Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Παίρνει ένα φύλλο ζύμης το πασπαλίζει με τυρί και το σκεπάζει με ζαμπόν! Το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει!

Πανεύκολο και λαχταριστό!

29 Οκτωβρίου 2019 08:47
Παίρνει ένα φύλλο ζύμης το πασπαλίζει με τυρί και το σκεπάζει με ζαμπόν! Το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει!

Η μοναδική της τεχνική για να φτιάξει ρολάκια με τυρί και ζαμπόν είναι πανέξυπνη!

Υπέροχες αυγοφέτες με ζαμπόν και τυρί!

Μια κλασική συνταγή που συνδυάζει τυρί και ζαμπόν και κάνει το τέλειο ορεκτικό για να κεράσετε τους φίλους σας! Ένα σνακ που σίγουρα θα αγαπήσουν όλοι!

Θα χρειαστείτε:
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 φύλλο σφολιάτας κατεψυγμένο αποψυγμένο
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι καγιέν
8 φέτες καπνιστό ζαμπόν

Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

2. Χτυπάμε το αυγό και το νερό μαζί μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη.

3. Ξεδιπλώστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια, κόψτε τη ζύμη στη μέση κατά μήκος.
4. Περάστε τη ζύμη με ένα πινέλο με το χτυπημένο αυγό.

5. Πασπαλίστε ομοιόμορφα 3 κουταλιές τυρί πάνω από το ένα φύλλο ζύμης, και στη συνέχεια, σκεπάστε το με τις φέτες ζαμπόν.

6. Τοποθετήστε από πάνω το άλλο φύλλο ζύμης, περάστε με πινέλο το μείγμα αυγού, και περάστε από πάνω απαλά ένα πλάστη για να ενωθούν οι δύο ζύμες. Περάστε από πάνω με πινέλο ξανά το χτυπημένο αυγό.

7. Ξεκινήστε να τυλίγετε σφιχτά σε ρολό τη ζύμη, ξεκινώντας από μία μεγαλύτερη σε μήκος πλευρά. Κόψτε το ρολό σε περίπου 24 φέτες και τοποθετήστε τις στο ταψί.

8. Αλείφουμε τις φέτες με το υπόλοιπο μείγμα αυγού και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

9. Ψήστε για 12-14 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Είναι πεντανόστιμα: Τραγανά σνίτσελ γεμιστά με ζαμπόν και τυρί!

Μια υπέροχη ιδέα για μεσημεριανό που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια, τα τραγανά σνίτσελ θα φαγωθούν με συνοπτικές διαδικασίες!

Για τα τραγάνα σνίτσελ θα χρειαστείτε:

4 ‏χοιρινά σνίτσελ ή κοτόπουλου ή γαλοπούλα
4 ‏φέτες ζαμπόν
4 ‏φέτες έμμενταλ
1 κούπα ‏αλεύρι
3 μεγάλα ‏χτυπημένα αυγά
2 κούπες ‏τριμμένη φρυγανιά
‏αλάτι, πιπέρι
‏Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ανοίγετε τα σνίτσελ και τα αλατοπιπερώνετε.

Βάζετε στη μια άκρη το ζαμπόν και το τυρί και διπλώνετε τα σνίτσελ στη μέση, ώστε να κλείσετε μέσα το τυρί και το ζαμπόν.

Περνάτε τα σνίτσελ πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.

Ζεσταίνετε σε τηγάνι αρκετό λάδι και τηγανίζετε τα σνίτσελ σε μέτρια προς δυνατή εστία (συνήθως 2.5-3 ή περισσότερο ανάλογα την κουζίνα) και από τις δύο πλευρές.

Τέλος, τα βγάζετε σε χαρτί να στραγγίξουν το λάδι τους.

Φτιάξτε μόνοι σας την πεντανόστιμη ζαμπονοκασερόπιτα!

Διαβάστε αναλυτικά την συνταγή στο Athensmagazine.gr!

Υλικά συνταγής:

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο «κιχι» της alfa 1/2 φλ. ελαιόλαδο 300 γρ. ζαμπόν 350 γρ. κασέρι 2 ντομάτες 2 πιπεριές πράσινες 2 κ.σ. ανάμεικτο σουσάμι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελένη Μενεγάκη: Κι άλλη καταγγελία αναγνώστριας για το καράβι που ταξιδεύει η παρουσιάστρια! Θα τα χάσετε με το σκηνικό....

Εκτέλεση:

Αφήνουμε το χωριάτικο φύλλο «κιχι» της alfa να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Στρώνουμε κάτω το 1 φύλλο ραντίζουμε με ελαιόλαδο και στρώνουμε το επόμενο, ραντίζουμε ξανά με ελαιόλαδο και στρώνουμε το τρίτο φύλλο. Κάνουμε στρώση ζαμπόν και από πάνω στρώση κασέρι κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις βάζουμε σε μια στρώση. Καλύπτουμε με φέτες πιπεριάς, στρώνουμε ένα φύλλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, στρώση ζαμπόν, τυρί, ντομάτα, πιπεριά. Καλύπτουμε την πίτα με το 5 ο φύλλο, λαδώνουμε την επιφάνεια και καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο.

Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο νερό. Πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο και άσπρο σουσάμι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο πάνω και κάτω ομοιόμορφα. Έχει όψη και υφή πίτας, αλλά γεύση πίτσας.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μανιταρόπιτα φανταστική σε ρολό με ζαμπόν και κρέμα 4 τυριά!

Εύκολη ζαμπονόπιτα με κασέρι (video)

Διαβάστε περισσότερα θέματα για γεύση και συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share