Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Εθνική Λυρική Σκηνή: Πρόσκληση συμμετοχής στο βιωματικό διαγενεακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κοπερτί το κοπερτί»

Με την καθοδήγηση της θεατροπαιδαγωγού Ελένης Ζαχοπούλου και της μουσικοπαιδαγωγού Φανής Μώραλη

15 Δεκεμβρίου 2022 08:50
Εθνική Λυρική Σκηνή: Πρόσκληση συμμετοχής στο βιωματικό διαγενεακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κοπερτί το κοπερτί»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προσκαλούν ενήλικες από 65 ετών και άνω και παιδιά από 5 έως 7 ετών να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο βιωματικό διαγενεακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Κοπερτί το κοπερτί».

Παράλληλα, ενημερώσου εδώ για το «The Ellinikon Experience Park».

Με την καθοδήγηση της θεατροπαιδαγωγού Ελένης Ζαχοπούλου και της μουσικοπαιδαγωγού Φανής Μώραλη, οι συμμετέχοντες από διαφορετικές γενιές - με όχημα το τραγούδι, το παιχνίδι και την αφήγηση - θα περιπλανηθούν σε μια συλλογική δημιουργική διαδικασία για να ανταμώσουν εκεί που το σήμερα συναντά το χθες.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε εβδομαδιαίες συναντήσεις (κάθε Δευτέρα, 17.00-19.00, από 16 Ιανουαρίου 2023) κατά τις οποίες οι μεγάλες και οι μικρές γραμμές ζωής των συμμετεχόντων θα διασταυρωθούν με στόχο τη δημιουργία μιας κοινής αφήγησης μέσα από λέξεις, ανάσες και νότες, καθώς και τον εμπλουτισμό της καλλιτεχνικής και κοινωνικής εμπειρίας τους. Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση από τους συμμετέχοντες της χαρτογραφημένης συναρπαστικής διαδρομής τους στον χρόνο.

Υποβολή συμμετοχής έως 30 Δεκεμβρίου 2022 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ.

Πρόσκληση συμμετοχής στο βιωματικό διαγενεακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κοπερτί το κοπερτί»

Περισσότερες πληροφορίες: www.nationalopera.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωταγωγήθηκε ο Πύργος του Πειραιά - Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Για τρίτη χρονιά φέτος, φωταγωγήθηκε ο Πύργος του Πειραιά, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, σκορπώντας ένα κύμα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος των Piraeus Tower και DIMAND, Δημήτρης Ανδριόπουλος, ήταν αυτοί που φωταγώγησαν, το βράδυ της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου, το κτήριο τοπόσημο σε μία λιτή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο λιμάνι.

Παρούσες ήταν και οι κυρίες Andreea Moraru από την EBRD και Τερέζα Μεσσάρη από την PRODEA Investments. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος, κα Μπάγια Αντωνοπούλου.

Η λάμψη του Πύργου που στέκει στο λιμάνι είναι ορατή και για όσα πλοία προσεγγίζουν τον Πειραιά. Τα χρώματα εναλλάσσονται και το θέαμα είναι εντυπωσιακό.

Παράλληλα, να τονίσουμε ότι σε μία περίοδο που η ενέργεια αποτελεί ευαίσθητο θέμα, ο Πύργος Πειραιά έλαμψε ξανά, με στόχο να χαρίσει αισιοδοξία παραμένοντας παράδειγμα βιωσιμότητας. Φέτος, με απόλυτο σεβασμό στη δύσκολη αυτή κατάσταση που βιώνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, υπήρξε ιδιαίτερη μέριμνα για σημαντικά μειωμένες καταναλώσεις.

Οι δηλώσεις για τον Πύργο του Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Πύργος του Πειραιά, το κτήριο - σύμβολο της νεότερης ιστορίας της πόλης μας, φωταγωγήθηκε σε ένα μοναδικό υπερθέαμα, μεταδίδοντας τη λάμψη και τη μαγεία των εορτών στον Πειραιά. Ο Πύργος αλλάζει μέρα με τη μέρα, καθώς οι εργασίες στο δεύτερο υψηλότερο κτήριο της χώρας μας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Ο Πύργος αναγεννιέται και πιστεύω πως όλοι οι Πειραιώτες το θαυμάζουν, το χαίρονται και νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος γι΄ αυτό. Στόχος μας ως Δημοτική Αρχή είναι να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Πειραιά και ο Πύργος, το ξεχωριστό αυτό τοπόσημο της πόλης μας, σηματοδοτεί τα βήματα προόδου που έχει κάνει ο Πειραιάς τα τελευταία 8,5 χρόνια.

