Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Υπαστυνόμος Ρεξ: Η ιστορία της θρυλικής σειράς που μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά! (photos+videos)

Η θρυλική σειρά που μας καθήλωσε την δεκαετία του 90!

19 Δεκεμβρίου 2017 09:20
Υπαστυνόμος Ρεξ: Η ιστορία της θρυλικής σειράς που μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά! (photos+videos)

"Υπαστυνόμος Ρεξ" η αστυνομική σειρά που έκανε τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του ’90 στην Ελλάδα. Διήρκεσε 18 χρόνια, πρωταγωνίστησαν δύο σκυλιά και η φωνή του επιθεωρητή ήταν του Αιμίλιου Χειλάκη!

Από τη mixanitouxronou.gr:

Ήταν μια από τις δημοφιλέστερες σειρές της δεκαετίας του ’90 που είχε πρωταγωνιστές έναν αστυνομικό και τον πανέξυπνο σκύλο του, Ρεξ. Η σειρά αγαπήθηκε πολύ όχι μόνο για την δράση αλλά και για την ιδιαίτερη σχέση που είχε ο σκύλος με το αφεντικό του.


Βασικό θέμα της ήταν η εξιχνίαση εγκλημάτων με τη βοήθεια ενός σκύλου. Ο Ρεξ έγινε αστυνομικός σκύλος όταν κάποιοι εγκληματίες τον απήγαγαν, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει και εντάχθηκε στο σώμα της αστυνομίας. Αφεντικό του ήταν ο Ρίτσαρντ Μόζερ, ένας επιθεωρητής που εργαζόταν στο τμήμα ανθρωποκτονιών. Ο Μόζερ είχε χωρίσει με τη γυναίκα του και έμενε με τον Ρεξ σε ένα διαμέρισμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε τώρα: Δείτε βήμα - βήμα τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ!


Ο Ρεξ αποδείχθηκε ο καλύτερος σύντροφος, καθώς ήταν πολύ έξυπνος και προστατευτικός. Μπορούσε να ανοίγει πόρτες, να ξεκλειδώνει κλειδαριές, να συλλαμβάνει εγκληματίες και να εμφανίζεται την κατάλληλη στιγμή για να σώσει το αφεντικό του. Κατά τη διάρκεια των δέκα χρόνων που ήταν στις υπηρεσίες του τμήματος ανθρωποκτονιών βοήθησε στη σύλληψη πολλών εγκληματιών και στην εξιχνίαση αναρίθμητων υποθέσεων.


Η σειρά ήταν αυστριακής παραγωγής και η προβολή της ξεκίνησε το 1994. Δημιουργοί ήταν δύο δημοσιογράφοι, οι οποίοι ήθελαν να γυρίσουν μια σειρά με φόντο τη Βιέννη. Συνολικά διήρκεσε 10 χρόνια και η τελευταία σεζόν κόπηκε μετά τα τέσσερα πρώτα επεισόδια. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Βιέννη και σημείωσε μεγάλη επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα προβαλλόταν μεταγλωτισμένη με τον τίτλο «Υπαστυνόμος Ρεξ» και τη φωνή του Μόζερ δάνειζε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οικογενειακό έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους: Κι όμως δεν αυτοκτόνησε αμέσως μετά τις τρεις δολοφονίες ο Αστυνομικός! Τι έκανε επί 1,5 ώρα;


Η παρουσία του αξιολάτρευτου σκύλου ήταν αρκετή για να αποκτήσει φανατικό κοινό. Στις πρώτες πέντε σεζόν τον ρόλο του Ρεξ είχε ο σκύλος Ρεγκίνα Βον Ρέιβενχορστ, ο οποίος αντικαταστάθηκε αργότερα από τον Ρετ Μπάτλερ. Η αντικατάσταση δεν έγινε αισθητή στο κοινό και τα δύο σκυλιά ήταν ίδια και είχαν κοινό εκπαιδευτή, την Τερέσα Αν Μίλερ.

Η Μίλερ είναι γνωστή εκπαιδεύτρια του Χόλιγουντ και μαζί με τον πατέρα της έχει εκπαιδεύσει τα σκυλιά για ταινίες όπως «Κ9» και «Τα καμώματα του Μπετόβεν». Ο Ρεξ ήταν γερμανικός ποιμενικός, η πιο συνηθισμένη ράτσα σκύλου που χρησιμοποιούν στην αστυνομία. Όταν ξεκίνησαν το γυρίσματα ήταν ενάμιση έτους και ζούσε με τον παραγωγό. Ήταν ένα φιλικό σκυλί και αρκετά υπάκουο, είχε αναφέρει η εκπαιδεύτριά του. Τον ρόλο του αφεντικού του υποδύθηκαν συνολικά τρεις ηθοποιοί.


Ο πιο αγαπητός ήταν ο Τομπίας Μορέτι, ο οποίος υποδύθηκε τον Μόζερ μέχρι το 1998. Το πραγματικό του όνομα ήταν Τομπίας Μπλόεμπ και είχε ιταλική καταγωγή από τη μητέρα του. Ο Μορέτι είχε καλή χημεία με τον Ρεξ και θεωρείται ο πιο αγαπητός από όλους τους ηθοποιούς που πέρασαν από τη σειρά.

Ίσως τον βοήθησε η αγάπη του για τα λυκόσκυλα, καθώς την περίοδο που γυριζόταν το σόου είχε κατοικίδιο έναν σκύλο ίδιας ράτσας, που ονομαζόταν Πίκο. Ο χαρακτήρας του Μόζερ πέθανε στην τέταρτη σεζόν και ο Μορέτι έφυγε από τη σειρά. Μετά την αποχώρηση του, τον ρόλο του ντετέκτιβ ανέλαβε ο εξίσου γοητευτικός ηθοποιός, Γεδεών Μπέρκχαρτ, αλλά το κοινό δυσαρεστήθηκε με την επιλογή του. Προφανώς το πρόβλημα ήταν ότι οι τηλεθεατές είχαν συνηθίσει τον Τομπίας.

Ο Μπέρκχαρτ ήταν Γερμανός και προερχόταν από οικογένεια γνωστών ηθοποιών. Συμμετείχε σε διάφορα διαφημιστικά, αλλά ο ο επιθεωρητής Αλεξάντερ ήταν ο ρόλος που τον έκανε γνωστό στην Ευρώπη. Στην Αυστρία μετά τη συμμετοχή του η σειρά σημείωσε πτώση στα νούμερα, αλλά στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες η παρουσία του θεωρήθηκε επιτυχής.

Ωστόσο οι παραγωγοί δεν ήταν ευχαριστημένοι και όταν έληξε το συμβόλαιό του δεν έκαναν ανανέωση και ανέθεσαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον Αυστριακό ηθοποιό Alexander Pschill. Η ιταλική τηλεόραση αγόρασε τα δικαιώματα της σειράς το 2008 και γύρισε άλλες οχτώ σεζόν, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει την επιτυχία της Αυστριακής εκδοχής.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share