ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΟ

“O Θάνατος και ο Αγρότης”: Το πρωτοποριακό έργο για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το Faust!

“O Θάνατος και ο Αγρότης”: Το πρωτοποριακό έργο για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το Faust!
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Στις 17 Απριλίου 2015 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, θα ανέβη για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε θεατρική διασκευή το έργο του Johannes von Tepl “O Θάνατος και ο Αγρότης” που γράφτηκε το 1400 μ.Χ. και μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον Αντώνη Πέρη.

Το πρωτότυπο έργο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο προαναγεννησιακό κείμενο, που πραγματεύεται τη βαθιά αντιπαλότητα ανθρώπου και θανάτου με λυρισμό, ακρίβεια και χιούμορ. Η αντιπαλότητα αυτή που διαφαίνεται και καταγράφεται με διάφορους τρόπους στην Τέχνη, διαπερνά και αφήνει το αποτύπωμα της στον Έρωτα.

Η Ρούλα Πατεράκη υπογράφει τη σκηνοθεσία, αλλά και τη διασκευή και τη δραματουργία του έργου βασισμένη στη μετάφραση του Αντώνη Πέρη. Το σκηνικό και τα κοστούμια υπογράφει η Εύα Νάθενα.
Αυτή η αναμέτρηση Αγρότη και Θανάτου αναδεικνύεται σε μοντέρνο “Κάδρο” εκεί όπου απουσιάζει ο Θεός.

Στο ρόλο του Αγρότη ο Αλέκος Συσσοβίτης και στο ρόλο του Θανάτου η Ρούλα Πατεράκη.

Info

Παραστάσεις: Παρασκευή – Σάββατο , 21:30 και Κυριακή, 20:00.
Τιμές εισιτηρίων: 12 €, 10 € φοιτητικό – ανέργων
Διάρκεια: 80′

ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΟΥΣΤ, Καλαμιώτου 11, Μοναστηράκι
T. 2103234095, www.faust.gr

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου