Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Louis Vuitton: Ο βιοπαλαιστής που πήγε με τα πόδια στο Παρίσι και πλούτισε επειδή κατάλαβε τι είναι το παν στη ζωή!

Στα 13 του χρόνια, αποφάσισε να πάει στο Παρίσι και όλα μετά πήραν τον δρόμο τους!

19 Αυγούστου 2019 15:55
Louis Vuitton: Ο βιοπαλαιστής που πήγε με τα πόδια στο Παρίσι και πλούτισε επειδή κατάλαβε τι είναι το παν στη ζωή!

Αυτή είναι μια αληθινή ιστορία ενός άντρα βιοπαλαιστή που πήγε με τα πόδια στο Παρίσι και πλούτισε επειδή κατάλαβε τι είναι το παν στη ζωή!

Lοuis Vuitton – Το 1821 γεννήθηκε, ο Lοuis Vuitton, ο οποίος ήταν μέλος μιας φτωχής οικογένειας. Μάλιστα, στα δέκα του χρόνια έμεινε ορφανός, καθώς έχασε τη μητέρα του. Στα 13 του χρόνια, αποφάσισε να πάει στο Παρίσι, πραγματοποιώντας ένα πολύ μεγάλο ταξίδι 470 χιλιομέτρων.

Πώς ο Louis Vuitton κατάφερε να χτίσει μια αυτοκρατορία

Με την άφιξή του στο Παρίσι, το 1837, ο Louis Vuitton θήτευσε κοντά σε ένα εργαστήριο κατασκευής κιβωτίων συσκευασίας. Η πορεία του ήταν ανοδική και μόλις σε λίγα χρόνια κατέληξε να είναι ένας από τους καλύτερους τεχνίτες του Παρισιού. Το 1854 πραγματοποίησε την ίδρυση της ομώνυμης εταιρείας και παντρεύτηκε τη 17χρονη Clemence-Emilie Parriaux. Σύντομα, η φήμη του ταξίδεψε και εκτός συνόρων.

Τα ταξιδιωτικά κιβώτια του Louis ήταν ιδιαιτέρως δυνατά και όμορφα, με μονογράμματα και δέρμα. Μπορούσαν να μεταφέρουν ρούχα και ήταν ανθεκτικά στη λάσπη και τις λακκούβες της μεταβιομηχανικής επανάστασης. Κατά τη διάρκεια του Γαλλο-Πρωσικού πολέμου (σ.σ. 1870-71), το εργαστήριό του λεηλατήθηκε και καταστράφηκε.


Η μεγάλη ώθηση ήρθε, όταν η Eugenie de Montijo, ζήτησε να γίνει προσωπικός της τεχνίτης. Η αυτοκράτειρα ήθελε τις αποσκευές του Louis για τις μεταφορές της. Έτσι, ο Louis Vuitton κατάφερε να μπει στην Ελίτ.

Μετά έφτιαχνε ανθεκτικά και αδιάβροχα μπαούλα, τα οποία πωλούνταν σε όλο τον κόσμο. Ο Louis εργαζόταν έως και το θάνατό του, ο οποίος έλαβε χώρα στις 27 Φεβρουαρίου του 1892. Πέθανε σε ηλικία 72 ετών, όντας ένας ιδιαίτερα πρωτοπόρος σχεδιαστής της γενιάς του. Όσον αφορά τα μπαούλα του, αυτά έγιναν ανάρπαστα. Μάλιστα, αναγκάστηκε να ανοίξει καινούριο εργαστήρι.


Το 1867, ο Vuitton τιμήθηκε με χάλκινο μετάλλιο στην Exposition Universelle. Πλέον, ο μπεζ και κόκκινος ριγέ LV καμβάς είχε μπει για τα καλά στις ζωές των Γάλλων το 1872. Αναμφίβολα ανήκε στην Elit του Παρισιού.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι συνέβη μετά το τροχαίο; Αποκαλύψεις σοκ!

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις μετά το τροχαίο! Ποια είναι η αιτία θανάτου της Πριγκίπισσα Νταϊάνα, αφού κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τι συνέβη!

Νέες αποκαλύψεις για το τροχαίο δυστυχήμα που συγκλόνισε τον πλανήτη και έκοψε το νήμα της ζωής της πριγκίπισσας Νταϊάνα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Θα είχε επιβιώσει αν φορούσε τη ζώνη της», τονίζει διακεκριμένος παθολόγος.


Ο Dr Richard Shepherd, ο οποίος γράφει βιβλίο για την πρώην πριγκίπισσα της Ουαλίας, τονίζει μάλιστα πως ο τραυματισμός της από το δυστύχημα ήταν «μικροσκοπικός», «σε λάθος σημείο», αλλά και εξαιρετικά «σπάνιος».

«Η μητέρα του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του Χάρι θα είχε εμφανιστεί απλά δύο μέρες αργότερα, με σπασμένα κόκκαλα και μελανιές εάν φορούσε τη ζώνη της», σημειώνει ο παθολόγος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror.

Μάλιστα, ο Dr Richard Shepherd επανεξέτασε τα αποδεικτικά στοιχεία και αμφισβήτησε κάθε θεωρία συνωμοσίας που αφορά το θάνατό της.

«Εάν φορούσε ζώνη, εάν είχε πέσει σε διαφορετική γωνία του μπροστινού καθίσματος ή αν έπεφτε σε αυτό ενώ το αμάξι είχε αναπτύξει μικρότερη ταχύτητα, εάν είχε μπει κατευθείαν σε ασθενοφόρο». Αυτά είναι τα μεγάλα «αν» που έγραψε ο γιατρός σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα της 31ης Αυγούστου το 1997. «Το τραύμα της είναι πολύ σπάνιο. Δεν έχω δει σε όλη μου την καριέρα κάτι τέτοιο και δεν πιστεύω να δω ξανά. Ήταν ένας μικροσκοπικός τραυματισμός, αλλά στο λάθος σημείο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε μαζί με τον τελευταίο σύντροφό της, Ντόντι Αλ Φαγέντ, σε μια σήραγγα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου του 1997, σκορπίζοντας στη θλίψη και το πένθος όλη τη Βρετανία, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητή.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share