Η πόλη μας έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική και έχει περάσει πλέον σε μια νέα εποχή, στην εποχή της εξωστρέφειας, στην εποχή της ανάπτυξης με σχέδιο, σκληρή δουλειά, αλλά κυρίως με όραμα και είναι βέβαιο πως το μέλλον της είναι λαμπρό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ανδριόπουλο, την κα Moraru και την κα Μεσσάρη, τους εκπροσώπους της Dimand, της PRODEA Investments και της EBRD γι΄ αυτή την εντυπωσιακή φωταγώγηση, καθώς και για την ευρύτερη εξαιρετική συνεργασία μας

Από την άλλη ο Διευθύνων Σύμβουλος των PIRAEUS TOWER και DIMAND, κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, ανέφερε: «Είναι η τρίτη χρονιά, φέτος, που κάνουμε αυτή την εκδήλωση, και θέλω να θυμίσω ότι η κατασκευαστική περίοδος ξεκίνησε ακριβώς πριν από δύο χρόνια, με ορίζοντα ολοκλήρωσης σε περίπου ή λιγότερο 12 μήνες από τώρα. Πιστεύουμε ότι ο Πύργος Πειραιά θα είναι ένα επίτευγμα για την πόλη και θα σηματοδοτήσει μια καινούρια εποχή και για άλλα έργα που προγραμματίζει ο Δήμος.

Ήδη ο Πειραιάς έχει αρχίσει και παίρνει τη θέση που του ανήκει μέσα στην μητροπολιτική Αθήνα και το λεκανοπέδιο. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σχετικά με το θέμα της ενέργειας, σκεφτόμασταν αν θα έπρεπε, μέσα σε αυτή τη συγκυρία, να φωταγωγήσουμε ξανά το έργο μας. Τελικά, με τον λιγότερο ενεργοβόρο τρόπο πάντα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε, καθότι ο Πύργος δεν φωτίζει μόνο ένα κτήριο, φωτίζει τις καρδιές και τη διάθεση όλων των Πειραιωτών, οι οποίοι κάθε χρόνο μας ζητάνε να αφήσουμε το περισσότερο δυνατό τα φώτα του

Από την πλευρά της EBRD, η Διευθύντρια και επικεφαλής για την Ελλάδα και την Κύπρο, κα Andreea Moraru, συμπλήρωσε: «Ο Πύργος του Πειραιά είναι ταυτισμένος με τη νεότερη ιστορία της πόλης και γι’ αυτό, μέσα από το έργο προσδοκούμε να δημιουργήσουμε ένα τοπόσημο αναγέννησης της πόλης που βασίζεται σε χαρακτηριστικά αειφορίας και έχει επίκεντρο την κοινωνία. Το κτήριο που σήμερα φωταγωγείται για να μας γεμίσει ευχάριστα συναισθήματα εν όψει των εορτών ευχόμαστε να δει την ίδια λάμψη και στο μέλλον εκφραζόμενη μέσα από την ικανοποίηση των χρηστών του και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.»

Τέλος, η CFO/COO της PRODEA Investments, κα Τερέζα Μεσσάρη, δήλωσε: «Η φετινή φωταγώγηση του Πύργου του Πειραιά μας δίνει την ευκαιρία να «φωτίσουμε» την πρόοδο ενός από τα πιο εμβληματικά έργα που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή, όχι μόνο στην Αττική, αλλά και σε όλη τη χώρα, του πιο ψηλού βιοκλιματικού κτηρίου που σύντομα θα αποτελεί ένα ξεχωριστό τοπόσημο του Πειραιά, γεμάτο ζωή, αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή».

Δείτε εδώ το βίντεο:

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share