Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

To γνωρίζατε; Γιατί πατούσαμε το «0» παλιά στα τηλέφωνα;

16 Ιανουαρίου 2018 09:32
To γνωρίζατε; Γιατί πατούσαμε το «0» παλιά στα τηλέφωνα;

Η φράση «Πάτα το 0», είναι από τις πιο χαρακτηριστικές των 80ς και 90ς. Σε μια εποχή που δεν υπήρχαν τα κινητά τηλέφωνα, αν και έχω δει άνθρωπο να το κάνει και σε κινητό τηλέφωνο, η ποιότητα στις τηλεπικοινωνίες δεν ήταν και η καλύτερη.

Έμπλεκαν οι γραμμές, υπήρχαν παρεμβολές και έχανες τη μισή συνομιλία. Και τότε ως δια μαγείας, πατούσες το 0 και προσωρινά λύνονταν όλα τα προβλήματα. Αυτή η πατέντα είχε εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Γιαγιάδες από τον Έβρο μέχρι και τη Γαύδο με ύφος τεχνικού ΟΤΕ σου έλεγαν πάντα να πατήσεις το 0.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγγελική Δαλιάνη: Το ξέσπασμα για τον ξυλοδαρμό της Παυλίδου και την στοχοποίηση του Παπαγιάννη: "Τα τομάρια της κοινωνίας..."

Τι συνέβαινε όμως όταν πατούσαμε το 0; Η γραμμή όντως καθάριζε από τα παράσιτα, η ένταση της φωνής αυξανόταν, αλλά είναι μύθος ότι αυτό το έκανε το 0. Όποιο κουμπί και να πατούσες το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο.

Το πάτημα ενός κουμπιού έδινε ισχύ στη γραμμή, και για μικρό διάστημα 3-4 δευτερολέπτων τα παράσιτα εξαφανίζονταν. Βέβαια στο δεύτερο πάτημα του κουμπιού δεν είχε καμία επίδραση, αλλά όλοι πατούσαν το μηδέν μανιακά.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share