Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ο Σκρουτζ «ζωντανεύει» μέσα από τη χριστουγεννιάτικη παράσταση του El Sistema Greece

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται προκράτηση θέσεων

15 Δεκεμβρίου 2022 16:05
Ο Σκρουτζ «ζωντανεύει» μέσα από τη χριστουγεννιάτικη παράσταση του El Sistema Greece
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια χριστουγεννιάτικη μουσική παράσταση για παιδιά με πρωταγωνιστή τον διάσημο τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ θα παρουσιάσει το El Sistema Greece την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Γουλανδρή στην Αθήνα.

Με την ευκαιρία ενημερωθείτε εδώ για την πρόσκληση συμμετοχής στο βιωματικό διαγενεακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κοπερτί το κοπερτί».

Η ορχήστρα «Κυψέλη» και η νεανική χορωδία του El Sistema ενώνουν τις δυνάμεις τους και ζωντανεύουν μια καντάτα για νεανικές φωνές βασισμένη στα διάσημα χριστουγεννιάτικα κάλαντα του Τσαρλς Ντίκενς. Τον ρόλο του αφηγητή θα αναλάβει ο ηθοποιός και τραγουδιστής, Ζερόμ Καλουτά. Σολίστες θα είναι οι Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Πάρις Δηματσάς και Βαγγέλης Λαζόπουλος. Την ορχήστρα διευθύνει η Φράνσις Γκαλιάρντι και τη χορωδία η Βάγια Παπαγιαννοπούλου.

Ο Σκρουτζ «ζωντανεύει» μέσα από τη χριστουγεννιάτικη παράσταση του El Sistema Greece

Θα δοθούν δύο παραστάσεις, στις 12.30 και στις 3 μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται προκράτηση θέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τέχνη με φυσαλίδες» στην Art Appel Gallery

H Art Appel Gallery και ο Πολιτιστικός Οργανισμός KROMA, παρουσιάζουν το πρωτότυπο εκπαιδευτικό workshop «Τέχνη με Φυσαλίδες» για μικρούς καλλιτέχνες με μεγάλη φαντασία.

Λίγα λόγια για το workshop

Εμπνεόμενοι από τα έργα που απαρτίζουν την έκθεση «ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ» της Σοφίας Παπαδοπούλου που φιλοξενεί η Art Appel, τα παιδιά θα συνομιλήσουν με την καλλιτέχνη, θα μάθουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ίδια αλλά και για το επάγγελμα της εικαστικού.

Το έργο της Σοφίας Παπαδοπούλου είναι εμπνευσμένο από προσωπικά βιώματα και από τον συναισθηματικό της αντίτυπο. Τα παιδιά σε ελεύθερη συζήτηση μιλούν για τα χρώματα και τα συναισθήματά τους. Με τι χρώμα θα ζωγράφιζα μια μέρα που νιώθω χαρούμενος; Τι χρώμα έχει ο φόβος; Τί συναισθήματα μου προκαλεί το κόκκινο χρώμα;

Στη συνέχεια τα παιδιά γίνονται κι εκείνα καλλιτέχνες, δημιουργώντας μία πρωτότυπη και μοναδική δημιουργία. Συνδυάζουν την αφηρημένη τέχνη, το κολάζ με αντισυμβατικά υλικά όπως καλαμάκια, καθώς και υγρό για σαπουνόφουσκες!

???? «Τέχνη Με Φυσαλίδες»

????Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

⌚11:30 – 13:00

???? Art Appel Gallery - Νεοφύτου Βάμβα 5

????????Για παιδιά 4 - 9 χρονών

???? Κόστος συμμετοχής 15 €

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share