Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σωκράτης Κόκκαλης: Ο "πράκτορας της Στάζι", η δίκη και ο... γνήσιος πατριώτης!

Ιστορίες από το παρελθόν!

9 Ιανουαρίου 2019 18:29
Σωκράτης Κόκκαλης: Ο

Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί στο παρελθόν για τον Σωκράτη Κόκκαλη!

Η ενασχόληση του επιχειρηματία με τον Ολυμπιακό και οι καλές σχέσεις του με τον Ανδρέα Παπανδρέου τον έφεραν πολλές φορές στο στόχαστρο και μία από τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν ήταν ότι ήταν πράκτορας της Στάζι!

Σύμφωνα με τους επικριτές του, ο φάκελος 953/63 της μυστικής υπηρεσίας της Ανατολικής Γερμανίας τον εμφανίζει ως πράκτορά της Στάζι.

Τον Φεβρουάριο του 2002, και έπειτα από τρεις αυτεπάγγελτες προκαταρκτικές έρευνες, ασκήθηκε στον Σωκράτη Κόκκαλη ποινική δίωξη για σειρά κακουργημάτων από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Δημήτριο Παπαγγελόπουλο. Μία από τις κατηγορίες αφορούσε κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας ως πράκτορας της Στάζι έως και το 1989, αρχικά ως πληροφοριοδότης και έπειτα ως συνεργάτης του Υπουργείου Κρατικής Ασφαλείας της Ανατολικής Γερμανίας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: GNTM: Η ανάρτηση που «καίει» την Καζαριάν για το ροζ βίντεο!

Αρχικά η άσκηση ποινικής δίωξης προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, ωστόσο πολύ γρήγορα, το 2003, ο αρμόδιος ειδικός ανακριτής έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για καμία από τις κατηγορίες.

Άλλωστε, ο πρώην Διοικητής των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών (ΕΥΠ), Κώστας Τσίμας, είχε δηλώσει ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην Ελλάδα: «ο κύριος Κόκκαλης είναι Έλληνας πατριώτης, αυτό είμαι σε θέση να το επιβεβαιώσω ως παλιός Διοικητής της ΕΥΠ. Δούλεψε στα Βαλκάνια και αλλού για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα σαν γνήσιος πατριώτης, σαν παιδί αντάρτη, παιδί ΕΛΑΣίτη, και έκανε και πάρα πολύ καλή δουλειά».

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share