκίπισσας Νταϊάνα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Θα είχε επιβιώσει αν φορούσε τη ζώνη της», τονίζει διακεκριμένος παθολόγος.


Ο Dr Richard Shepherd, ο οποίος γράφει βιβλίο για την πρώην πριγκίπισσα της Ουαλίας, τονίζει μάλιστα πως ο τραυματισμός της από το δυστύχημα ήταν «μικροσκοπικός», «σε λάθος σημείο», αλλά και εξαιρετικά «σπάνιος».

«Η μητέρα του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του Χάρι θα είχε εμφανιστεί απλά δύο μέρες αργότερα, με σπασμένα κόκκαλα και μελανιές εάν φορούσε τη ζώνη της», σημειώνει ο παθολόγος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror.

Μάλιστα, ο Dr Richard Shepherd επανεξέτασε τα αποδεικτικά στοιχεία και αμφισβήτησε κάθε θεωρία συνωμοσίας που αφορά το θάνατό της.

«Εάν φορούσε ζώνη, εάν είχε πέσει σε διαφορετική γωνία του μπροστινού καθίσματος ή αν έπεφτε σε αυτό ενώ το αμάξι είχε αναπτύξει μικρότερη ταχύτητα, εάν είχε μπει κατευθείαν σε ασθενοφόρο». Αυτά είναι τα μεγάλα «αν» που έγραψε ο γιατρός σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα της 31ης Αυγούστου το 1997. «Το τραύμα της είναι πολύ σπάνιο. Δεν έχω δει σε όλη μου την καριέρα κάτι τέτοιο και δεν πιστεύω να δω ξανά. Ήταν ένας μικροσκοπικός τραυματισμός, αλλά στο λάθος σημείο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε μαζί με τον τελευταίο σύντροφό της, Ντόντι Αλ Φαγέντ, σε μια σήραγγα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου του 1997, σκορπίζοντας στη θλίψη και το πένθος όλη τη Βρετανία, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητή.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share