Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021

Σαν σήμερα - 1993: Η μαύρη μέρα του ελληνικού αθλητισμού - Η στιγμή που ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς έμεινε παράλυτος! (Photos & Video)

28 Απριλίου 2017 08:46
Σαν σήμερα - 1993: Η μαύρη μέρα του ελληνικού αθλητισμού - Η στιγμή που ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς έμεινε παράλυτος! (Photos & Video)

Πέρασαν 24 ολόκληρα χρόνια (28 Απριλίου 1993) από την ημέρα που ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς είχε σοκάρει τους πάντες με την αντίδρασή του μετά από επιθετικό φάουλ που του χρεώθηκε και ακόμα όλοι αναρωτιόμαστε γιατί...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη στην Αγία Βαρβάρα: Αυτός είναι ο κάδος σκουπιδιών που βρέθηκε το άψυχο κορμάκι της 6χρονης Στέλλας! (photos)

Ο Πανιώνιος εκδήλωνε επίθεση και ο Κουκουλεκίδης χρέωσε τον Μπόμπαν Γιάνκοβιτς με επιθετικό φάουλ στον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Το γεγονός ότι αυτό το 5ο προσωπικό του Γιάνκοβιτς αλλά και το ότι το φάουλ μάλλον δεν... υπήρχε προκάλεσαν αυτή την ανεξήγητη αντίδραση του Σέρβου.

Η συγκεκριμένη σκηνή έχει μείνει χαραγμένη στους πάντες, με τον Μπόμπαν Γιάνκοβιτς να μην περπατάει ποτέ ξανά, αφού η ζημιά που προκλήθηκε στην σπονδυλική του στήλη δεν μπορούσε να διορθωθεί.

Ο Μπόμπαν έζησε, καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να ασχολείται με το μπάσκετ. Έζησε έτσι μέχρι τις 28 Ιουνίου 2006, όταν έσβησε από ανακοπή καρδιάς μες στο καράβι με το οποίο ταξίδευε για τη Σύρο...


Θυμηθείτε στο Athensmagazine.gr το βίντεο με τον τραυματισμό του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς που είχε παγώσει το Πανελλήνιο:

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share